breaking news Νέο

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν, περιμένουν παραδοσιακά αυτές τις ημέρες»

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν, περιμένουν παραδοσιακά αυτές τις ημέρες»

Στους ρυθμούς των προσφορών ξεκίνησε να κινείται η αγορά της Βέροιας με το... καλημέρα του νέου χρόνου, τη στιγμή που από σήμερα Δευτέρα αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Μάλιστα, σ' αυτό το δεκαήμερο των προσφορών, οι εκπτωτικές τιμές σε επιλεγμένα είδη, σε μαγαζιά της πόλης, έφθασαν έως και το 50%, σε μια προσπάθεια να δελεαστούν οι καταναλωτές. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της Βέροιας εκφράζει τον προβληματισμό του για το ότι πλέον όλος ο χρόνος κατακλύζεται από εκπτώσεις και προσφορές, που δείχνουν να μην εντυπωσιάζουν τον καταναλωτή, σε σχέση με παλαιότερες χρονιές.

«Έχει παραγίνει το κακό με τις προσφορές – εκπτώσεις, οι οποίες θα έλεγα είναι και παραπλανητικές, οπότε χάνεται έτσι και το νόημα των εκπτώσεων», τονίζει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, προσθέτοντας πως «είναι ένα ζήτημα, το οποίο και πρόκειται να θέσει στις πρώτες προτεραιότητές του ο νέος πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας».

Σ' ό,τι αφορά, τώρα, στις χειμερινές εκπτώσεις για το 2019, οι οποίες αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, προσφέρονται ως ένα... αποκούμπι για τους καταστηματάρχες.

Κι' αυτό, όπως αναφέρει η κ. Πλιάτσικα, «αν λάβουμε υπ' όψιν μας τις δύο με τρεις τελευταίες μέρες των Χριστουγέννων, που κινήθηκε η αγορά και μια καλή εικόνα που παρουσίασε η αγορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση της εορταστικής περιόδου δεν πήγε τόσο καλά, έχοντας μάλιστα να θυμόμαστε ότι από 1η Δεκεμβρίου ξεκινούσε ο κόσμος να κάνει τις αγορές του. Είχαμε βέβαια και το πρώτο δεκαήμερο των προσφορών, χωρίς όμως ο εμπορικός κόσμος να προσδοκά πολλά. Και πλέον έχουμε μπροστά μας τις χειμερινές εκπτώσεις, όπου, όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν, περιμένουν παραδοσιακά αυτές τις ημέρες των εκπτώσεων, οι οποίες θα είναι...πραγματικές εκπτώσεις. Μάλιστα προβλέπεται το ύψος των εκπτώσεων να ανέλθει έως και στο 80% σε αρκετά από τα είδη για πώληση, σε μια προσπάθεια ρευστοποίησης των εμπορευμάτων».

«Βέβαια» - προσέθεσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας - «για να πάει καλά η αγορά της πόλης στις χειμερινές εκπτώσεις, θα πρέπει να φτιάξει και ο καιρός, για να βγει ο κόσμος έξω και να κάνει μια έρευνα αγοράς. Και είναι αλήθεια πως τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μας βοήθησαν και αυτό οπωσδήποτε έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να έρθει κόσμος στα μαγαζιά μας. Κάτι που είχε ως αντίκτυπο για τους εμπόρους, που δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα κενά των προηγούμενων ημερών, με τα έξοδα, τις υποχρεώσεις και τους φόρους να τρέχουν».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής