breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, 1η της διοίκησης Φωτιάδη

Πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, 1η της διοίκησης Φωτιάδη

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση, λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε στην απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στην καταγγελία της ΑΕ Αλεξάνδρειας για όσα υποστήριξε ότι συνέβησαν στον αγώνα της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου με το Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, στην παραδοσιακή ταβέρνα “Βαγωνάκι” στη Νάουσα, η ετήσια απολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, που είναι και η πρώτη της νέας της διοίκησης.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Βασίλης Φωτιάδης, υποστήριξε ότι η διοίκησή του υλοποιεί όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας είπε: “Προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί ότι θα δουλέψουμε με πάθος, για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας και αυτό κάνουμε. Αισιοδοξώ ότι θα καταφέρουμε να ανασυγκροτήσουμε το ποδόσφαιρο της Ημαθίας, ενώ στα οικονομικά της Ένωσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι επί των ημερών μου θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Η προηγούμενη διοίκηση χρέωνε το ταμείο της Ένωσής μας το μήνα με 3000 - 3500 ευρώ για έξοδα μετακίνησης των μελών της και άλλα 1800 ευρώ σαν έξοδα παράστασης του προέδρου της. Εγώ μέχρι στιγμής, παρότι όπου κι αν προσκλήθηκα με την ιδιότητα του προέδρου, ανταποκρίθηκα, δεν έχω χρεώσει και ούτε πρόκειται να χρεώσω ούτε ευρώ το ταμείο της Ένωσης. Αυτά τα χρήματα μπορούν να δοθούν, εφόσον περισσεύουν, στις ομάδες που τα χρειάζονται.

Είχαμε υποσχεθεί την παρουσία γιατρού στα παιχνίδια και κρατήσαμε και αυτήν την υπόσχεσή μας, ενώ μειώσαμε το αντίτιμο του παράβολου για την έκδοση δελτίων.

Παράλληλα αναζητούμε τρόπους για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της Ένωσής μας. Από φέτος εφαρμόζουμε το θεσμό των πλέι οφ και των πλέι άουτ, ενώ αποφασίσαμε και τη μείωση των κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις, γιατί δεν ξέρω τι ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν 12-14 ομάδες και τις χωρίζουμε σε τρεις ομίλους!! Τρεις ομάδες ένας όμιλος!! (το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας πριν δυο χρόνια).

Επίσης αποφασίσαμε τον υποχρεωτικό έλεγχο των γηπέδων που χρησιμοποιούν για έδρα τους οι ομάδες, αφού και ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δικαιούται να παίζει μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε οργωμένο χωράφι και αποθήκες αποδυτήρια.

Ήδη στον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν τέσσερα γήπεδα ακατάλληλα και είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε τους Δήμους, στους οποίους ανήκουν, να ξεκινήσουν εργασίες, για να βελτιωθεί η εικόνα τους.

Μετά τον κ. Φωτιάδη, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, ο κ. Μαστροδήμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να αναδειχθούν νέοι διαιτητές, που θα πλαισιώσουν αυτούς που ήδη υπάρχουν, δίνοντας έμφαση στα σεμινάρια επιμόρφωσής των.

Ο Βαγγέλης Κοσκερίδης, που με τη σειρά του πήρε το λόγο, διαβεβαίωσε τους παράγοντες ότι οι τομές, που αποφασίστηκε να γίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας από την Ένωση, θα έχουν ευεργετικό χαρακτήρα και θα αναβαθμίσουν τα πρωταθλήματά μας.

Αναφέρθηκε στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, που από φέτος θα εφαρμοστούν στην Α1 κατηγορία, για την υποχρεωτική χρησιμοποίηση ενός ποδοφαιριστή κάτω των 20, για την προσπάθεια που γίνεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά επίσημα στην Ένωσή μας πρωτάθλημα Νέων, το παιδικό πρωτάθλημα και ποιές ηλικίες θα περιλαμβάνει, την υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα παιχνίδια, τα έξοδα του οποίου φέτος θα καλύπτονται σε ποσοστό 50-50 από την ΕΠΣ Ημαθίας και τη γηπεδούχο ομάδα, ενώ στα αρνητικά των όσων ανέφερε είναι η αποχώρηση έξι ομάδων και συγκεκριμένα της ΑΕ Αλεξάνδρειας, του Μακεδονικού Πλατάνου, του Φιλίππου Μέσης, της Ακαδημίας Βέροιας, της Ακαδημίας Μακροχωρίου, όπως και ο Αστέρας Αλεξάνδρειας, που οικειοθελώς υποβιβάστηκε από την Α2 στην Β’ κατηγορία, στο πρωτάθλημα της οποίας θα πάρει μέρος φέτος.

Από τους παράγοντες των ομάδων ζήτησαν και πήραν το λόγο ο εκπρόσωπος της Νίκης Αγκαθιάς Αριστείδης Ματσούκας και ο εκπρόσωπος του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΓΚΑΘΙΑΣ

Ο εκπρόσωπος της Νίκης Αγκαθιάς Αριστείδης Ματσούκας αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες, επισημαίνοντας ότι, αν περιμένουμε το πρόβλημα να λυθεί από την Αθήνα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αυτούς, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν τους ενδιαφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Κάντε επαφές με τις υπόλοιπες Ενώσεις και πιέστε την πολιτεία όλοι μαζί κι αν χρειαστεί, διακόψτε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μόνο με πιεση μπορούν να εισακουστούν τα αιτήματα των ερασιτεχνικών σωματείων.

Οι μεμονωμένες επισκέψεις στην Αθήνα δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Νίκης Αγκαθιάς χαρακτήρισε λάθος την απόφαση της ΕΠΟ να ενταξει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής στο ερασιτεχνικό κύπελλο και με την απόφαση αυτή απέδειξε, πρόσθεσε, ότι ούτε αυτή γνωρίζει τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Πως είναι δυνατόν μια ομάδα, που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, να αντιμετωπίσει τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και τα Τρίκαλα, που έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, αναρωτήθηκε.

Βέβαια στο σημείο αυτό μπορεί κάποιος να ρωτήσει τον εκπρόσωπο της Νίκης Αγκαθιάς. “Πως μπορεί μια ομάδα της Α2 κατηγορίας με 3 και 4 χιλιάδες μπάτζετ να αντιμετωπίσει τη δική του ομάδα, που έχει 15πλάσιο μπάτζετ. Με αυτήν τη λογική πρέπει και οι ομάδες της Α2 κατηγορίας να συμμετέχουν σε διαφορετικό κύπελλο!!

Επίσης ο κ. Ματσούκας έθεσε και ζήτημα πλέι οφ, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος, γιατί έτσι η ομάδα, που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα τερματίσει στην πρώτη θέση,τέταρτημε βάση το ισχύον σύστημα θα αντιμετωπίσει την τέταρτη, με τις δυο ομάδες να έχουν μια διαφορά ακόμη και 25 βαθμούς!! Αυτή η διαφορά βαθμών όμως δείχνει και διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων. Ποιο νόημα λοιπόν θα έχει μια τέτοια αναμέτρηση, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι πριν πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις η ΕΠΣ Ημαθίας, θα έπρεπε να καλέσει σε Γενική Συνέλευση τα Σωματεία της και να τους ζητήσει να καταθέσουν προτάσεις.

Εδώ βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος στον κ. Ματσούκα ότι μπορεί η ΕΠΣ Ημαθίας να μην προκήρυξε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή των πλέι οφ, όμως τον περασμένο Ιούνιο κάλεσε τους παράγοντες και τους προπονητές να παραβρεθούν σε μια συγκέντρωση (στα γραφεία της στο Δημοτικό Στάδιο), για να συζητήσουν για τα προβλήματα και τις αλλαγές που ετοίμαζε στα πρωταθλήματά της, καταθέτοντας όποιος είχε, ακόμη και ο απλός φίλαθλος προτάσεις, για την αναβάθμισή τους.

Στη συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν 25 περίπου προπονητές και εκπρόσωποι ομάδων - ο κ. Ματσούκας δεν παραβρέθηκε - που έκαναν τις προτάσεις τους.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τελευταίος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, πρόσθεσε ότι θέλει να πιστεύει ότι ο πρωταθλητής της νέας περιόδου δεν θα ταλαιπωρηθεί, όπως η δική ομάδα (εννοούσε προφανώς τη γνωστή υπόθεση με την καταγγελία της ΑΕ Αλεξάνδρειας).

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΠΟ να συμμετάσχουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής στο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων, τη χαρακτήρισε σωστή, αφού, όπως είπε, και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι ερασιτεχνικές. Και κλείνοντας την τοποθέτησή του χαρακτήρισε θετική τη μέχρι τώρα παρουσία της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής