breaking news Νέο

Δ.Σ. Νάουσας : Λήψη δανείου 1,5 εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων υποδομών στις τοπικές κοινότητες

Δ.Σ. Νάουσας : Λήψη δανείου 1,5 εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων υποδομών στις τοπικές κοινότητες

Το κενό που άφησε ο εκλιπών Γιάννης Γκαρνέτας, κλήθηκε να καλύψει στη συνεδρίαση (τακτική, δεύτερη στη σειρά μετά την ειδική με θέμα τον ισολογισμό του 2017, που ενώ ήταν προγραμματισμένος να συζητηθεί χρονικά για 1 ½ ώρα, κράτησε τέσσερις!) της Δευτέρας, 10ης Δεκεμβρίου, η Μαρία Δουλδούρη, πρώτο αναπληρωματικό μέλος της «Δημοτικής Ανανέωσης» του  Τάσου Καραμπατζού.

Η διαφοροποίηση όμως της ίδιας στις αποφάσεις της παράταξης και η υπερψήφιση εκ μέρους της των  εισηγήσεων της δημοτικής αρχής, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Καραμπατζού, ο οποίος την κάλεσε να ανεξαρτητοποιηθεί. Μετά τα «εμφύλια πυρά», για τα οποία είχε προηγηθεί παρασκήνιο, αφού, όπως μας δήλωσε ο κ. Καραμπατζός, δεν γνώριζε τίποτε ως επικεφαλής της παράταξης για την ορκωμοσία της κας. Δουλδούρη, το όνομα της οποίας δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου, του κ. Καραμπατζού και του κ. Βασιλείου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τα δυο στελέχη της μείζονος μειοψηφίας.

Η… θρυαλλίδα είχε ανάψει από τη συνεδρίαση για τον ισολογισμό, όπου και εκεί η νέα δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας στήριξε την εισήγηση του δημάρχου!

 

Στο 6ο θέμα της τακτικής συνεδρίασης, το οποίο αφορούσε στη λήψη δανείου για την υλοποίηση έργων υποδομών στις κοινότητες της Νάουσας (ασφαλτοστρώσεις κ.α) ύψους 1.500.000 ευρώ περίπου, ο κ. δήμαρχος υποστήριξε την αναγκαιότητα σύναψης του δανείου, προκειμένου ο δήμος να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση δυο σημαντικών επενδυτικών έργων, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών. Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδικού δικτύου Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Νάουσας», συνολικού προϋπολογισμού € 2,2 εκατ., το οποίο θα συμβάλλει θετικά στην αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Νάουσας, καθώς και το έργο «Κατασκευή νέων παιδικών χαρών στη Δ.Ε. Ειρηνούπολης του Δήμου Νάουσας», προϋπολογισμού € 78.000, με το οποίο οι τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ειρηνούπολης θα αποκτήσουν σύγχρονες, λειτουργικές, αισθητικά αναβαθμισμένες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Δεδομένου πως στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Νάουσας υπάρχει ήδη εγγραφή ποσού € 800.000 από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το πρώτο έργο, θα απαιτηθεί η σύναψη δανείου ύψους € 1.478.000, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των ανωτέρω έργων. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι εκπτώσεις που πρόκειται να προκύψουν για τα εν λόγω έργα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς, κινούνται σε ποσοστά από 40% έως 60% το τελικό ποσό του δανείου, το οποίο θα χρειαστεί να αποπληρώσει ο δήμος Νάουσας, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις € 300.000.

Η παράταξη Καραμπατζού καταψήφισε την εισήγηση του δημάρχου, πλην της κας. Δουλδούρη και του κ. Αδαμίδη.

Το ίδιο και η ΛΑ.Σ., που υποστήριξε πως με το νέο δάνειο θα επιβαρυνθούν οι δημότες και πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα.

«Παρών»  δήλωσε η κ. Τορορή και ο  κ. Τζουβάρας, που ήδη έχουν αποστασιοποιηθεί από τον «Κοινό Τόπο». Ο κ. Καλδάρας παρατήρησε πως το 1,4 εκατ. ευρώ ακούγεται πολύ βαρύ ως ποσό, αν και τα έργα είναι αναγκαία. «Να είναι η ευθύνη της καθαρής αλήθειας ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί αυτά τα έργα να γίνονται προεκλογικά, αλλά κάποτε πρέπει να γίνουν», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ψηφίζοντας την εισήγηση του δημάρχου.

«Το εν λόγω δάνειο θα διευκολύνει τη δημοπράτηση των έργων και δεν θα επιβαρύνει το δήμο», διαβεβαίωσε η αντιδήμαρχος κ. Τάκη - Τζέπου. Τα χαρακτήρισε, μάλιστα, πολύ σημαντικά, προεκλογικά ή μη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος κ. Καρανάτσιος, που σχολίασε : «Μου κάνει εντύπωση. Αυτοί που αντιτίθενται σε έργα προεκλογικά, δεν κάνουν προεκλογική εκστρατεία; Και, μάλιστα, τη χείριστη του είδους!». Ο κ. Παντζαρτζίδης πρόσθεσε : «Μου δίνουν να καταλάβω ότι δεν ψηφίζονται από Ειρηνούπολη».

«Είναι ν' απορείς με τη λογική των προεκλογικών έργων! Από το 2016, ό,τι γίνεται είναι προεκλογικό και έργο βιτρίνας», υπογράμμισε ο δήμαρχος, λέγοντας πως τα παραπάνω έργα αποτελούν την πρώτη φάση αναγκαίων παρεμβάσεων και θ' ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

 

-Στο τεχνικό πρόγραμμα η κατασκευή σύγχρονου προπονητικού κέντρου δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο

 

Η κατασκευή σύγχρονου προπονητικού κέντρου δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Νάουσας για το 2019. Το έργο θα χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις των ακαδημιών και των ομάδων σε συνθήκες ασφάλειας και σε υψηλό επίπεδο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος. Το έργο θα συμπληρωθεί με την κατασκευή καινούριου δικτύου ομβρίων. που θα πετύχουν τη συνολική αναβάθμιση όλης της περιοχής.

 

-Δεν ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα η παράταξη Καραμπατζού και η ΛΑ.Σ.

 

Δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα η παράταξη Καραμπατζού και η ΛΑ.Σ. Ο κ. Λακηνάνος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε έργα, που θ' ανακουφίσουν τις λαϊκές ανάγκες, παρατήρησε τη φθίνουσα πορεία της αυτεπιστασίας και υποστήριξε ότι είναι αποπροσανατολισμός η τουριστική ανάπτυξη. Ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

 

-Μέριμνα για τους 74 πρόσφυγες ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Καλδάρας

 

Την καταγραφή των αναγκών των 74 προσφύγων που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα σε ξενοδοχείο της περιοχής μας, ζήτησε ο κ. Καλδάρας, καθώς και το καλωσόρισμά τους από διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι οι δημοτικές δομές θα φροντίσουν για τη φιλοξενία τους, στο πλαίσιο που ορίζεται από τη γενική γραμματεία μεταναστευτικής πολιτικής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής