breaking news Νέο

Νίκος Μπρουσκέλης, αποκλειστική συνέντευξη : «Μπαίνουμε στη μάχη με πίστη και αισιοδοξία»

Νίκος Μπρουσκέλης, αποκλειστική συνέντευξη :  «Μπαίνουμε στη μάχη με πίστη και αισιοδοξία»

Βαδίζει στα 48 του χρόνια, μεγαλωμένος σε μια πολιτική οικογένεια επιστημόνων. Ο πατέρας του, Δημήτρης Μπρουσκέλης, δικηγόρος στο επάγγελμα, υπηρέτησε τα κοινά ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας την εποχή του δυνατού-κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, από το 1982 έως το 1990. Η μητέρα του Λέλα, συμβολαιογράφος. Ο ίδιος όμως επέλεξε μια εντελώς θετική επιστημονική κατεύθυνση, αφού έγινε γιατρός, διατηρώντας επί σειρά ετών ιδιωτικό, ουρολογικό, ιατρείο, στην Αλεξάνδρεια. 
Υπηρέτησε το δήμο ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με τον Παναγιώτη Γκυρίνη, ενώ θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί τα κοινά στο βουλευτικό πλέον βαθμό, θέτοντας υποψηφιότητα με το ΚΙΝ.ΑΛ για τις επόμενες εκλογές στην Ημαθία. 
Ο λόγος για το Νίκο Μπρουσκέλη, έναν πολιτικό με θετικό πρόσημο, που δεν θα ακούσεις ποτέ να μιλάει με κοινοτοπίες. Τον φιλοξενήσαμε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις ΑΝΑ...κρίσεις της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 (δείτε τη συνέντευξή του στο www.imerisia-ver.gr) και σας παρουσιάζουμε στο σημερινό μας φύλλο ψήγματα των όσων μας είπε για την υγεία, το ΚΙΝ.ΑΛ, την κυβέρνηση, τους δικούς του στόχους. 

Δημόσιο σύστημα υγείας

«Χρειάζεται σωστή χρηματοδότηση, με αποκλεισμό των «τρωκτικών», που δημιουργούν τις «μαύρες τρύπες». Σωστή  η ιδέα του οικογενειακού γιατρού, αλλά απέτυχε στην πράξη, αφού χρειάζονται χρήματα για τις προσλήψεις γιατρών. Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι το Α και το Ω της δημόσιας υγείας. Δεν φτάνει το φιλότιμο των γιατρών της. Στην Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα υπάρχουν βασικές ελλείψεις, ενώ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στη Βέροια. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εξαντληθεί την περίοδο των μνημονίων, ειδικά αυτή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μέσος όρος της χρηματοδότησής του στην Ευρώπη είναι 7% επί του ΑΕΠ. Στη χώρα μας μόλις 5%, με όριο βιωσιμότητας το 6%».

Ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας

«Ολίσθημα του πρωθυπουργού στη Βουλή να συγκρίνει, σε αποστροφή του λόγου του, τον εαυτό του με τις επιθέσεις που δεχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι ήταν ο αρχηγός της 17Ν. Πρόκειται περί καρικατούρας, έχοντας μάλιστα δίπλα του τον Καμμένο, που ξέρουμε τι έλεγε για τον Ανδρέα».

Όχι στην ψήφο προς τη «Χρυσή Αυγή»

«Δίκαια η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου, γιατί τα μνημόνια άλλαξαν δραματικά τη ζωή του. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα έπρεπε να οδηγηθούν οι συμπολίτες μας να ψηφίζουν το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Με τις ψήφους της οποίας μάλιστα πέρασε η επιλογή Θάνου στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής».

Δυο τάσεις το 2010 στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

«Υπήρξαν δυο τάσεις το 2010, όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.  Οι υπέρ της αναδιανεμητικής πολιτικής και οι πραγματιστές. Το έλλειμμα, όταν ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, ξεπερνούσε το 15% του ΑΕΠ, αγγίζοντας τα 36 δις ευρώ. Το μνημόνιο που υπέγραψε, ήταν υποχρεωτικό».

Δεν ενστερνίστηκα ποτέ τον «Αυριανισμό». Τον συνεχίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ενστερνίστηκα ποτέ τον «Αυριανισμό» στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως τον συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης. Ας διαβάσουν οι κυβερνώντες τον Περικλή Κοροβέση και τα όσα έγραψε για τον κ. Τσίπρα. «Επαίρεται ότι έγινε πρωθυπουργός, χωρίς να φορέσει γραβάτα. Γραβάτα φορούσαν και ο Λαμπράκης και ο Ηλιού και ο Κύρκος. Το θέμα είναι τι πολιτικές εφαρμόζει κάποιος».

Καταστροφικό για τη χώρα το πρώτο «εξάμηνο Βαρουφάκη»

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015, με υπουργό οικονομικών το Βαρουφάκη, υπήρξε καταστροφικό για τη χώρα. Σοβαροί οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ζημιά που υπέστη η χώρα μας, δεν είναι μετρήσιμη, ενώ ακολούθησε το 3ο και βαρύτερο μνημόνιο όλων, από τον Τσίπρα. Ο Βαρουφάκης έπαιξε στις πλάτες μας, κάνοντας πειράματα».

Μπαίνουμε στη μάχη των βουλευτικών εκλογών με αισιοδοξία

«Το ΚΙΝ.ΑΛ μπαίνει στη μάχη των βουλευτικών εκλογών με πίστη και αισιοδοξία. Στόχος μας διψήφιο εκλογικό ποσοστό. Το ΚΙΝ.ΑΛ, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά, είναι το κόμμα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Στηρίζουμε την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας, με υπεύθυνη αναδιανεμητική πολιτική, με ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις της χώρας. Κάποιοι θα πουν ότι είναι δυσδιάκριτες οι διαφορές μας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Προσπαθούμε να σπάσουμε όμως αυτό τον ψευτοδικομματισμό, που έχει από τη μια πλευρά τη ΝΔ, που θέλει να περιορίσει το κοινωνικό κράτος, ενισχύοντας το κεφάλαιο και από την άλλη το ΣΥΡΙΖΑ του «βλέπουμε και κάνουμε». Η κυβέρνηση μαζεύει φόρους και μοιράζει ψίχουλα στους πάλαι ποτέ μη προνομιούχους. Έχει βάλει τη μικρομεσαία τάξη να στέκεται αντίθετη στα εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα, που παίρνουν επιδόματα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών».

Γιατί συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ το 2012. Συμμετείχε στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ

«Συνεργαστήκαμε κυβερνητικά με τη ΝΔ τον Ιούνιο του 2012, γιατί έγιναν δεύτερες εκλογές μέσα σε 40 μέρες και η χώρα ήταν στον «αέρα». Ας μην ξεχνούν ορισμένοι ότι στην κυβέρνηση, εκτός του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ, που ο τότε πρόεδρός της, ο Φώτης Κουβέλης, είναι σήμερα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα κυβερνούν με την Παπακώστα, τον Καμμένο και τον Αντώναρο. Επί Σαμαρά-Βενιζέλου το «τρένο είχε μπει στις ράγες». Είχαν φανεί θετικά στοιχεία για την οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2014, τα οποία εξανεμίστηκαν μετά τις ευρωεκλογές, αφού ο Σαμαράς επένδυσε στο λαϊκισμό. Το email Χαρδούβελη υπήρξε «παιδική χαρά» σε αυτά που έφερε ο Τσίπρας με το 3ο, αχρείαστο μνημόνιο».

Δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» με υψηλά επιτόκια δανεισμού της χώρας

«Στις αρχές του 2015 παραδώσαμε τη χώρα με τον πρώτο πλεονασματικό απολογισμό. Σήμερα ο κ. Τσίπρας μιλάει για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, όταν το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας, που είχε και αυτή μνημόνιο, είναι 2,6%, ενώ το δικό μας ξεπερνά το 4,5%.  Η κυβέρνηση προσπάθησε στην αρχή να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά πλέον έχει φτάσει σε μια επιδοματική πολιτική. Νομίζουμε πλέον ότι είμαστε σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου, με τα όσα γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα πάμε σε εκλογές σε συνθήκες αρένας. Ο Τσίπρας σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, αν φυσικά περάσει την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών». 

Βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλληνας με αυτό του Μακεδόνα, από τη συμφωνία των Πρεσπών

«Η συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει βίαια τον όρο Έλληνας, με αυτόν του Μακεδόνα. Θετική η θέση καταψήφισής του, από τη Φώφη Γεννηματά, που είναι η μόνη που εκφράζει το «δημοκρατικό» χώρο, ως πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ».

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής