breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή στο πρωτάθλημα το 2019

ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή στο πρωτάθλημα το 2019

Με τους αγώνες της τρίτης φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η επίσημη δραστηριότητα των ομάδων της Ημαθίας για το 2018.

 

Η επόμενη αγωνιστική των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας είναι προγραμματισμένη για το 2019 και στην Α' κατηγορία θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική (15η) του πρώτου γύρου, που περιλαμβάνει οκτώ πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, από τις οποίες βεβαίως ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Αγρ. Αστέρα Πλατέος – ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ΦΑΣ Νάουσα – Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας.

Στον θεσμό του κυπέλλου στα πλαίσια του οποίου όπως ήδη αναφέραμε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα διεξήχθησαν οι αγώνες της τρίτης φάσης, συνεχίζουν οκτώ ομάδες. Οι δύο εκπρόσωποι μας στην Γ' Εθνική, η ΒΕΡΟΙΑ και η Νίκη Αγκαθιάς,τέσσερις, από τις πέντε ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα πλεϊ οφ, ο ΦΑΣ Νάουσα, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (αποκλείστηκε ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, που έπεσε θύμα έκπληξης), το Μακροχώρι που αγωνίζεται να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ και ο ΠΑΟ Κουλούρας που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Α' ομίλου της Β' κατηγορίας και που μέχρι στιγμής αποτελεί μία από τις λίγες ευχάριστες εκπλήξεις της ΕΠΣ Ημαθίας την φετινή περίοδο.

Αν λάβουμε υπόψη μας τις ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου (2 που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και τέσσερις από τις πέντε πρώτες αυτή τη στιγμή του βαθμολογικού πίνακα), ακόμη αν θέλετε και τις υπόλοιπες δύο, το Μακροχώρι και τον ΠΑΟ Κουλούρας, που μπορεί αυτή την περίοδο να μην βρίσκονται σε τοπ σημείο από αγωνιστικής πλευράς, όμως κουβαλάνε βαριά φανέλα και στο παρελθόν έχουν καταγράψει πολλές επιτυχίες στον θεσμό του κυπέλλου και επιπλέον έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, τότε μπορούμε να προβλέψουμε, δίχως τον κίνδυνο να διαψευσθούμε, ότι στον φετινό θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων στην ΕΠΣ Ημαθίας τους φιλάθλους της περιοχής μας τους περιμένουν ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι από την στιγμή που αποφασίστηκε η επιστροφή των ομάδων της Γ' Εθνικής στο κύπελλο ερασιτεχνών, που είναι και η φυσική τους θέση, η αναβάθμιση του κυπέλλου των Ενώσεων ήταν δεδομένη και απλά η πρόκριση της ΒΕΡΟΙΑΣ, της Νίκης Αγκαθιάς, του ΦΑΣ Νάουσας, του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, του Ν. Αλεξάνδρου Τρικάλων, των πιο δυνατών, κατά τεκμήριο, αυτή την περίοδο ομάδων της Ημαθίας, αλλά και του Μακροχωρίου και του ΠΑΟ Κουλούρας, που μπορεί να μην συγκαταλέγονται σήμερα στις τοπ – από άποψη αγωνιστικής ισχύος – ομάδες της περιοχής μας κουβαλάνε όμως την αίγλη και το βάρος της φανέλας, δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα, στους δύο γύρους που θα ακολουθήσουν, στον προημιτελικό και στον ημιτελικό, μέχρι να φθάσουμε στον τελικό που και σ' αυτόν όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα το έχουμε τονίσει επανειλημμέα. Ο θεσμός των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ, που φέτος επεκτάθηκε και στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας κρατάει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, όσων τουλάχιστον συνεχίζουν ακόμη και τα παρακολουθούν, αμείωτο μέχρι την τελευταία αγωνιστική και αποτρέπει στο μέτρο που μπορεί συμφωνίες για «σικέ» παιχνίδια, αφού δεν υπάρχουν αδιάφορες – βαθμολογικά – ομάδες.

 

Το μόνο αρνητικό, κατά την προσωπική μας άποψη, του πρωταθλήματος κυρίως της Α' κατηγορίας, είναι ότι θα μπορούσε αυτό να μετατραπεί σε φυτώριο παραγωγής νεαρών παικτών, και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό, αποκτώντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δίχως να χάσουν ίχνος από την δυναμική και την ποιότητά τους οι ομάδες και που δυστυχώς δεν έγινε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής