breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ανέβασε αυτή τη φωτογραφία με έναν σκύλο και «γονάτισε» το ίντερνετ

Αυτή η φωτογραφία, με ένα σκύλο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, σπάει κάθε ρεκόρ... Προέχει η ασφάλεια, βλέπετε.

Αυτός ο συμπαθητικός σκύλος κατάφερε να γίνει το απόλυτο θέμα συζήτησης επί σειρά εβδομάδων με μία και μόνο φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος σκύλος κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και φοράει τη… ζώνη του.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβηκε στο Twitter και έχει ήδη περισσότερα από 1 εκατομμύριο “like”, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι και τα σχόλια των χρηστών του twitter. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό μία κοπέλα, αναφέροντας : «Η αδερφή μου τράβηξε αυτή τη φωτογραφία και μου την έστειλε, αλλά τη βάζω εδώ, γιατί νιώθω ότι αξίζει να τη δουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι».

Αλλά αυτός ο συμπαθητικός σκύλος κατάφερε να γίνει το… πρόσωπο της χρονιάς, ποζάροντας στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου… Το μήνυμα, βέβαια, είναι ένα : Πρώτα η ασφάλεια.

*****

Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο δώρο 47 χρόνια μετά κι έμεινε άναυδος!

Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο... ερμητικά κλειστό για 47 ολόκληρα χρόνια ανοίχτηκε, με την ιστορία αυτού του άνδρα να κάνει το γύρο του κόσμου!

Ο πρωταγωνιστής της απίστευτης ιστορίας άνοιξε το… αραχνιασμένο Χριστουγεννιάτικο δώρο 47 χρόνια μετά την… παραλαβή του!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δώρο το είχε δώσει στον Adrian Pearce η πρώτη του αγάπη, Vicki Allen, το 1971. Λίγο μετά, ωστόσο, τον… παράτησε, ραγίζοντάς του την καρδιά, με το νεαρό να ορκίζεται πως δεν πρόκειται να το ανοίξει ποτέ!

Το μικρό κουτί με το μοβ περιτύλιγμα παρέμενε κλειστό για δεκαετίες, μέχρι που πέρυσι είδε το «φως» της δημοσιότητας, όταν οι δρόμοι του ζευγαριού ενώθηκαν ξανά μέσω κοινών γνωστών!

Τελικά φέτος το Χριστουγεννιάτικο δώρο… ανοίχτηκε! Τι είχε μέσα; Ένα βιβλίο με τίτλο «Αγάπη είναι: Νέοι τρόποι να καταλάβετε αυτό το συγκεκριμένο συναίσθημα», το οποίο περιείχε ζωγραφιές και… ρητά για την αγάπη.

*****

Το παιδί… του Superman!

Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως αυτό το παιδί... σώθηκε, αφού πρώτα το χτύπησε ένας υποψήφιος οδηγός και στη συνέχεια ένα διερχόμενο όχημα πέρασε δίπλα του ξυστά!

Κι όμως επέζησε! Αφού το χτύπησε ένας οδηγός, που έκανε μαθήματα οδήγησης, αφού έπεσε στη μέση του δρόμου, αφού ένα διερχόμενο ΙΧ πέρασε… μια ανάσα από δίπλα του!

Τελικά το αγοράκι πέρασε… όρθιο το δρόμο, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου…

Το περιστατικό συνέβη στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και οι εικόνες καταγράφηκαν από κάμερα, που βρισκόταν στο όχημα ενός δασκάλου οδήγησης. Το οδηγούσε ένας υποψήφιος οδηγός, ο οποίος κινούνταν με φυσιολογική ταχύτητα. Μέχρι που φτάνει σε μία διάβαση πεζών. Το φανάρι είναι… καταπράσινο για τα οχήματα, ωστόσο το παιδί πετάγεται ξαφνικά, προσπαθώντας να περάσει το δρόμο και ο οδηγός δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα!

Χτυπά το παιδί, το οποίο… πετάει και προσγειώνεται στο διπλανό ρεύμα του δρόμου. Εκεί από όπου κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα περνά ένα ακόμη ΙΧ, το οποίο επίσης δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα.

Ευτυχώς όμως, το όχημα περνά ξυστά από το παιδί, το οποίο σηκώνεται και περνά το δρόμο!

*****

Καφετέρια με σερβιτόρους… ρομπότ!

Στο Τόκιο, της Ιαπωνίας, υπάρχει μια καφετέρια διαφορετική από τις άλλες. Κι αυτό, διότι πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο, που απασχολεί ως σερβιτόρους μόνο ρομπότ! Τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από παράλυτους ανθρώπους, που βρίσκονται στο σπίτι τους.

Συνολικά δέκα άνθρωποι με παράλυση ελέγχουν την κίνηση των ρομποτικών σερβιτόρων στο καφέ Dawn Ver και κερδίζουν γι’ αυτήν την απασχόλησή τους 1.000 γεν την ώρα (περίπου οκτώ ευρώ), δηλαδή όσο είναι το τυπικό ωρομίσθιο ενός Ιάπωνα σερβιτόρου.

Τα ύψους 1,20 μέτρου και εφοδιασμένα με κάμερες και ηχεία ρομπότ OriHime-D είναι κατασκευασμένα από τη νεοσύστατη ιαπωνική εταιρεία Ory και αρχικά είχαν δημιουργηθεί, για να χρησιμοποιηθούν σε σπίτια ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν, για να χρησιμοποιηθούν σε καφέ, με στόχο οι άνθρωποι με αναπηρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Οι ρομποτικοί σερβιτόροι μπορούν να κινηθούν, να παρατηρήσουν, να μιλήσουν με πελάτες και να μεταφέρουν ποτά και άλλα αντικείμενα, ακόμη κι αν ο παράλυτος τηλεχειριστής τούς κινεί μόνο τα μάτια του. Οι χειριστές, που είναι ασθενείς, ακινητοποιημένοι στο σπίτι τους με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, με πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση και άλλες παθήσεις, μπορούν να δουν και να ακούσουν ό,τι βλέπουν τα ρομπότ μέσα στο κατάστημα, δίνοντάς τους εντολές μέσω διαδικτύου.

Το καφέ θα παραμείνει ανοικτό για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το BBC, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι, εφόσον συγκεντρώσουν τα αναγκαία χρήματα μέσω μίας σχετικής καμπάνιας, να ανοίξουν μόνιμα το καφέ Dawn Ver από το 2020.


Άνοιξε το Χριστουγεννιάτικο δώρο 47 χρόνια μετά κι έμεινε άναυδος!
Το παιδί… του Superman!
Καφετέρια με σερβιτόρους… ρομπότ!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής