breaking news Νέο

Δ.Σ. Βέροιας : Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου για το 2019

  • Δ.Σ. Βέροιας : Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου για το 2019
  • Δ.Σ. Βέροιας : Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου για το 2019

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρχή της πλειοψηφίας (25 υπέρ, 4 κατά και 6 λευκά) το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου για το 2019, σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος το απόγευμα της Δευτέρας. Συγχρόνως ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου για το 2019.

Σ' ό,τι αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, την παρουσίασή του έκανε η προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού, κ. Μαρούλα Γεωργιάδου, ενώ το πλαίσιο δράσης παρουσίασε η κ. Δόκαλη Γεωργία, προϊσταμένη οικονομικού.

Ο προϋπολογισμός παρουσιάζει:

  • Σύνολο εσόδων: 42.297.935,29 €
  • Σύνολο εξόδων: 42.139.447,17 €
  • Αποθεματικό: 158.488,12 €

Στη συζήτηση που ακολούθησε, παίρνοντας πρώτος το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», Αντώνης Καγκελίδης, σημείωσε πως «το φετινό προϋπολογισμό, κάποιοι που θα τον ψηφίσουν, δεν θα βρίσκονται του χρόνου στα δημοτικά έδρανα, ενώ κάποιοι θα βρίσκονται σε διαφορετικές παρατάξεις από αυτές που είναι τώρα».

Ο ίδιος μίλησε και για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» και την απλή αναλογική που εισαγάγει, η οποία ενθαρρύνει τις συνεργασίες, γιατί, όπως επεσήμανε, «προχωράμε».

Ο κ. Καγκελίδης στάθηκε υπέρ της ψήφισης του προϋπολογισμού, εκτός από τους κωδικούς που αφορούν στην άρδευση και την ύδρευση, όπως και τους κωδικούς που αφορούν στις προμήθειες και τις αναθέσεις.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας», Νίκος Μπέκης, υπήρξε αρνητικός στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αιτιολογώντας πως δεν είναι συμμετοχικός και είναι ενταγμένος στη μνημονιακή πολιτική και σε πολλά σημεία προτάσεις της παράταξης, όπως τα δημοτικά τέλη, δεν ψηφίστηκαν.

Μάλιστα, όπως είπε, ο κ. Μπέκης, οι «Ενεργοί Πολίτες δεν θα υφίστανται στην επόμενη περίοδο, αφού θα συνεχίσουν ως «Πολίτες σε Δράση», ενώ και ο ίδιος έκανε γνωστό πως θα διεκδικήσει κάποια θέση στο σώμα.

Ο επικεφαλής της «ΛΑΣ», Γιώργος Μελιόπουλος, έκανε λόγο «για έναν προϋπολογισμό χωρίς καμία πρωτοτυπία και αχτίδα φωτός» και προσέθεσε : «Φαίνεται ξεκάθαρα πως η Δημοτική Αρχή υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που δεν θέλει να δυσαρεστήσει. Κάθε χρόνο και χειρότερα στην αναλογία της σχέσης ανάμεσα στις ανάγκες του λαού και τις προβλεπόμενες δαπάνες. Φυσικά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τέτοιο προϋπολογισμό». Ο ίδιος επιπλέον προέβη και σε κάποιες άλλες παρατηρήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό.

Από τη δική του πλευρά ο Γιώργος Μιχαηλίδης στάθηκε στη μείωση τεχνικών έργων, όπως και στην έλλειψη ενός έργου που θα έχει το στίγμα της σημερινής διοίκησης στο Δήμο, επισημαίνοντας : «Δεν υπάρχει ένα έργο, που να αφήσει πίσω της η διοίκηση Βοργιαζίδη φεύγοντας. Βλέπω έργα από το 2011, επαναλαμβανόμενους τίτλους ή συνεχιζόμενα».

-Κ. Βοργιαζίδης : «Έχουμε έναν προϋπολογισμό, που δείχνει τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο Δήμο και αυτό θα εκτιμηθεί από τον κόσμο»

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης,  ο οποίος και σημείωσε : «Στον απολογισμό θα φανεί τι χρήματα είχαμε και τι κάναμε με αυτά. Το πολιτικό κομμάτι λέει ότι κάθε χρόνος είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, πράγμα που γίνεται με σκληρή δουλειά».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος, «είναι η πρώτη χρονιά, που καταφέραμε να βγάλουμε καινούργια έργα, διαπλάτυνση Πιερίων, κόμβοι, Βεργίνα, μικρά έργα σε χωριά και άλλα. Έχουμε έναν προϋπολογισμό, που δείχνει τη σκληρή δουλειά που γίνεται από το Δήμο κι αυτό θα εκτιμηθεί από τον κόσμο».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου έκρινε ρεαλιστικό και νοικοκυρεμένο τον προϋπολογισμό και απευθυνόμενος προς το σώμα είπε : «Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να τον ψηφίσετε».

Ακολούθησε η έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία σχολιάστηκαν τα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην «Ελιά» από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κάκαρη, τον επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Νίκο Μπέκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βέροιας Πέτρο Τσαπαρόπουλο προς το πρόσωπο του δημάρχου περί... απολίτικ, αλλά και τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Π.Τ.

 

 

 


Παπαγιάννης-Μιχαηλίδης-Γουλτίδης-Τσιαμήτρος-Κυρατλίδης-Καγκελίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής