breaking news Νέο

Α. Τζιτζικώστας προς Σ. Θεοδωράκη : «Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή»

  • Α. Τζιτζικώστας προς Σ. Θεοδωράκη : «Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή»
  • Α. Τζιτζικώστας προς Σ. Θεοδωράκη : «Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή»
  • Α. Τζιτζικώστας προς Σ. Θεοδωράκη : «Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή»
  • Α. Τζιτζικώστας προς Σ. Θεοδωράκη : «Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή»

«Να καταψηφίσετε τη «συμφωνία των Πρεσπών», αν και όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή», κάλεσε τον Επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στη «συμφωνία των Πρεσπών» τη χαρακτήρισε «προβληματική, επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια» και επισήμανε ότι «είναι μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής».

Απευθυνόμενος στον Επικεφαλής του «Ποταμιού», που παρέστη στο συνέδριο, ο κ. Τζιτζικώστας τον κάλεσε να αναθεωρήσει το «Ποτάμι» τις θέσεις του και να καταψηφίσει τη «συμφωνία των Πρεσπών» αν και όταν έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων κι αυτό το βλέπουμε ήδη».

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου, το οποίο όπως είπε αποτελεί ένα βήμα διαλόγου, ιδεών και προτάσεων για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και καθιερώνεται πλέον ως ένας πολύ σημαντικός και ιδιαίτερα κρίσιμος θεσμός για την πόλη, αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα της νέας δομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις Βρυξέλλες, που είναι το ευρωπαϊκό της γραφείο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρεις μέρες. «Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία στην καρδιά της Ευρώπης και να διεκδικεί πόρους, προγράμματα και πολιτικές για την περιοχή μας», είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στο στοίχημα της ανάπτυξης τόνισε ότι τα μηνύματα που στέλνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τρία: εξωστρέφεια, συνεργασία και διεκδίκηση.

Για την εξωστρέφεια ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Έχουμε θέσει στόχο η Κεντρική Μακεδονία να γίνει ξανά η πρωτεύουσα εξωστρέφειας της χώρας. Να είναι κόμβος εμπορίου, εκπαίδευσης, έρευνας, πολιτισμού και ενέργειας για την ευρύτερη περιοχή», ενώ παρουσίασε το σημαντικό αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας.

Για τη συνεργασία ο Περιφερειάρχης επισήμανε: «Ποτέ δεν κοιτάξαμε χρώματα, δεν κρατήσαμε ποτέ λάβαρα, δεν με ενδιέφερε από που προέρχεται πολιτικά ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Πρύτανης, ο κάθε συμπολίτης μου. Κοιτούσα πάντα το στόχο και το πως θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να τον κατακτήσουμε», ενώ έδωσε και παραδείγματα επιτυχιών της Περιφέρειας, που προήλθαν από τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

Για τη διεκδίκηση ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Μόνο έτσι κερδίζουμε αυτά που πραγματικά μας ανήκουν. Διεκδίκηση πολιτικών, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, διεκδίκηση προγραμμάτων, δράσεων, αλλά και διεκδίκηση περισσότερων πόρων. Πόρων, που από απρόσωπα χρήματα μετατρέπουμε σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες» και περιέγραψε επιτυχημένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, οι οποίες προήλθαν μέσα από επίμονες διεκδικήσεις της διοίκησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής