breaking news Νέο

Στ. Βαλσαμίδης : «Η δημοτική μας αρχή έχει κάνει έργο, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία»

  • Στ. Βαλσαμίδης : «Η δημοτική μας αρχή έχει κάνει έργο, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία»
  • Στ. Βαλσαμίδης : «Η δημοτική μας αρχή έχει κάνει έργο, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία»

Στο studio της διαδικτυακής μας τηλεόρασης φιλοξενήσαμε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού Νάουσας, Σταύρο Βαλσαμίδη. Η εκπομπή αναμεταδόθηκε «ζωντανά» από το ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 ενώ μπορείτε να τη δείτε και σε μαγνητοσκόπηση από το site μας, www.imerisia-ver.gr. Δικηγόρος στο επάγγελμα ο κ. Βαλσαμίδης, συνεχίζοντας το μαχόμενο έργο του πατέρα του Τάσου, μας έδωσε το στίγμα της δημοτικής αρχής του Νίκου Κουτσογιάννη. «Υπάρχει έργο που δεν ολοκληρώθηκε, αφού απαιτείται μια ακόμη τετραετία, για να φέρει αποτέλεσμα. Ακολουθούμε αναπτυξιακούς τρόπους δράσης, αφού εγκρίθηκαν από τη ΡΑΕ οι άδειες επτά μικρών υδροηλεκτρικών έργων στην Αράπιτσα», μας τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης, στην ενδιαφέρουσα ΑΝΑ..κριση που του κάναμε. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την «ομολογία» του για πολλά θέματα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και του ευρύτερου σχεδιασμού του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ.

 

Οι γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου Νάουσας

 

«Ξεκινήσαμε τις γιορτινές μας εκδηλώσεις με τα...«Ξωτικά» των φίλων του καρναβαλιού της Νάουσας, τη γιορτή του Mom in Action, τη γιορτή σοκολάτας  που συνδιοργανώσαμε με την Π.Ε. Ημαθίας και την ΠΚΜ την περασμένη βδομάδα, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Οι γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου, αλλά και των συλλόγων μας, συνεχίζονται μέχρι το τέλος των γιορτών. Στο σπιτάκι του Άη Βασίλη μαζεύουμε παιχνίδια για παιδιά που δεν έχουν, μαζί με το Artville. Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου έχουμε εκδήλωση με μπόλικη σοκολάτα και παιχνίδια στο Αγγελοχώρι, η οποία θα γίνει και στον Κοπανό στις 23 του μηνός».

 

Αιχμή το έθιμο του καρτσιούνου και το κόλντε!

 

«Τουριστική αιχμή των επισκεπτών των Χριστουγέννων, το έθιμο του καρτσιούνου στην πόλη της Νάουσας, της φωτιάς δηλαδή που ανάβουν οι γειτονιές το πρωί των Χριστουγέννων, για να ζεστάνουν το νεογέννητο Χριστό. Αντίστοιχο έθιμο είναι το κόλντε στα χωριά του κάμπου της Νάουσας».

 

Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για τα 3-5 Πηγάδια

 

«Ο σχεδιασμός μας για τη μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, συνάντησε δυσκολίες, λόγω της γραφειοκρατίας. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου, έχουμε όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ θα μας  παραχωρηθούν από το Δημόσιο οι κορυφές, που γειτνιάζουν στο χιονοδρομικό. Ακόμη πήραμε την άδεια χρήσης ύδατος των εγκαταστάσεων. Ο φάκελος πλέον είναι πληρέστατος και ο επενδυτής δεν θα υποστεί καμιά...έκπληξη. Ο διαγωνισμός είναι απαλλαγμένος από παλιούς σχεδιασμούς, που υποχρέωναν τον επενδυτή, μέσω ΣΔΙΤ, να βάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει αυτός την πρωτοβουλία των δράσεων που ήθελε. Προσπαθούμε να  εξασφαλίσουμε επένδυση σε μια ολιστική δράση τεσσάρων εποχών, αφού, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν μπορεί να έχεις χιονοδρομικές δράσεις, ελάχιστους μήνες το χρόνο. Ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας. Βέβαια πέρασαν ιδιαίτερα καλές περίοδοι χρηματοδότησης, ειδικά στις αρχές του 2000, αλλά, όπως λέει και η παροιμία, «όταν πουλούν αγοράζουν». Μέχρι στιγμής για το διεθνή διαγωνισμό υπάρχει τοπικό ενδιαφέρον. Η προκήρυξή του θα γίνει τη νέα χρονιά».

 

Τελειώνει η εκκαθάριση της ΕΤΑ (ξενοδοχείο Βέρμιο)

 

«Η εκκαθάριση της ΕΤΑ παραδίδεται στις αρχές του 2019. Μπορούσε να είχε τελειώσει και το Φεβρουάριο αυτού του έτους, αλλά οι υποχρεώσεις της, τέως, δημοτικής επιχείρησης σε ΕΦΚΑ και ΔΟΥ, που μάλιστα επιβαρύνθηκαν και με νέους τόκους σε αυτό το διάστημα, ήθελαν χρήματα. Με πρωτοβουλία του δημάρχου πέρασε η σχετική τροπολογία, στην οποία υπήχθησαν η ΕΤΑ και το δημοτικό κέντρο «Καταρράκτες» της Έδεσσας. Μέσα από διάφορα προγράμματα, πληρώσαμε οφειλές προς τρίτους και εργαζόμενους, 700.000 ευρώ. Τα μέλη των Δ.Σ. της ΕΤΑ ανέβηκαν ένα Γολγοθά, αφού τους δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, εξαιτίας των χρεών στο Δημόσιο. Είτε πρέπει να αναλάβει ο δήμος τις οφειλές της εκκαθάρισης, είτε θα ακολουθήσουν τη δικαστικό οδό». 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο

 

«Έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο «Βέρμιο» στον Άγιο Νικόλαο, από εταιρείες που επενδύουν σε boutique hotel, τεσσάρων αστέρων και πάνω. Το ακίνητο θα παραδοθεί στον ανάδοχο καθαρό από υποχρεώσεις».

 

Παραμένω αυτοδιοικητικός προς το..παρόν!

 

«Παραμένω, προς το παρόν, στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να βοηθήσω στην ολοκλήρωση του έργου της πρώτης θητείας του Νίκου Κουτσογιάννη.

Επενδύουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική, ενώ έχουμε μπροστά μας μια σειρά έργων, όπως είναι η ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τις ασφαλτοστρώσεις των τοπικών κοινοτήτων εγκρίθηκαν 800.000 ευρώ από την κυβέρνηση. Πήραμε ένα επενδυτικό δάνειο της τάξης του 1.400.000 ευρώ, για να τις ολοκληρώσουμε. Είμαστε σίγουροι ότι η αναδοχή θα έχει σημαντική έκπτωση. Είναι ένα έργο που οφείλουμε στους συνδημότες μας».

 

Σημαντικό το έργο της ΔΕΥΑΝ

 

«Σημαντικό το έργο που γίνεται από τη ΔΕΥΑΝ. Ήδη ετοιμάζεται η νέα δεξαμενή, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της θολότητας του νερού, ορισμένες μέρες του χρόνου. Η ΔΕΥΑΝ πρέπει να τύχει μεγάλης χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο ύδρευσης, που κατασκευάστηκε 25 χρόνια πριν και δεν χρησιμοποιήθηκε. Δραστήρια η πρόεδρός της, Δέσποινα Λαζαρίδου».

 

Δημαρχείο στη «Βέτλανς

 

«Υποβάλαμε πρόταση για τη δημιουργία ενός «ανοικτού δημαρχείου» στον εναπομείναντα αναξιοποίητο χώρο της «Βέτλανς». Αν δεν μπει στο πρόγραμμα, οι τοπικές βουλευτές πρέπει να το εντάξουν σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η Νάουσα θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με ένα μεταπτυχιακό τμήμα, λειτουργώντας ως ένα αυτοεξυπηρετούμενο σύστημα. Πρέπει να προσδιορίσουμε ως κοινωνία τους στόχους μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής