breaking news Νέο

Βραδιά γευσιγνωσίας διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος

Βραδιά γευσιγνωσίας διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος

Είναι λίγο-πολύ γνωστό το έργο που επιτελεί ο φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Δήμου Βέροιας, αλλά αυτή τη φορά θέλει να δώσει το στίγμα του με κάτι διαφορετικό στην πόλη!

Το να απολαύσει και να χαρεί ο κόσμος μια βραδιά γευσιγνωσίας! Μία βραδιά γευστικής απόλαυσης, την οποία διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ευφρόσυνου, προστάτη των Μαγείρων, στο κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» (Μακροχώρι), τα έσοδα της οποίας θα προσφερθούν αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση της Μέριμνας, εν όψει της νέας χρονιάς.

«Έχουμε ξεκινήσει από το Μάιο να στήνουμε την εκδήλωση. Μία εκδήλωση, η οποία, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος και το σεφ Αντώνη Μουστάκα, θα ετοιμάσει ένα γκουρμέ γεύμα.

Όλοι οι άνθρωποι του κέντρου (μέσα και έξω από την κουζίνα) εκείνη τη βραδιά θα δουλέψουν αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα υλικά του γεύματος θα είναι προσφορά ανθρώπων του τόπου μας με αγάπη», ξεκίνησε να λέει η Διευθύντρια της Μέριμνας, Μελίνα Δαμιανίδου, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες της εκδήλωσης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στο καφέ «ΜcOza».

 

Tσιπουράκι για αρχή και μετά γεύμα με 5 πιάτα!

Αναφερόμενη η κ. Δαμιανίδου στο τι θα προσφερθεί, έκανε γνωστό πως «πρώτα ένα τσιπουράκι με καναπεδάκια στο φουαγιέ και αμέσως μετά ο κόσμος θα περάσει στην κύρια αίθουσα, για να του προσφερθεί ένα γεύμα με 5 πιάτα. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και καλύπτει τα πάντα, η δε εκδήλωση, το τονίζω, θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. ακριβώς και ούτε λεπτό παραπάνω!

Κατά την ώρα του γεύματος και όσο ο κόσμος θα τρώει, επί σκηνής θα βρίσκονται οι Ελένη Μπουσμαλή, η Ζωή Αράπογλου και η Μαρία Άρνη, συνοδεύοντας το γεύμα με μια διακριτική μουσική».

 

Κοινωνικοποίηση των ΑμΕΑ

Όπως επεσήμανε η Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ, «όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη Μέριμνα για τα πρώτα έξοδα της νέας χρονιάς». Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Οι καιροί είναι δύσκολοι, γι' αυτό είναι σημαντικό που η μέριμνα βρίσκει φίλους, παλιούς και νέους. Απευθύνω πρόσκληση στον κόσμο, να περάσει μετά τις 18 Σεπτεμβρίου από το χώρο μας, που θα είναι ανοιχτός, για να δει το έργο που κάνουμε εδώ. Εύχομαι να δημιουργηθούν νέες δομές, που να καλύπτουν περιπτώσεις παιδιών, όπως με αυτισμό, τα οποία δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις υπάρχουσες δομές. Να κοινωνικοποιήσουμε τα ΑμΕΑ, γιατί αν πάψουν να υπάρχουν, τότε η κοινωνία θα το βρει μπροστά της.

 

Όνειρο τριών χρόνων

Από την πλευρά του, ο σεφ Αντώνης Μουστάκας αρχικά εξομολογήθηκε ότι «η εκδήλωση αυτή ήταν ένα όνειρο τριών χρόνων και πως με αφορμή την εορτή του Αγίου Ευφρόσυνου, προστάτη των μαγείρων, είχα υποχρέωση να την κάνω». Σημείωσε, δε, ότι «αυτή η εκδήλωση είναι το έναυσμα για κάτι διαφορετικό και θέληση για κάτι παραπάνω».

Με τη σειρά τους, οι κ.κ. Ζαφειρία Ιγνατίδου και Λευτέρης Κυβεντίδης, μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΜΑΕΔ, που παρίσταντο στη συνέντευξη τύπου, εξέφρασαν τη χαρά τους για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, τονίζοντας πως «αυτό που θα γίνει είναι κάτι το ξεχωριστό και οι συμπολίτες μας να το απολαύσουν».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής