breaking news Νέο

Πέρασε αέρας και από τα Κύμινα

Πέρασε αέρας και από τα Κύμινα

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα η ΒΕΡΟΙΑ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Τρίγλιας στην Έδεσσα έμεινε μόνη δίχως συγκάτοικο στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη Παλαιοχωρίου που πέρασε δύσκολα από την Μελίτη κερδίζοντας τον τοπικό Μελιτέα με 3-1.

Το παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ στα Κύμινα αυτό καθ' αυτό ήταν δύσκολο που το έκαναν ακόμη πιο δύσκολο οι άσχημες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή το απόγευμα στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης (αέρας, κρύο και βροχή).

Οι βεροιώτες ποδοσφαιριστές, που ήθελαν με κάθε κόστος την νίκη και τους τρεις βαθμούς, για να μείνουν στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες καιρικές συνθήκες θυσίασαν το θέαμα για λογαριασμό της ουσίας και όπως δείχνει και το σκορ πέτυχαν εκατό τοις εκατό τον στόχο τους. Άφησαν στους αντιπάλους τους την κατοχή της μπάλας και οι ίδιοι αφού θωράκισαν την άμυνά τους με γρήγορες αντεπιθέσεις δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή και πριν συμπληρωθεί ακόμη το πρώτο 45λεπτο κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να πάνε στα αποδυτήρια  για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με δύο γκολ διαφορά κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη από το πρώτο ημίχρονο, δίχως να θέλξουν με την απόδοσή τους.

Προηγούμενη με 2-0 στο πρώτο μέρος η ΒΕΡΟΙΑ, στην επανάληψη δεν έχει παρά να διαχειριστεί το σκορ για να πάρει τους τρεις βαθμούς, όπως και έκανε. Παρόλα αυτά κατάφερε να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα στα μισά περίπου του δευτέρου ημιχρόνου μετατρέποντας έτσι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι σε υγιεινό περίπατο.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της και στα πρώτα είκοσι λεπτά δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Στο 3' συγκεκριμένα ο Χαντζάρας δέχθηκε την πάσα του Κανούλα και από καλή θέση για γκολ σούταρε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 14' και πάλι ο Κανούλας σε ρόλο δημιουργού τροφοδότησε τον Μπλέτσα με τον δεύτερο να σουτάρει μέσα από την αντίπαλη περιοχή και τον τερματοφύλακα της ομάδας των Κυμίνων Μπαϊμάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Μετά  το 20' και τις δύο ευκαιρίες της ΒΕΡΟΙΑΣ η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 23' απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κοντογουλίδη. Ο Γανοτάκης γέμισε στην αντίπαλη περιοχή με τους Αμανατίδη και Αυγέρου να εκμεταλλεύονται την στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών της ΒΕΡΟΙΑΣ, να μην μπορούν όμως από κοντά να νικήσουν τον Κοντογουλίδη που με διπλή προσπάθεια έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 37' η ΒΕΡΟΙΑ άνοιξε το σκορ. Ο Μπούχαλης με πλάγιο έφερε την μπάλα στην περιοχή της γηπεδούχου με έναν αμυντικό ποδοσφαιριστή της να μην διώχνει σωστά και τον Παπουτσίδη στο δεύτερο δοκάρι αφύλακτος με κεφαλιά και την στέλνει στα δίχτυα.

Οκτώ λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 43' η ΒΕΡΟΙΑ έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Σκαθαρούδης βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Κανούλα που τον ακολουθούσε και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Με τον αέρα της διαφοράς των δύο τερμάτων η ΒΕΡΟΙΑ στην επανάληψη βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διαχειριστεί σωστά το σκορ και τον χρόνο, παρόλα αυτά πέτυχε και ένα τρίτο τέρμα με τον Μπλέτσα ύστερα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κανούλα διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Στο διάστημα που απόμεινε τα Κύμινα προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια καλή στιγμή να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Παρρά στο 70' όμως ο Κοντογουλίδης που βρίσκονταν σε ετοιμότητα αντέδρασε σωστά διατηρώντας την εστία του ανέπαφη.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως είπαμε κυνήγησε περισσότερο την ουσία και τελικά πέτυχε τον στόχο της και μάλιστα με σχετική ευκολία. Από τους παίκτες της ο Μουρατίδης, ο Βεργώνης, ο Μουχάλης και ο Κανούλας ήταν αυτοί που ξεχώρισαν δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Δίχως λάθη η διαιτησία του κ. Θεοχάρη από την Ένωση Θεσσαλίας και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Αναστασίου και Νίκζα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΥΜΙΝΑ: Μπαϊμάκης, Τοπαλίδης, Τρικαλινός (21' λ.τρ. Κυριακίδης, Τσακίρης, Μεσιάρης, Αυγέρος, Αμανατίδης, Κλάπης (80' Γιάντσος), Μαραντίδης (55' Πάρρας), Γανοτάκης, Τσελέπης.

ΒΕΡΟΙΑ: Κοντογουλίδης, Μουχάλης, Κυριακίδης, Μουρατίδης, Παπουτσίδης (65' λ.τρ. Σοφιανίδης), Μπακάλης, Βεργώνης, Μπλέτσας, (77' Ζούρκος), Κανούλας, Σκαθαρούδης (70' Μυλωνάς), Χαντζάρας (56' Τσικόπουλος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής