breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης : "Άνθρακες ο θησαυρός κ. Παπαγιάννη"

Κ. Βοργιαζίδης :

Με αφορμή δημοσίευση του κ. Γιάννη Παπαγιάννη στην εφημερίδα «Ημερήσια» στο φύλλο της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Βέροιας αποστέλλει την παρακάτω απάντηση :

«Θα ήθελα να διευκρινίσω προς τους αναγνώστες της εφημερίδας σας ότι το άρθρο του κ. Γιάννη Παπαγιάννη που δημοσιεύτηκε στο 9902 φύλλο της εφημερίδας σας περί οικονομικών εισαγγελέων στο Δήμο Βέροιας είναι παντελώς ανυπόστατο. Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία εισαγγελική έρευνα δε διεξάγεται και κανένας οικονομικός εισαγγελέας δεν έχει επισκεφτεί το Δήμο Βέροιας για τα οικονομικά του δήμου.

Αντίθετα, όπως έχω ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσφατα ζητήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων επιπλέον στοιχεία για το έργο Σέλι-Άνω Σέλι που ως γνωστόν διακόπηκε το 2008 με έκπτωση της αναδόχου εταιρίας από το Δήμο Βέροιας. Θυμίζω ότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο) είχε κοστολογήσει τότε το συγκεκριμένο έργο στις 840.000€.

Παρότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά εδώ και μια δεκαετία, ο κ. Παπαγιάννης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με συγκεκριμένη καταγγελία το έργο κόστιζε 100.000€! Σε συνέχεια της προαναφερθείσας αναφοράς του κ. Παπαγιάννη, ζητήθηκε όπως αναφέρω πιο πάνω η περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης από Οικονομικούς Ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, κλιμάκιο της οποίας προσήλθε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας όπου τους παρασχέθηκαν οι σχετικές πληροφορίες και όλα μπήκαν στη θέση τους προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Παπαγιάννη.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί η δημοσίευση ενός τέτοιου άρθρου από μια ιστορική εφημερίδα για ένα θέμα που έχει απαντηθεί επαρκώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, και αν για τον κ. Παπαγιάννη η τακτική της τοποθέτησης πολιτικής λάσπης στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, μια εφημερίδα οφείλει να είναι ενημερωμένη και να μη δημοσιεύει αδιακρίτως τα πάντα».

 

Σημείωση ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ : Αγαπητέ Δήμαρχε, καλύψαμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην οποία αναφέρεστε και καταγράψαμε επακριβώς την τοποθέτησή σας. Το άρθρο που δημοσιεύσαμε, φέρει υπογραφή υποψηφίου δημάρχου Βέροιας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υβρίζει και απηχεί προφανώς τις απόψεις αυτού που το έγραψε και το υπέγραψε και όχι της εφημερίδας μας. Καταγράφουμε τις διευκρινήσεις σας και την απάντησή σας στον κ. Παπαγιάννη. Το αν είμαστε ή όχι ενημερωμένοι κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο της Βέροιας και της Ημαθίας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας, όπως και οποιουδήποτε άλλου και παρέχουμε βήμα για τη διατύπωση κάθε άποψης, πάντα στα πλαίσια της δεοντολογίας.   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής