breaking news Νέο

Ευπρόσδεκτοι ταξιδιώτες στον κόσμο οι Έλληνες!

Ευπρόσδεκτοι ταξιδιώτες στον κόσμο οι Έλληνες!

Ανάμεσα στα ισχυρότερα του κόσμου το ελληνικό διαβατήριο, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη Henley Passport, που καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών, ο οποίος καθορίζει πόσο... δυνατό είναι το διαβατήριο κάθε χώρας του κόσμου.

Αν και ο δείκτης είναι σύνθετος, βασική παράμετρος για την ισχύ ενός διαβατηρίου είναι σε πόσες χώρες μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχός του, χωρίς να χρειάζεται βίζα.

Σύμφωνα με την κατάταξη του 2018, η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο είναι η Ιαπωνία, καθώς οι κάτοχοί του μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα σε 190 χώρες του πλανήτη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το διαβατήριο της Σιγκαπούρης, το οποίο επιτρέπει τα ταξίδια χωρίς βίζα σε 189 χώρες και στην τρίτη θέση ισοβαθμούν Γαλλία, Γερμανία και Νότια Κορέα (188 χώρες).

Το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται εντός δεκάδας και μάλιστα στην έβδομη θέση, μαζί με την Αυστραλία και τη Μάλτα, καθώς επιτρέπει ταξίδια χωρίς βίζα σε 183 χώρες.

Στη δική μας περίπτωση, αν μη τι άλλο, αναφορικά με την «ελευθερία κίνησής μας» και καθώς λόγω κρίσης και ανεργίας, αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός Ελλήνων, που θέλουν να μεταναστεύσουν, μπορούμε να εξετάζουμε και το ....ενδεχόμενο μετανάστευσης, επισκεπτόμενοι τις χώρες αυτές ως τουρίστες!

Στον αντίποδα, το πιο αδύναμο διαβατήριο στον πλανήτη είναι αυτό του Αφγανιστάν και του Ιράκ, που «τρώνε «πόρτα», καθώς επιτρέπει ελεύθερα ταξίδια σε μόλις 30 χώρες ....και έτσι εισέρχονται παράνομα!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής