breaking news Νέο

Δύσκολη η μάχη με το χιόνι και τον παγετό στο Δήμο Βέροιας, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός

  • Δύσκολη η μάχη με το χιόνι και τον παγετό στο Δήμο Βέροιας, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός
  • Δύσκολη η μάχη με το χιόνι και τον παγετό στο Δήμο Βέροιας, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός
  • Δύσκολη η μάχη με το χιόνι και τον παγετό στο Δήμο Βέροιας, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός
  • Δύσκολη η μάχη με το χιόνι και τον παγετό στο Δήμο Βέροιας, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός

Τώρα που η σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε την Ημαθία, αρχίζει σιγά σιγά να μας εγκαταλείπει, επισκεφτήκαμε, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, το χώρο αποθήκευσης (τολ) του σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας, στο δρόμο από Βαρβάρες προς Ασώματα, όσο και τις αποθήκες του Δήμου στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη, για μία επί τόπου «αυτοψία». Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες μας από το χώρο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αλατιού, τόσο σε χύμα μορφή, για χρήση από τα ειδικά μηχανήματα αποχιονισμού, όσο και σε συσκευασίες, για προσωπική χρήση από τους πολίτες.

Μάλιστα στο γραφείο στις αποθήκες του Δήμου συναντήσαμε τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ, Στέργιο Διαμάντη, ο οποίος μας δήλωσε πως μέχρι και εκείνη τη στιγμή (Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 15:30) οι εργασίες ρίψης άλατος συνεχίζονταν, από τέσσερα συνεργεία, σε σημεία του οδικού δικτύου που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, λόγω παγετού τις βραδινές ώρες.

Ο κ. Διαμάντης μας ενημέρωσε πως υπάρχει συνεχής τροφοδοσία των πολιτών με συσκευασμένο αλάτι για προσωπική χρήση, σε μη προσβάσιμες στα μηχανήματα περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση που διαχειρίστηκε ο Δήμος Βέροιας, επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κα Μαυροματίδου, η οποία μας δήλωσε πως το έργο αποχιονισμού ήταν δύσκολο, αλλά με πολύ αγώνα, η μάχη με την κακοκαιρία έληξε επιτυχώς.

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια άλατος, μας είπε πως είναι συνεχής, καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα - μάλιστα χθες παραλήφθηκαν και νέες ποσότητες αναπλήρωσης, μετά τη μεγάλη ζήτηση των τελευταίων ημερών. Η κ. Μαυροματίδου τόνισε πως η προμήθεια μιας ενιαίας μεγάλης ποσότητας για αποθήκευση δεν συνιστάται, αφού η πολύχρονη παραμονή του άλατος στους αποθηκευτικούς χώρους δημιουργεί συμπαγείς σβόλους, που το καθιστούν δύσκολο στη χρήση.

«Ο Δήμος της Βέροιας έχει ένα μεγάλο και ορεινό οδικό δίκτυο, κάτι που καθιστά κάθε φορά δύσκολο το έργο αποχιονισμού, ειδικά όταν η χιονόπτωση κρατά πολύ καιρό και ακολουθεί παγωνιά. Παρά τη διπλή χιονόπτωση όμως, παρά τις όποιες δυσκολίες, η παρέμβαση των συνεργείων καθαρισμού τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας, ήταν άμεση και επιτυχής», κατέληξε η κα. Μαυροματίδου.

Επί της ουσίας; H μάχη με το χιόνι και τον παγετό ήταν δύσκολη, αλλά κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός.

Οι όποιες καθυστερήσεις ή δυσκολίες παρατηρήθηκαν κατά την άνιση μάχη των συνεργείων με την κακοκαιρία, πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια μας διακατέχει όλους μας μια μιζέρια και μια γκρίνια. Θέλουμε ο καθένας, σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ένα συνεργείο καθαρισμού έξω από την πόρτα μας.

Ένα ευχαριστώ στους εργαζόμενους, που πάλεψαν μέρα-νύχτα να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, είναι το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε.

Νίκος Δήμου

 

 


αλάτι αποχιονισμού 2
αλάτι αποχιονισμού 3
Στέργιος Διαμάντης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής