breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Δείτε σε ποια εστιατόρια δεν πρέπει να πάτε για φαγητό!

Κάποια μορφή τροφικής δηλητηρίασης είναι πολύ πιθανόν να πάθει κάποιος, πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο που δεν γνωρίζει. Η νέα εφαρμογή της Google είναι πλέον σε θέση, μέσω GPS, να τα εντοπίζει. Ειδικότερα, αναλύει τις έρευνες των χρηστών στη μηχανή αναζήτησης της Google, οι οποίες έχουν σχέση με τροφική δηλητηρίαση (π.χ «στομαχόπονος»). Έπειτα, χρησιμοποιεί το GPS στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των χρηστών, για να συσχετίσει τα στοιχεία και να εντοπίσει τα εστιατόρια, όπου είναι πιθανότερο να δηλητηριαστεί κανείς.

Ερευνητές της Google και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δοκίμασαν τη νέα εφαρμογή στο Σικάγο και στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, διαπιστώθηκε, ότι με τη συγκεκριμένη εφαρμογή εντοπιζόταν μεγαλύτερο ποσοστό επικίνδυνων εστιατορίων (52,3%) από ό,τι αν βασιζόταν κανείς στα παράπονα άλλων καταναλωτών (39,4%) ή στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών (μόνο 22,7%).

«Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στα επείγοντα των νοσοκομείων κάθε χρόνο. Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις τοπικές υπηρεσίες υγείας να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πηγές των προβλημάτων, προτού εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο δρ. Τζα, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ.

O ερευνητής της Google Εβγκένι Γαβρίλοβιτς, ανέφερε πως «μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε online δεδομένα, για να κάνουμε επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, πράγμα που δίνει νέες δυνατότητες να βελτιώσουμε σημαντικά τη δημόσια υγεία με τρόπο έγκαιρο και όχι δαπανηρό».

*****

Δωρεάν μπύρες, παγωτά, εισιτήρια κινηματογράφου, με μία προϋπόθεση…

Με μπύρες, δωρεάν παγωτό, εισιτήρια κινηματογράφου και άλλα υλικά αγαθά δελεάζουν τους κατοίκους και τους τουρίστες στην ιταλική πόλη Μπολόνια, προκειμένου να μη μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Η κίνηση αυτή γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, στα πλαίσια ενός προγράμματος υπό το όνομα Bella Mossa.

Το πρόγραμμα «ανταμείβει» αυτούς που θα επιλέξουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με ποδήλατο, με τα πόδια ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνοντάς τους πόντους, που τους εξασφαλίζουν μια σειρά από δωρεάν παροχές.

Βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα, είναι να κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στο κινητό του, να καταχωρήσουν σε αυτήν τον «πράσινο» τρόπο μετακίνησής του και τη διαδρομή του και στη συνέχεια εξαργυρώνονται οι πόντοι που συγκεντρώνονται και μετατρέπονται σε μία από τις παρεχόμενες προσφορές.

Στη συνέχεια οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τους πόντους σε μία από τις 100 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το κοινό, ενώ αίσθηση προκαλεί ο ζήλος των Ιταλών, που συναγωνίζονται για το ποιος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και άρα θα απολαύσει περισσότερες δωρεάν παροχές.

*****

Επιβάτης τρένου σκοτώθηκε όταν έβγαλε το κεφάλι της έξω από το παράθυρο

Τη ζωή της έχασε με φρικτό τρόπο μια γυναίκα στη Βρετανία, η οποία έβγαλε το κεφάλι της από το παράθυρο του τρένου. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο δρομολόγιο από το Μπρίστολ και το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ του Μπαθ και του Κέινσαμ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Μας κάλεσαν περίπου στις 10:10 το βράδυ, μετά από μια αναφορά ότι μια γυναίκα είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ ταξίδευε με το τρένο μεταξύ του Μπαθ και του Κέινσαμ».

«Τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα είχε βγάλει το κεφάλι της έξω από τα παράθυρο, όταν χτυπήθηκε. Οι αξιωματούχοι εργάζονται επί του παρόντος, για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά της και να ενημερώσουν τους συγγενείς της», συμπλήρωσε.

*****

Βγαίνουν στον… αέρα οι ιπτάμενοι αστυνομικοί του Ντουμπάι

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των αστυνομικών του Ντουμπάι, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ιπτάμενες μοτοσικλέτες, για να επιθεωρούν το έγκλημα από… τους ουρανούς.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας θέλουν το όχημα, που σχεδιάστηκε στην Καλιφόρνια, να τους βοηθά να αποκτούν πρόσβαση σε περιοχές, όπου είναι δύσκολο να φτάσουν, όταν ανταποκρίνονται σε επείγοντα περιστατικά.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται αστυνομικός, που φορά κράνος, ενώ αναχωρεί από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ντουμπάι, όπου και παίρνει μαθήματα οδήγησης.

Τα ιπτάμενα μηχανάκια αναμένεται να βγουν σε δράση μέχρι το 2020, ενώ έχουν ήδη εκπαιδευτεί δύο πληρώματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Ντουμπάι, στόχος είναι να εκπαιδευτούν κι άλλα πληρώματα, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της, λέει ότι μπορεί να προμηθεύσει με 30 έως 40 οχήματα την Αστυνομία του Ντουμπάι.


Δωρεάν μπύρες, παγωτά, εισιτήρια κινηματογράφου, με μία προϋπόθεση…
Επιβάτης τρένου σκοτώθηκε όταν έβγαλε το κεφάλι της έξω από το παράθυρο
Βγαίνουν στον… αέρα οι ιπτάμενοι αστυνομικοί του Ντουμπάι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής