breaking news Νέο

Αθηνά Αηδονά : Η … άψογη «θησαυροφύλακας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

Αθηνά Αηδονά : Η … άψογη «θησαυροφύλακας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

Έγκριτη νομικός, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και με πολλές επαγγελματικές περγαμηνές η Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, αναπληρώτρια αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας εδώ και 26 μήνες (χωρίς πρόσθετη αντιμισθία) και θεματική αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της ηγεσίας της ΠΚΜ, στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, την περίοδο που πολιτεύονταν στην εκλογική αυτή περιφέρεια ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, η κα. Αηδονά αποτελεί στήριγμα στη διοίκηση της «Αλληλεγγύης» του κ. Τζιτζικώστα, στην Κεντρική Μακεδονία.

Σημαντικά τα όσα είπε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε, στα δυο χρόνια της θητείας της στην Πέλλα, το μεσημέρι της Τρίτης 18ης Δεκεμβρίου, στην εκπομπή του Γιώργου Παναγιωτίδη, στην «Πέλλα Τηλεόραση».

Η ίδια τόνισε ότι στο διάστημα της θητείας της εκτελέστηκαν ή πρόκειται να εκτελεστούν δράσεις ύψους 25 εκ. ευρώ, που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, ηλεκτροφωτισμούς και διαγραμμίσεις οδών ευθύνης της Π.Ε Πέλλας κ.α. Σημαντικότερος στόχος για την κυρία αντιπεριφερειάρχη, η σύνδεση της Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν βρεθεί πόροι 10 εκ. ευρώ, με τις ενέργειες του κ. Τζιτζικώστα προς τον πρωθυπουργό, για τη δημιουργία των παρακάμψεων σε Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά, ενώ η κα Αηδονά δήλωσε αισιόδοξη ότι θα βρεθούν οι πόροι, για να ολοκληρωθεί ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που θα συνδέσει την Πέλλα και με την Εγνατία Οδό.

Η άριστη γνώση της στα οικονομικά θέματα (η ίδια είναι πρόεδρος και της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ) ήταν ο λόγος, όπως δήλωσε στον κ. Παναγιωτίδη, που της εμπιστεύτηκε και τα καθήκοντα της αναπληρώτριας αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ο κ.Τζιτζικώστας.

«Τα οικονομικά θέματα είναι ο σκελετός των προβλημάτων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Ο Απόστολος μου λέει με χιούμορ ότι με έχει σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα πάει στον ανακριτή», είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης. Για τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική είπε ότι ακούγεται ευχάριστη στη θεωρία, αλλά δεν συμβαδίζει με την πράξη στην πραγματικότητα. «Στην αυτοδιοίκηση παίρνονται άμεσα δύσκολες αποφάσεις. Στη σημερινή συνεδρίαση (της Τετάρτης 19ης Δεκεμβρίου) έχουμε 180 θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης. Φανταστείτε να μην υπήρχε πλειοψηφία. Πώς θα συναποφασίζαμε σε θέματα που υπήρχαν διαφορετικές απόψεις; αναρωτήθηκε, δικαίως, η κα. Αηδονά.

Για δε τη ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στον ήπιο λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τον εξέφρασε, μαζί με τις κυβερνητικές προτάσεις του κόμματός του, στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. «Το συνέδριό μας υπήρξε απόλυτα πετυχημένο, αφού μίλησαν και αναδείχθηκαν πολλοί νέοι άνθρωποι. Είδα συναίνεση και ομόνοια στις εργασίες του. Μετά από 8 χρόνια κρίσης, είμαι αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε.

Κάθετα αντίθετη η ίδια στη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι έχουμε με αυτήν απώλεια εθνικής κυριαρχίας, με την παραχώρηση εθνικότητας και γλώσσας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής