breaking news Νέο

Ν. Μπρουσκέλης : Ο «τρανύτερος» καθηγητής ουρολογίας πέθανε από...καρκίνο του προστάτη!

  • Ν. Μπρουσκέλης : Ο «τρανύτερος» καθηγητής ουρολογίας πέθανε από...καρκίνο του προστάτη!
  • Ν. Μπρουσκέλης : Ο «τρανύτερος» καθηγητής ουρολογίας πέθανε από...καρκίνο του προστάτη!

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ στην Ημαθία, γιατρός με ειδικότητα ουρολόγου στην Αλεξάνδρεια, ο Νίκος Μπρουσκέλης μας παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη (μπορείτε να τη δείτε στο www.imerisia-ver.gr) σε όλα της τα σκέλη, πολιτικό και ιατρικό, στις ΑΝΑ…κρίσεις της web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση από το ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8. Για το πρώτο σκέλος, καθώς και για τις εκτιμήσεις του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, για το τι μέλλει γενέσθαι στο δήμο, στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, θα αναφερθούμε στο αυριανό μας φύλλο. Αναφορικά όμως με την ιατρική του ειδικότητα, τα όσα μας είπε ο κ. Μπρουσκέλης για την αδιαφορία του ανδρικού πληθυσμού για προληπτικές εξετάσεις ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, που μετά τον αντίστοιχο των πνευμόνων, είναι ο δεύτερος σε συχνότητα στο «ισχυρό» και επί της ουσίας «ανίσχυρο» φύλο, είναι ενδεικτικά της μνημονιακής ανέχειας των πολιτών.

«Οι άνδρες δεν δίνουν μεγάλη σημασία στις προληπτικές εξετάσεις και έρχονται στο ιατρείο, ιδιωτικό ή του ΕΣΥ, όταν η κατάστασή τους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα περισσότερα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε, είναι σε προχωρημένη, μεταστατική, κατάσταση. Το μνημόνιο και η οικονομική ανέχεια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μη προσέλευση των ανδρών στα ιατρεία, ώστε να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Βέβαια υπάρχει και ο εφησυχασμός που μας διακατέχει ως φύλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κορυφαίος των ουρολόγων στην ιατρική της Θεσσαλονίκης, πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος πέθανε από...καρκίνο του προστάτη! Μετά τα 50, όλοι οι άνδρες πρέπει να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο στον προστάτη τους, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο», μας είπε ο κ. Μπρουσκέλης.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, με την προσμονή, αντίστοιχη καμπάνια πρόληψης που υπάρχει για τον καρκίνο της μήτρας και του μαστού στις γυναίκες, να γίνει και για τους άνδρες. Ισότητα σε όλες της τις εκφάνσεις, άλλωστε! Σε αυτή την περίπτωση, και σωτήρια είναι και απαλλάσσει το δημόσιο σύστημα υγείας από τεράστια έξοδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής