breaking news Νέο

Έρχεται το...staramaki!

Έρχεται το...staramaki!

Μπορεί να διαφωνεί κανείς με το βασιλικό θεσμό, αλλά δεν μπορεί παρά να μη θαύμασε την απόφαση του πρίγκιπα της Αγγλίας, Καρόλου, στην επίσκεψή του το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα μας, να μη χρησιμοποιήσει πλαστικό καλαμάκι στον κρύο καφέ του, σε δημόσια θέα μάλιστα, αφού ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης. Από το 2021 μάλιστα, το γνωστό φραπεδοκαλαμάκι και εσχάτως φρεντοκαλαμουτσίνο, θα παύσει να κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της ορθολογικότερης χρήσης των πόρων του πλανήτη μας. Πέρα από τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, η παραπάνω απόφαση «ανοίγει» μία νέα αγορά στην Ελλάδα, όπου, βάσει εκτίμησης της Greenpeace, καταναλώνονται ετησίως σχεδόν 900 εκατομμύρια!

Βλέποντας τις προοπτικές που δημιουργεί η βούληση της ΕΕ για τη δραστική μείωση της χρήσης πλαστικού και κατ' επέκταση της ρύπανσης που προκαλούν τα απορρίμματά του και με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, ομάδα εθελοντών στο Κιλκίς βρίσκεται στην τελική ευθεία, για να δημιουργήσουν καλαμάκια από... σιτάρι.

Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης, όπως το τοπικό Επιμελητήριο, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του «Staramaki», δηλαδή καλαμάκι από το βασικό στέλεχος του σιταριού, η καλλιέργεια του οποίου ευδοκιμεί στην περιοχή. Έξυπνη και οικολογική η ιδέα, που μας δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σε τούτο τον τόπο, που δεν θέλουν να...«τρουπώσουν» στην αδηφάγα χοάνη του δημοσίου και ακόμη...σκέπτονται!

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής