breaking news Νέο

Κ. Αποστόλου : «26 λεπτά τουλάχιστον η τιμή για ποιοτικά συμπύρηνα ροδάκινα το 2019»

Κ. Αποστόλου : «26 λεπτά τουλάχιστον η τιμή για ποιοτικά συμπύρηνα ροδάκινα το 2019»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, με την ολοκλήρωση της φετινής παραγωγικής περιόδου προχώρησε σε έναν απολογισμό-αποτίμηση, για το πώς κύλησε η χρονιά σε συμπύρηνο και επιτραπέζιο ροδάκινο. Σύμφωνα με την Ε.Κ.Ε., για άλλη μια χρονιά, η ποιότητα απείχε πολύ από την ενδεικνυόμενη, με συνέπεια μεγάλες ποσότητες συμπύρηνου, που αγοράστηκαν σε τιμή α’ ποιότητας, να καταλήξουν στην παραγωγή χυμού.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, Κώστα Αποστόλου, ζητώντας του μία πρόβλεψη για το 2019, σε σχέση με τη ροδακινοπαραγωγή και το που θα κυμανθούν οι τιμές.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά χρόνια να δούμε ένα καλοκαίρι με καλή παραγωγή. Αν όμως αυτό συμβεί φέτος, η βιομηχανία εγγυάται την απορρόφηση του σωστού ποιοτικά ροδάκινου σε λογική τιμή. Ποιοτικό ροδάκινο θα πει κίτρινο, χωρίς ασθένειες, με διάμετρο μεγαλύτερη των 57 χιλιοστών, έχοντας στην κλούβα όχι παραπάνω από 5% ακατάλληλα», δήλωσε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο κ. Αποστόλου. 

Στο ερώτημά μας για προσδιορισμό της τιμής, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. δήλωσε : «Για τα ποιοτικά ροδάκινα, η τιμή το 2019 θα είναι 26 λεπτά τουλάχιστον».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής