breaking news Νέο

Στον απόηχο της 13ης αγωνιστικής

Στον απόηχο της 13ης αγωνιστικής

Δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γυρος και η κατάσταση στην μάχη της κορυφής και της τετράδας των πλεϊ οφ μέσα από τα οποία σε δεύτερο χρόνο δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσει μια ομάδα τον τιτλο του πρωταθλητή φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.

***

Περιθώρια βέβαια για ανακατάξεις στον βαθμολογικό πινακα υπάρχουν καθώς δεν έχουμε διανύσει ούτε καν το μισό του πρωταθλήματος και επι πλεον υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου που μπορεί να αλλάξει τα αγωνιστικά δεδομένα των ομάδων, όπως τα ξέρουμε μέχρι σήμερα.

***

Εμεις βέβαια θεωρούμε οτι τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί και οι τέσσερις απο τις πέντε ομάδες που αυτη την στιγμή βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα θα συμμετάσχουν στην διαδικασία των πλεϊ οφ μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της Ενωσης μας και η ομάδα που τη νεα περίοδο θα αποχαιρετίσει τα πρωταθλήματα της Ημαθίας.

***

ΦΑΣ Νάουσα, ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Αγρ. Αστέρας Πλατέος και Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (η σειρά των ονομάτων γίνεται με βάση την σημερινή βαθμολογική τους θέση) είναι οι πέντε εκλεκτοί με βάση την αγωνιστική τους εικόνα και τους βαθμούς που συγκέντρωσαν που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στην τετράδα των πλεϊ οφ και από τους οποίους ένας τουλάχιστον θα μείνει με την ικανοποίηση της μάχης που έδωσε να μπει στην τετράδα των πλεϊ οφ και την οποία τελικά έχασε.

***

Από κει και πέρα υπάρχει και το πλεονέκτημα της έδρας που κάθε μια από τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο τους στα πλεϊ οφ προσπαθεί να αποκτήσει.

Ενα πλεονέκτημα σημαντικό στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

***

Και εδώ είναι αλήθεια δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη έστω κι αν η Νάουσα, που είναι και η μοναδική αήττητη ομάδα της Α’ κατηγορίας, έχει μια διαφορά από δύο εως επτά βαθμούς από τους “συνδιεκδικητές της”.

***

Από την άλλη βέβαια η Νάουσα ναι μεν βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχει δώσει όμως τα ντέρμπι με τους πρώτους τρεις από τους τέσσερις αντιπάλους που την ακολουθούν στην έδρα της και τα κέρδισε και τα τρία.

***

Θα έχει την ίδια επιτυχία στον δεύτερο γύρο παίζοντας στο γήπεδο των Τρικάλων με τον τοπικό Μ. Αλέξανδρο, στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας με τον ΠΑΟΚ και στο Ροδοχώρι με τον ΓΑΣ; (με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος έπαιξε εκτός έδρας και επίσης τον κέρδισε με 0-4 πετυχαίνοντας όλα τα τέρματα της στο δεύτερο ημίχρονο).

***

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας από την άλλη που ήδη έχει προαναγγείλει δύο πολύ αξιόλογες μεταγραφές (του Γιώργου Κίτσα και του Πετράϊ) μπορεί να έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τη Νάουσα έχει δώσει ομως και τα τέσσερα παιχνίδια του με τους συνδιεκδικητές του στα πλεϊ οφ εκτός έδρας από τα οποία κέρδισε τα δύο (Πλατύ και Ροδοχώρι) και έχασε τα υπόλοιπα δυο (Νάουσα και Τρίκαλα) και φυσικά στον δεύτερο γύρο έχει όλα τα ντέρμπι στην εδρα του και δεν αποκλείεται να παει “τρένο”.

***

Εξίσου όμως μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στην μάχη της ουράς με τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες επτά - οκτώ θέσεις του βαθμολογικού πινακα να προσπαθούν να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασια των πλεϊ αουτ μέσα από την οποία τουλαχιστον μια ομάδα (ο αριθμός θα εξαρτηθεί από την πορεία των δύο εκπροσώπων μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής) θα αποχαιρετίσει την Α’ κατηγορία.

***

Και εδώ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή και αλλάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική ενω δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα μετά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφου αυτής της δυναμικότητας οι ομάδες δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για να αλλάξουν θεαματικά την εικόνα τους. Μια καλή προσθηκη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής