breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Αντί για λαμπάκια, στόλισαν με … στίχους του Λούτσιo Ντάλα

Με στίχους του τραγουδιού «L’ anno che verra» (Ο χρόνος που θα ‘ρθει) στόλισαν μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, τη Μπολόνια. Εκεί ζούσε ο Ιταλός τραγουδοποιός Λούτσιο Ντάλα και η ιστορική πόλη του αφιέρωσε τη γιορτινή φωταγώγηση της via D’ Azeglio, υπό τους ήχους βεβαίως του τραγουδιού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των εμπόρων της via d’ Azeglio σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λούτσιο Ντάλα και τις δημοτικές αρχές.

Ο Λούτσιο Ντάλα είχε γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1943 στη Μπολόνια και με τη μουσική και τους στίχους του σημάδεψε την ιταλική μουσική σκηνή για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά με μπαλάντες, που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας (όπως το Caruso, που ερμήνευσαν αργότερα και οι Λουτσιάνο Παβαρότι και Αντρέα Μποτσέλι ) και θεωρούνται σήμερα κλασικές.

Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του, τα Anna e Marco (που μετέφεραν στα ελληνικά οι αδελφοί Κατσιμίχα), Piazza Grande, Come e' profondo il mare και το L'anno che verra', που μετέφερε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος («Καλέ μου φίλε, σου γράφω»). Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών το 2012.

*****

Έχασε το μάτι της από το φακό επαφής!

Μία γυναίκα από το Βέλγιο δημοσιοποίησε την ιστορία τρόμου, που η ίδια βίωσε πριν από τρία χρόνια, για να προειδοποιήσει τον κόσμο, που φορά φακούς επαφής, να μην κάνει τα ίδια λάθη. Η Πέτρα, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, είχε πάει ένα ταξίδι με σκάφος, όπου έκανε μπάνιο, φορώντας τους φακούς επαφής.

«Γύρισα το Σάββατο από τις διακοπές. Είχα ένα πάρτι και το απόγευμα το μάτι μου πονούσε λίγο. Έβγαλα αμέσως τους φακούς μου και τους πέταξα την ίδια ώρα. Την επόμενη μέρα το μάτι μου ήταν κόκκινο και πονούσε περισσότερο», περιέγραψε η ίδια, που φυσικά την επόμενη μέρα πήγε σε αρκετούς οφθαλμίατρους, που της έδωσαν σταγόνες και κρέμες για τα μάτια.

Αφού είδε ότι τα φάρμακα δεν βοηθούσαν, πήγε σε πανεπιστημιακούς γιατρούς, που διέγνωσαν ότι είχε ένα παράσιτο στον κερατοειδή της, όμως μέχρι τότε η Πέτρα είχε χάσει σχεδόν όλη της την όραση και ο πόνος είχε γίνει αφόρητος.

Η αιτία για την απώλεια της όρασής της φαίνεται πως ήταν το παράσιτο (acanthamoeba), το οποίο δεν είναι επικίνδυνο, εκτός της περίπτωσης που κολλήσει μεταξύ του φακού και του κερατοειδούς.

Το συγκεκριμένο παράσιτο φωλιάζει στον κερατοειδή του ματιού και στη συνέχεια μολύνει όλο το μάτι.

Ένα συγκεκριμένο κολλύριο, με χλώριο, μπορεί να σκοτώσει το παράσιτο, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για την Πέτρα. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για να διασώσει το μάτι της, η Πέτρα πήρε τη δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει το δεξί της μάτι.

«Όταν ήρθε η ώρα που έβγαλα το μάτι μου, ήταν το τέλος της περιόδου του πόνου. Και ναι, το να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με το μάτι καλυμμένο, είναι απόφαση που παίρνεις συνειδητά», είπε η Πέτρα, που πρόσφατα έβαλε προσθετικό φακό, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να καλύπτει το μάτι της.

Το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται συνήθως σε νερά στάσιμα, όπως λίμνες, μπανιέρες, πισίνες, χαμάμ, αλλά και στο έδαφος και τον αέρα και επηρεάζει αυτούς που φορούν φακούς επαφής.

*****

Πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του και βρήκε «βουνό» τις κλήσεις

Μια από τις πιο απίθανες συλλογές φαίνεται πως έκανε οδηγός αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και αυτό γιατί όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που δημοσιεύεται στην ομάδα «Active Thessaloniki», το παρμπρίζ του «στόλιζαν» τουλάχιστον 5 κλήσεις.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά με Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Οι κλήσεις στο παρμπρίζ κέντρισαν τα βλέμματα των περαστικών και ορισμένοι ρωτούσαν για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη.

Όταν εκείνος έκανε την εμφάνισή του, προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια του. Πλέον καλείται να βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη!

*****

Βρέθηκε χειροβομβίδα σε γήπεδο

Στην 3η κατηγορία της Αργεντινής άργησε να διεξαχθεί αγώνας λόγω... χειροβομβίδας! Πιο συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση μεταξύ της Ιτουζάινγκο με την Ντεπορτίβο Μέρλο, η σέντρα καθυστέρησε, καθώς βρέθηκε χειροβομβίδα κάτω από την κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Μόλις έγινε αντιληπτή η χειροβομβίδα, ακολούθησε εκκένωση του γηπέδου, ενώ ειδικά εκπαιδευμένο τμήμα της αστυνομίας ανέλαβε να απομακρύνει κατόπιν το εκρηκτικό υλικό.


Έχασε το μάτι της από το φακό επαφής!
Πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του και βρήκε «βουνό» τις κλήσεις
Βρέθηκε χειροβομβίδα σε γήπεδο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής