breaking news Νέο

Μέχρι τέλος του 2018 παρατείνεται το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

Μέχρι τέλος του 2018 παρατείνεται το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

Υπεγράφη από το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Διάταγμα, με το οποίο παρατείνεται η διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Ουκρανία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 (υπ’ αριθ. 293/30.06.2017).
Με το Προεδρικό Διάταγμα δίδεται η εντολή στην Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εξασφαλίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, την εφαρμογή των μέτρων που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του Διατάγματος και σε περίπτωση που το κρίνει απαραίτητο, να υποβάλει προτάσεις περί τροποποίησης της προβλεπόμενης διάρκειας ισχύος των συγκεκριμένων ειδικών οικονομικών μέτρων.
Το Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του.
Σύμφωνα με το Ρώσο Πρωθυπουργό, η απόφαση αυτή ελήφθη σε απάντηση στην παράταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018, η οποία αποφασίστηκε από τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου και έλαβε τη μορφή Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ στις 28 Ιουνίου. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Γεωργίας, Alexander Tkachev, στο περιθώριο της 40ης Συνόδου της Διάσκεψης του FAO, στη Ρώμη, η ρώσικη απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το 2020.
Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει ότι το εμπάργκο θα επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση του όγκου της εγχώριας παραγωγής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής