breaking news Νέο

Γεωργία Μπατσαρά : «Ο Δήμος χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο»

Γεωργία Μπατσαρά : «Ο Δήμος χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο»

Ως αφετηρία ενός διαλόγου με την κοινωνία χαρακτήρισε η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, Γεωργία Μπατσαρά, την πρώτη επίσημη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, χθες το απόγευμα, στο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».

Στη σύντομη τοποθέτησή της και με αποφασιστικό τόνο στη φωνή της, η κ. Μπατσαρά εν πρώτοις ενημέρωσε πως το όνομα, το έμβλημα και το πρόγραμμα της παράταξης θα ανακοινωθούν σε μελλοντικό χρόνο, αφού – όπως επεσήμανε - «έχουμε 6 μήνες ακόμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Κατεβαίνω με τη στήριξη της ΝΔ και αυτό με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα. Αποτελεί για μένα μια τιμητική πρόταση, όμως είναι τεράστιο το βάρος που επωμίζομαι. Δεν ήταν απλό και εύκολο να κατέβω υποψήφια δήμαρχος. Η επιλογή μου από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί πρόκληση για μένα. Πρόκληση για έναν αγώνα από διαφορετικό μετερίζι. Η τοπική αυτοδιοίκηση πάντα με γοήτευε. Είναι ο πιο κοντινός, ο πιο θερμός θεσμός στον πολίτη. Ο δήμαρχος βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και καλείται να δώσει λύσεις», τόνισε η κ. Μπατσαρά.

 

«Ο Δήμος χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο»

Περνώντας στη συνέχεια στα καθ' εαυτά ζητήματα της πόλης, η κ. Μπατσαρά σημείωσε : «Είμαστε η μοναδική πόλη χωρίς κολυμβητήριο. Ο Δήμος χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο. Μια δημοτική αρχή που θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μία μίζερη, γκρίζα, άχρωμη πόλη. Η Βέροια πρέπει να αποκτήσει χρώμα, να γεμίσουμε με λουλούδια, να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Στη Βέροια πρέπει να γίνουν σχολεία, νηπιαγωγεία και να υπάρχουν καθαρές παιδικές χαρές. Να αποκτήσει καθαρές και φροντισμένες τουαλέτες. Να γίνει η Βέροια μια σύγχρονη πόλη. Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση και όρεξη για δουλειά».

Αναφερόμενη στον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», κατέστησε σαφές πως δημιουργεί νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες, τονίζοντας πως «διαθέτουμε κουλτούρα και διάθεση συνεργασίας. Και προπαντός αγάπη γι' αυτό που ξεκινήσαμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι και λίγο εθελοντισμός».

 

«Κοιτάμε μπροστά. Ούτε σκέψη για εγκατάλειψη του αγώνα»

Συνεχίζοντας η κ. Μπατσαρά, σημείωσε ότι «εμείς πατάμε καλά στα πόδια μας και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας. Η ΝΔ μας έδωσε στήριξη για τη θέση του δημάρχου. Και αν εκλεγούμε, θα λειτουργήσουμε για όλους τους πολίτες με πνεύμα δικαίου.

Κοιτάμε μπροστά. Ούτε σκέψη για εγκατάλειψη του αγώνα. Είμαστε ανοιχτοί και διαθέτουμε θέσεις για υποψηφίους. Πιθανόν μετά τα Χριστούγεννα να μην υπάρχουν. Θα σαρώσουμε το Δήμο απ' άκρη σ' άκρη και θα καταγράψουμε τα προβλήματα. Θα καταστρώσουμε και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, που θα είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και θα ανταποκρίνεται στους πολίτες».

 

«Εμάς χρειάζεται ο Δήμος. Όλοι οι άλλοι κρίθηκαν»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, η Γεωργία Μπατσαρά ξεκαθάρισε πως «ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς προχωράμε, στήνουμε ψηφοδέλτιο». Και προσέθεσε: «Έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της στήριξης, μια προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου μου, που ήρθε στη Βέροια ο κ. Τσιάρας να μου δώσει το χρίσμα. Δεν ξέρω γιατί λέγονται αυτά και δεν ασχολούμαστε με αυτά. Εμάς χρειάζεται ο Δήμος, όλοι οι άλλοι κρίθηκαν», απαντώντας έτσι στα όσα διαχέονται στην πόλη της Βέροιας περί... απόσυρσής της από τον προεκλογικό αγώνα.

Η ίδια υπήρξε σαφής για το στίγμα της προθέσεών της, λέγοντας πως «αν σήμερα αναλάμβανα, θα έκανα μία οριζόντια παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου και θα είχα μια άμεση συνεργασία με τους υπαλλήλους. Ο Δήμος Βέροιας έχει 500 υπαλλήλους, είναι όλοι παροπλισμένοι».

Κληθείσα να σχολιάσει το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Ελιάς με το καράβι των Ξωτικών, είπε : «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το χριστουγεννιάτικο καράβι, αν είχε λυθεί το πρόβλημα στα χωριά. Ο κάθε δήμαρχος πρέπει να είναι προσεκτικός, όταν χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα».

Η κ. Μπατσαρά ρωτήθηκε και για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως την κατασκευή της Γέφυρας με δωρεά των αδελφών Κούσιου, αλλά και για το δρόμο Σέλι -  Άνω Σέλι, που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Δεν τιμούν τη διοίκηση του Δήμου, αλλά και την προηγούμενη», απάντησε, ενώ ανέφερε ακόμη ότι μέσα στα μεγάλα προβλήματα της πόλης συγκαταλέγονται η έλλειψη πάρκινγκ και τα αδέσποτα».

Μάλιστα, σε περίπτωση εκλογής της, η κ. Μπατσαρά είπε ότι «εγώ θα πάρω τους δύο φακέλους των έργων και θα προσπαθήσω να τα “τρέξω”».

 

«Εγώ πάω να πάρω το Δήμο από την πρώτη Κυριακή»

Για το ψηφοδέλτιο, το οποίο σκοπεύει να κατεβάσει, η κ. Μπατσαρά είπε ότι έχει ήδη 40 άτομα, που τη στηρίζουν και ξεκαθάρισε ότι : «Εγώ δεν κατεβαίνω υποψήφια δήμαρχος, για να διαλύσω οικογένειες, φιλίες, κουμπαριές. Εκεί θα φανεί η αξιοσύνη μου. Η δεξαμενή ψήφων, την οποία διεκδικώ, είναι νερά τα οποία διεκδικούν κι άλλοι. Όμως δε με απασχολεί τι θα κάνουν».

Ερωτηθείσα για συνεργασίες, η κ. Μπατσαρά επανέλαβε πως «εγώ διαθέτω κουλτούρα συνεργασίας και διάθεση συνεργασίας. Ακόμα και με το διάβολο θα συνεργασθώ για το καλό του Δήμου. Εγώ πάω να πάρω το Δήμο από την πρώτη Κυριακή».

Τέλος, η κ. Μπατσαρά αναφερόμενη στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, Κώστα Βοργιαζίδη, τόνισε : «Εκτιμώ αφάνταστα το δήμαρχο, που είχε όραμα για την πόλη, η οποία τώρα «έκατσε», ας μου επιτραπεί η έκφραση».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής