breaking news Νέο

Επέστρεψαν οι μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας από τη Βαρκελώνη

  • Επέστρεψαν οι μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας από τη Βαρκελώνη
  • Επέστρεψαν οι μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας από τη Βαρκελώνη

Στολισμένη και με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υποδέχτηκε η Βέροια το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 τους μαθητές του τομέα Οικονομίας Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, που επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τη Βαρκελώνη, όπου υλοποίησαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ το εγκεκριμένο σχέδιοκινητικότητας, με τίτλο «Συνεδριακός τουρισμός: Μοχλός ανάπτυξης και προβολής του Νομού Ημαθίας» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01-KA102-046897. Το σχέδιο κινητικότητας είχε διάρκεια 16 ημέρες και ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/) σαν φορέας υποδοχής σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας ανέλαβαν την οργάνωση και το συντονισμό του σχεδίου. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). 

Υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές είναι η κα Πιπερίδου Κυριακή και ο κος Αντωνιάδης Νικόλαος. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  της δράσης ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής  της Καταλονίας και παράλληλα ανέπτυξαν τις κοινωνικές και γλωσσικές τους δεξιότητες.

Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες επέστρεψαν γεμάτοι από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς την ειδικότητα τους, εφοδιασμένοι με υπόβαθρο σημαντικό για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Τα αποτελέσματα της υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκά πρόγραμμα ERASMUS+/KA1/Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές να καταρτιστούν στο εξωτερικό σε ποικίλα αντικείμενα μελέτης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής