breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης για την κακοκαιρία : «Δήμος εγκαταλελειμμένος, δήμαρχος εξαφανισμένος»

Γιάννης Παπαγιάννης για την κακοκαιρία : «Δήμος εγκαταλελειμμένος, δήμαρχος εξαφανισμένος»

Σχολιάζοντας τις εικόνες χάους στο Δήμο Βέροιας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

«Εάν στον κύριο Βοργιαζίδη είχαν μείνει ψήγματα πολιτικής ευπρέπειας, θα είχε την ευθιξία να ζητήσει –έστω- μια συγνώμη από τους δημότες για την εφιαλτική κατάσταση που βίωσαν από την (αναμενόμενη) κακοκαιρία. Κανείς δεν δικαιούται να ισχυριστεί πως δεν περίμενε τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης.

Κι όμως, ο κατήφορος αυτής της τραγικής δημοτικής αρχής δεν έχει τέλος: η πόλη παρέλυσε, τοπικές κοινότητες αποκλείστηκαν, οδικές αρτηρίες (ακόμη και στο κέντρο της Βέροιας) και πεζοδρόμια πάγωσαν, γειτονιές μέσα στην πόλη παραδόθηκαν αμαχητί στο χιονιά. Κρατώ μόνο την αυταπάρνηση των εργαζομένων του Δήμου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να μείνει η πόλη ανοιχτή.

Από την Πέμπτη είχα επισημάνει, πως η θωράκιση του δήμου δεν μπορεί να επαφίεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων αλλά στον ορθολογικό σχεδιασμό από την πλευρά της διοίκησης, στη σωστή εκτίμηση, στην έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων υλικοτεχνικών μέσων. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επικράτησε η ολιγωρία, η αδιαφορία, η ανικανότητα. Χωρίς κανένα σχέδιο, με έναν δήμαρχο παρατηρητή, εξαφανισμένο, χάσαμε τη μάχη.

Ο δήμος μας αξίζει πολλά περισσότερα από αυτή την κατάντια…»  

Dr. Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, LL. M.

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

www.dr-papagiannis.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής