breaking news Νέο

Η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκει το ρόλο της

Η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκει το ρόλο της

Με την νίκη της επί του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πινακα Αρη Παλαιοχωρίου, η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε για τα καλά στην “μάχ用της διεκδίκησης της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο οποίο συμμετέχει και που όπως είναι γνωσό οδηγεί στην απευθείας άνοδο.

Με τρεις στη σειρά νικες, μετά την ήττα από την Νίκη Αγκαθιάς στο ημαθιώτικο ντέρμπι και με την αγωνιστική εικόνα της να βελτιωνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, το τελευταίο διάστημα, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ο χρόνος πλεον “δουλεύει” γι’ αυτήν.

Η ΒΕΡΟΙΑ, ήταν δεδομένο ότι με τον τρόπο που “κατηφόρισε” από τα πολυτελή σαλόνια της Super League στα “αλώνια” της ερασιτεχνικής Γ’ Εθνικής, θα αντιμετώπιζε πρόβλημα προσαρμογής στα νεα δεδομένα. Είναι κάτι που όσες ομάδες ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, όσο ιστορικές κι αν ήταν το αντιμετώπισαν.

Να θυμηθούμε την ΑΕΚ, ή πιο πρόσφατα ακομη τον Αρη; Ομάδες ιστορικές που ξαφνικά από την Super League βρέθηκαν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και παρότι ο προϋπολογισμός τους ήταν δέκα και πλεον φορές μεγαλύτερος από αυτών των αντιπάλων τους συνάντησαν τεράστιες δυσκολίες για να ξαναβρούν την δυναμική που αναλογούσε στο όνομα και στην ιστορία τους.

Οτι θα αντιμετώπιζε πρόβλημα προσαρμογής λοιπόν στην Γ’ Εθνική η ΒΕΡΟΙΑ ηταν δεδομένο και το μόνο που χρειάζονταν να μαθει κάποιος ήταν το διάστημα, ο χρόνος που θα χρειάζονταν να το ξεπεράσει.

Τα σκαμπανεβάσματα συνεπώς στην απόδοση της ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενα και δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός της νέας ομάδας που έχτιζε αλλά και στον χρόνο που χρειάζονταν για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομενα που της δημιούργησε ο υποβιβασμός της, μεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Super League στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Τα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος θα δείξουν αν πράγματι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα προσαρμογής και μπορεί από δω και πέρα να εισπράττει όσα αξίζει το ρόστερ της που στην πλειοψηφία του αποτελείται από ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η ΒΕΡΟΙΑ στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ληξη του πρώτου γύρου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Κυμίνων εκτός έδρας και τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο πρώτος ο Ολυμπιακός Κυμίνων βρίσκεται αυτή τη στιγμη στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς που προέρχονται από δυο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Εχει πετύχει δε 5 γκολ και έχει δεχθεί 9!!

Τα στατιστικά λοιπόν δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολύ σφιχτή ομάδα που σκοράρει σπάνια, όμως από την άλλη δύσκολα δεχεται και γκολ.

Στην έδρα του ο Ολυμπιακός Κυμινων έχει δώσει πέντε παιχνίδια και δέχθηκε δύο τέρματα. Από την άλλη στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα σαν γηπεδούχος πέτυχε μόλις ένα γκολ. Στην μοναδική εντός έδρας νίκη που έχει πετυχει: Κύμινα - Γιαννιτσά 1-0. Εχει και μια νίκη εκτός έδρας στο γηπεδο της Νέας Ευκαρπίας επι του Μακεδονικού με 0-1, οι υπόλοιποι τέσσερις βαθμοί από τους 10 που έχει προέρχονται από ισοπαλίες.

Συγκεκριμενα ο Κυριακάτικος αντιπαλος της Βέροιας στην έδρα του μέχρι στιγμής έχει φέρει τα εξης αποτελέσματα: Κύμινα Εδεσσαϊκος 0-0, Κύμινα - Αμύνταιο 0-0, Κύμινα - Παλαιοχώρι 0-1, Κύμινα - Γιαννιτσά 1-0, Κύμινα - Τρίγλια 0-1.

Οσον αφορά τώρα τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου τον οποίο η ΒΕΡΟΙΑ αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο στην τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον Αλμωπό Αριδαίας και τον Μακεδονικό Θεσσαλονικης με τις τρεις ομάδες να έχουν από 17 βαθμούς.

Τέσσερις δηλαδή λιγότερους από την ΒΕΡΟΙΑ.

Παρότι όμως η ομαδα του Ευόσμου βρίσκεται χαμηλα στον βαθμολογικό πίνακα οι ειδικοί εξακολουθούν να τον συγκαταλέγουν οπως και την ΒΕΡΟΙΑ βέβαια μεταξύ των φαβορί για την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Ο Αγρ. Αστέρας λοιπόν τελευταίος αντίπαλος του πρώτου γύρου της Βέροιας, έχει όπως ήδη αναφέραμε 17 βαθμους πέτυχε 12 τέρματα, επτά λιγότερο απο τη ΒΕΡΟΙΑ και δέχθηκε 8, δυο επίσης λιγότερα από τη ΒΕΡΟΙΑ.

Μακριά απο την έδρα της η ομάδα του Ευόσμου έχει δώσει έξι παιχνίδια από τα οποία κέρδισε τα δύο τον Ερμη Αμυνταίου με 0-3 και τον Αρη Παλαιοχωρίου 0-1, έφερε δυο ισοπαλιες με την Μελίτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στα Γιαννιτσά και τις δυο με 1-1 και έχασε τα υπόλοιπα δυο από τον Εδεσσαϊκό 2-1 και την Τρίγλια την περασμένη αγωνιστική με 1-0.

Τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Αγρ. Αστέρας μακριά από την έδρα του: Μελίτη - Αγρ. Αστέρας 1-1, Εδεσσαϊκός - Αγρ. Αστέρας 2-1, Αμύνταιο - Αγρ. Αστέρας 0-3, Παλαιοχώρι - Αγρ. Αστέρας 0-1, Γιαννιτσά - Αγρ. Αστέρας 1-1, Τρίγλια - Αγρ. Αστέρας 1-0.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι στα δύο παιχνίδια που του απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πινακα Αρης Παλαιοχωρίου αντιμετωίζει τον Μελιτέα Μελίτης εκτός έδρας και τον Εδεσσαϊκό στο γήπεδό του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής