breaking news Νέο

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων

Τέλος οι χειμερινές διακοπές των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στις 16 ομάδες της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας, καθώς αύριο Σάββατο 5 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου.

Αύριο λοιπόν Σάββατο το βράδυ θα γνωρίζουμε και την ομάδα που θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα εκτός κι αν υπάρξει ισοβαθμία κάτι που θεωρείται και το πιο πιθανό αφού η διαφορά μεταξύ του ΦΑΣ Νάουσα και του ΓΑΣ Ροδοχωρίου που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος που συγκατοικούν στην τρίτη θέση είναι μόλις δυο βαθμοί.

Συγκεκριμένα ο ΦΑΣ Νάουσα και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που αντιμετωπίζουν τον Μ. Αλεξανδρο Αγίας Μαρίνας εντός εδρας ο πρώτος και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος εκτός έδρας, ο δεύτερος έχουν 36 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που υποδέχεται στην έδρα του τον Αρη Παλαιοχωρίου με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος έχουν από 34.

Αύριο Σάββατο λοιπόν μετά και το τελευταίο “σφύριγμα” της 15ης αγωνιστικής θα γνωρίζουμε τον ή τους πρωταθλητές χειμώνα.

Η αυριανή τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα έχει και μια πρωτοτυπία. Θα γίνει χρήση για πρώτη φορά της κάρτας υγείας του αθλητή.

Να υπενθυμισουμε οτι όποιος ποδοσφαιριστής δεν διαθέτει κάρτα υγείας δεν θα του επιτραπεί από τον διαιτητή να αγωνιστεί και το μέτρο αυτό ισχύει από της 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η κάρτα υγείας είναι ένα αυτοτελές έγγραφο που συνοδεύει τον κάθε ποδοσφαιριστήν - αθλητή (ανδρικής, γυναικείας ομάδας, ή τμημάτων υποδομής) και προσκομίζεται στον διαιτητή του αγώνα μαζί με το αντίστοιχο δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Η ισχυς του είναι ετήσια και ακολουθεί τον ποδοσφαιριστή σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλο σωματείο. Αποτελεί δε διάταξη ΝΟΜΟΥ και η εφαρμογή του δεν εξαρτάται από τις ΕΠΣ, ή την ΕΠΟ, αλλά ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από την 1η όπως ήδη αναφέραμε Ιανουαρίου του 2019.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Από την περασμένη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου ξεκίνησε και επισημα η μεταγραφική περιοδος του Ιανουαρίου με τον ΦΑΣ Νάουσα, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, το Μακροχώρι, τον Φίλιππο Μελίκης, τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να ανακοινώνουν και τα πρώτα μεταγραφικά τους αποκτήματα.

Η Νάουσα συγκεκριμένα εδώ και δέκα περίπου ημέρες ανακοίνωσε την απόκτηση του Χρήστου Καραγιάννη που έμεινε ελεύθερος από τα Γιαννιτσά. Ο Σκυδραίος επιθετικός μάλιστα αγωνίστηκε και στο τελευταίο για το 2018 φιλικό που έδωσε η νέα του ομάδα με την ΒΕΡΟΙΑ το περασμένο Σάββατο.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που επίσης αποχαιρέτησε το 2018 με φιλικό κόντρα σε ομάδα της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τα Γιαννιτσά από τα οποία ηττήθηκε με 4-0 (τα τέσσερα γκολ της ομάδας των Γιαννιτσών πέτυχαν οι Θεοδωρίδης στο 14’, Παντελίδης στο 31’ και στο 80’ και Παντεκίδης στο 42’) ανακοίνωσε δυο σημαντικές προσθήκες, ενω ετοιμάζει και μια τρίτη. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ροδοχωρίου απέκτησε τον Παναγιώτη Μισαηλίδη, αμυντικό μέσο που έλυσε τη συνεργασία του με τη ΒΕΡΟΙΑ και τον 35χρονο τερματοφύλακα του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας Σωτηρη Ιωακειμίδη. Από την άλλη παραχώρησε στην ομάδα της Αγίας Μαρίνας τον Ευαγγελόπουλο επίσης τερματοφύλακα. Στην ουσία δηλαδή υπήρξε ανταλλαγή τερματοφυλάκων μεταξύ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας. Ο Ιωακειμίδης μετακόμισε στο Ροδοχώρι και ο Ευαγγελόπουλος στην Αγία Μαρίνα.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε επίσης δυο πολύ σημαντικές προσθήκες παικτών στο ρόστερ του, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι επιστροφές αφου πρόκειται για ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν φορέσει την φανέλα του και έχουν διακριθεί με αυτήν. Πρόκειται για τον Γιώργο Κίτσα επιθετικό και τον Πετράϊ. Δυο παίκτες που αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στους “μαυρόασπρους” της Αλεξάνδρειας.

Σημαντική ενίσχυση και για τον Φίλιππο Μελίκης που παλεύει να απαγκιστρωθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και ο οποίος επίσης πραγματοποίησε δυο σημαντικές μεταγραφές ενω επέστρεψε από την Γερμανία ο Ρομάνο που πριν τρία περίπου χρόνια είχε εντυπωσιάσει με την φανέλα του Φιλίππου γεγονός που τον οδήγησε στην ΒΕΡΟΙΑ, στην οποία όμως δεν κατάφερε να μακροημερεύσει με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τον δρόμο της Γερμανίας.

Μπορεί να μην ανακοινώθηκε επίσημα από την διοίκηση όμως μια πολύ σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε και η ομάδα του Μακροχωρίου. Πρόκειται για 24χρονο αριστερό μπακ - χαφ που προέρχεται από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λακωνίας. Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής πριν λίγο καιρό μετακόμισε οικογενειακώς στην Ημαθία (στο Π. Σκυλίτσι) και πριν συμφωνήσει και ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας του Μακροχωρίου φλέρταρε με δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρωτη τετράδα του βαθμολογικού πινακα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας, όμως με την παρέμβαση του πρώην Σκυλιτσιώτη τερματοφύλακα της Δόξας Μακροχωρίου του Σίμου Μαυροκεφαλίδη κατέληξε στο Μακροχώρι με το οποίο προπονείται εδώ και 10 περίπου ημέρες αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Κοσμά Ευθυμίου που ανήκε στον Ερμή Αμυνταίου. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής προέρχεται από την Ημαθία και την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από τον Μακεδόνα, ενω έχει περάσει και από τον ΠΑΟ Κουλούρας την Κ15 της Βέροιας, την Κρύα Βρύση και τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής