breaking news Νέο

Χρ. Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής : «Ο Προϋπολογισμός του 2019 σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την Ελλάδα»

Χρ. Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής : «Ο Προϋπολογισμός του 2019 σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την Ελλάδα»

«H 20η Αυγούστου του 2018 θα αποτελεί ένα ορόσημο στην οικονομική ιστορία της χώρας. Κερδίσαμε το στοίχημα της ρύθμισης του δημόσιου χρέους ώστε να είναι δυνητικά βιώσιμο στη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη περίοδο, με πρόβλεψη περαιτέρω μείωσης και σε βάθος χρόνου. Κερδίσαμε το στοίχημα της ανάπτυξης, κερδίσαμε το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής με κοινωνική προστασία για τους πιο αδύνατους συμπολίτες μας. Κερδίσαμε το στοίχημα της απασχόλησης και της σταδιακής αποκλιμάκωσης της ανεργίας. Κερδίσαμε το στοίχημα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής του ESM. Καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται, η δημοσιονομική πολιτική θα στρέφεται σταδιακά και με ασφάλεια προς ένα νέο μείγμα, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση με τρόπο στοχευμένο χρόνιων ελλειμμάτων στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και του κοινωνικού κράτους.

O προϋπολογισμός του 2019 είναι ένα πρώτο δείγμα ανάκτησης της κυριαρχίας της χώρας, ένα πρώτο δείγμα που σηματοδοτεί μία νέα πορεία για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.  Δέσμευσή μας είναι αυτή η πορεία να συνεχιστεί προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε. Σε αυτόν τον στόχο θα μείνουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι και συνεπείς και θα είμαστε εμείς που θα εισηγηθούμε τον επόμενο προϋπολογισμό με ακόμα περισσότερα θετικά μέτρα. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω.

 

Χρήστος Αντωνίου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής