breaking news Νέο

Άρχειν ήδιστον - άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου

Άρχειν ήδιστον - άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου

- Όπως φαίνεται η αντεπίθεση των κυβερνώντων με την ευκαιρία των εορτών και το τέλος του χρόνου ως δεκεμβριανή εφόρμηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον κ. Τσίπρα κυρίως εξαιτίας του χάσματος με τους ακροδεξιούς συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ και του ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ.

- Είναι επίσης βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι εκλαμβάνουν ήδη τις πολυδιάστατες παροχές- ψίχουλα ως προεκλογικό κόλπο που απλά καλύπτει ένα πάρα πολύ μικρό μέρος της φορολογικής αφαίμαξης της εποχής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να ξαναγελαστούν επιβραβεύοντας πάλι εφιαλτικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις τα όρια της γενοκτονίας.

- Η μαζική φτωχοποίηση με όρους αδιαφάνειας και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου από συντρόφια που σε μια νύχτα του καλού καιρού μεταβλήθηκαν σε μεγιστάνες, ανησύχησε τους πάντες.

- Παρ' όλα αυτά δεν χρειάζεται κάποιος να είναι Πυθία για να καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται μόνον πως θα τη γλυτώσει φτηνότερα και πως θα υπονομεύσει την επόμενη κυβέρνηση - που θα έχει άλλον πρωθυπουργό – γιατί “το άρχειν ήδιστον” όπως έλεγε από τα αρχαία χρόνια ο Αριστοτέλης και γλυκιά η καρέκλα που λένε σήμερα.

- Βγήκαμε λέει από τα μνημόνια και γι' αυτό έχουμε δημοσιονομικό χώρο όχι μόνον για παροχές της πενταροδεκάρας αλλά και για καμιά εικοσάδα χιλιάδων διορισμούς χωρίς ΑΣΕΠ βέβαια που θεσμοθέτησε το κακό ΠΑΣΟΚ για να τρυπώσουν μόνον οι φίλα προσκείμενοι.

- Βγήκαμε λέει από τα μνημόνια αλλά στις αγορές δεν μας θέλουν και το Ελληνικό δημόσιο έρχεται αντιμέτωπο το 2019 με λήξεις ομολόγων 11 δις ευρώ και ήδη μέσω του προϋπολογισμού έχει προαναγγελθεί “μερική χρήση” κεφαλαίων από το μαξιλάρι των 24 δις που προήλθε από το γδάρσιμο του λαουτζίκου.

- Ο πρωθυπουργός βέβαια επιχείρησε τεχνητή αποκλιμάκωση αποδόσεων των ομολόγων αλλά η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν είναι η ώρα. Και δεν είναι η ώρα όχι μονάχα γιατί υπάρχουν εμπορικοί πόλεμοι, αλλά και γιατί η αναξιοπιστία της Ελληνικής Οικονομίας οδηγεί την Ελλάδα στο να πληρώνει πολύ παραπάνω στα ομόλογα και γιατί όπως λεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση “είναι μια παράμετρος ανησυχίας το ότι η κυβέρνηση διαρκώς χρησιμοποιεί κεφάλαια από το μαξιλάρι – που το έχουμε για να πληρώνουμε δάνεια- για προεκλογικούς σκοπούς”

- Άρα η προσπάθεια των κυβερνώντων να σωθούν εκλογικά οδηγεί στο να υποστηρίζουν ότι η κρίση τελείωσε.

- Φυσικά η κρίση δεν τελείωσε, τα μνημόνια ως συμφωνητικό με χρονική λήξη είναι αυτά που τελείωσαν, αλλά με το τέλος αυτών σταματάει και η ροή φτηνού χρήματος που σημαίνει ότι αρχίζει ένας φαύλος κύκλος που αν πορευτούμε απρόσεκτα όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας με παροχές και υποσχέσεις, υποσχέσεις  και παροχές το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με αυτό του 2010 που μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, μόνον που τώρα δεν θα υπάρξει ξένο κράτος που να υπογράψει ξανά με μας μνημόνιο δίνοντας μας φτηνό χρήμα.

- Η κρίση λοιπόν δεν τελείωσε. Η κρίση είναι εδώ. Η χώρα δεν έχει ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των αγορών εξακολουθεί να αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός και το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι οι  συνεχείς δοκιμασίες της αντοχής.

 

                                                                             Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Αυτό που έχει γίνει δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, όσο εκείνο που θα ακολουθήσει.

- Προφανώς και αυτό αφορά τους πάντες και τα πάντα. Από την κυβέρνηση, την Τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία ολόκληρη, τους δημοσιογράφους, τους δημόσια γράφοντες.

ΥΓ2. Αυτό που συνέδεε τα μέλη του δεν πληρώνω – δεν πληρώνω και σήκωναν π.χ. τις μπάρες στα διόδια είναι κατ' αρχάς το μέλλον που τους υπόσχονταν.

- Ποιο μέλλον;

- Μα αυτό που από 1,20 ευρώ τα διόδια γίνονται 3 ευρώ.

ΥΓ3. Από το τσεπάκι των κυβερνώντων για προεκλογική κατανάλωση βγήκαν, βγαίνουν και θα βγουν προεκλογικές “σκανδαλάρες” τύπου Σημίτη, γιατί θέλουν να κρατήσουν ένα κομμάτι ΠΑΣΟΚΩΝ  που ήδη είχε πυκνώσει τις τάξεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 - Φανταστείτε τι θα γίνει όταν φύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες όταν οι άλλοι που θα 'ρθουν θα ψάχνουν τραπέζια, καρέκλες και κομπιούτερ, όπως μάλλον προφητικά είπε ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ακόμα ΠΑΣΟΚΟΣ, αφού τον νόμο “ΚΑΤΣΕΛΗ” τον λέει σωστά νόμο του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ4. Στις εκλογές του Μαΐου με 5 κάλπες (Πρόεδρος Κοινότητας- Δήμαρχος- Περιφερειάρχης- Ευρωβουλευτής και Πρωθυπουργός) όπως πολλοί εδώ και ένα χρόνο υποψιάζονταν, θα γίνει το έλα να δεις, κυρίως για τους υποψηφίους Δημάρχους.

- Τυχαίο;

ΥΓ5. Η άφιξη της κ. Μέρκελ συνάδει με την πίεση και ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Τυχαίο;

- Γιατί αν δεν ολοκληρώσει την υπόσχεσή του ο Πρωθυπουργός τότε πολλά θα δουν τα ματάκια μας κρεμασμένα στα μανταλάκια.

ΥΓ6. Οι γελοιογράφοι σκέφτονται να μηνύσουν τον κ. Τσίπρα επειδή τους πήρε τη δουλειά με τα εγκαίνια του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

- Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής