breaking news Νέο

Έναρξη του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων

Έναρξη του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων

Το έτος 2019 η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εορτάζει την συμπλήρωση 25 συναπτών ετών διεξαγωγής των εκδηλώσεων ΠΑΥΛΕΙΑ. Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τον μήνα Ιούνιο, κατά τον οποίο θα λάβει χώρα και το 25ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων.

 

Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη θα εορτάσει φέτος και το χρυσούν Ιωβηλαίο της Ιερωσύνης και το αργυρούν Ιωβηλαίον της Αρχιερωσύνης του σεπτού Ποιμενάρχου της Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

 

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας η πανηγυρική έναρξη του Αργυρού Ιωβηλαίου των 25ων Παυλείων και η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για όλους τους συνεργάτες και τα στελέχη του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του Δήμου Αλεξάνδρειας ερμηνεύοντας επίκαιρα εορταστικά τραγούδια υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Θεοδωρίδου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ως πρόεδρος της επιτροπής εορτασμού του Ιωβηλαίου απηύθυνε χαιρετισμό και εκφώνησε εισαγωγική ομιλία για το επετειακό έτος 2019.

 

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα με την συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε κ. Γεωργίου Ορδουλίδη.

 

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων έκανε αναδρομή στα εκκλησιαστικά γεγονότα του χρόνου που φεύγει και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Ἡ ἐπέτειος αὐτή δέν ἀποτελεῖ εὐ­καιρία ἀναπαύσεως ἤ αὐτο­προ­βολῆς, ἀλλά αἴνου καί δοξολογίας πρός τόν Θεό καί τόν ἐκλεκτό του ἀπόστολο, ἀποτελεῖ ἀφορμή μεγα­λύ­τερης προσπάθειας καί ἀγῶνος, ὥστε ὁ ἀμητός νά εἶναι, μέ τή βοή­θεια καί τή συνεργασία ὅλων σας, ἀλλά κυρίως μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τίς πρεσβεῖες τοῦ ἁγίου ἐνδό­ξου ἀποστόλου Παύλου, πλουσιό­τερος.

 

Προσβλέπουμε στήν συσστρά­τευ­ση ὅλων σας καί εὐελπισθοῦμε καί στήν ἁρμονική συνεργασία, ὅπως καί μέχρι σήμερα, μέ τίς ἀρχές τῆς πόλεως καί τῆς περιφερείας μας καί ὅλους τούς φορεῖς. Γιατί τό ἔργο τῆς Ἐκκλησίας δέν ἀπο­βλέ­πει στήν ἐπιτυχία ἑνός ἀνθρώπου, ἀλλά στήν ὠφέλεια καί τή σωτη­ρία τῶν ἀνθρώπων καί στή δόξα τοῦ Θεοῦ.

 

Καί εὔχομαι ἀπό καρδίας ὁ Θεός νά μᾶς ἐνισχύει, ὥστε νά ἐργα­σθοῦ­με καί τό νέο ἔτος στόν ἀμπε­λώνα του καί νά χαρίσει τήν και­νούργια χρονιά εἰρηνική γιά τήν πατρίδα μας, γιά τή Μακεδονία μας καί τόν κόσμο, νά δίδει πλού­σιες τίς εὐλογίες του σέ ὅλους καί νά μᾶς προστατεύει «ἀπό πάσης θλίψεως, κακῶν καί ὀδύνης» καί ἀπό κάθε πειρασμό».

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές της Ημαθίας και Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Δήμαρχοι των δήμων της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Στρατηγός-Διοικητής της 1ης Μεραρχίας, οι Διοικητές της Σχολής Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολιτιστικών φορέων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», άπαντες οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, Ιεροψάλτες, Ευπρεπιστές και όλοι οι συνεργάτες του πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής