breaking news Νέο

Συντονιστική Επιτροπή, για τη «συμφωνία των Πρεσπών» : «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Συντονιστική Επιτροπή, για τη «συμφωνία των Πρεσπών» :  «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Με τον πιο δυναμικό τρόπο στοχεύει να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την επιχειρούμενη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η Συντονιστική Επιτροπή που συνετέθη από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ημαθίας, ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο.

Για το σκοπό αυτό η Συντονιστική Επιτροπή έχει προβεί σε ενημέρωση όλων των αρμοδίων φορέων (Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία κλπ) για λόγους ασφαλείας, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ενημερωθούν και οι φορείς, προκειμένου το συλλαλητήριο να έχει τη μέγιστη επιτυχία και αποβλέποντας στο να μην περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία των Πρεσπών.

Συγχρόνως η Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει και τη μετακίνηση στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής, 20 Ιανουαρίου, όπου και ορίστηκαν τρία άτομα (Μητρόπουλος Βαγγέλης, Παυλίδου Σοφία, Γεμενετσίδης Μιχάλης), στα οποία και θα μπορούν να απευθύνονται σύλλογοι και άτομα που μεμονωμένα έχουν εκφράσει τη θέληση να πάνε στην Αθήνα.

Η αναχώρηση έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 4.30 π.μ., με το κόστος της μετακίνησης να ανέρχεται στο ποσό των 20Ε, με προοπτική αυτό, ωστόσο, να μειωθεί, ένεκα της δωρεάς ενός ποσού από το Επιμελητήριο Ημαθίας, το οποίο και δύναται να καλύψει το κόστος της μετακίνησης του ενός λεωφορείου.

Σ' ό,τι αφορά στο συλλαλητήριο της Βέροιας, αν παρεμπιπτόντως υπάρξει κάποια εξέλιξη με το να έρθει νωρίτερα η συζήτηση στη βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο θα κάνει ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν και όσοι άλλοι αιρετοί το θελήσουν. Όσο για την κεντρική ομιλία, υπάρχουν 4-5 ονόματα στο τραπέζι, από τα οποία και θα γίνει η επιλογή του προσώπου, μέσα στα προσεχή 24ωρα.

«Πέρα από την ενημέρωση, έχει ζητηθεί από τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες να κλείσουν εκείνη την ημέρα και να δώσουμε ένα μήνυμα στους τοπικούς βουλευτές, γιατί η ιστορία με την ψήφο τους παραχαράσσεται και θα τους ακολουθεί το στίγμα στη ζωή τους. Έχουμε την εμπειρία από το συλλαλητήριο της Βέροιας και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε σε πέρας και αυτή την εκδήλωση», ανέφερε ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, στη σάλα του πολυχώρου της Ελιάς, ενημερώνοντας αυτούς.

Η Δώρα Μπαλτατζίδου από την πλευρά της έκανε γνωστό πως «στην επιτροπή μετέχουν 18 άτομα και όλοι τους έχουν επιφορτιστεί από ένα κομμάτι ευθύνης και η συμμετοχή θα πρέπει να είναι μαζική. Η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα μας. Αποτελεί διπλωματική παραχώρηση της χώρας μας. Επειδή δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και να σταθεί στο μέλλον, γι' αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

Ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης με τη σειρά του, σημείωσε : «Δεν μπορεί να μείνει κανένας στον καναπέ. Να σηκωθούμε όλοι μας από τον καναπέ και να προλάβουμε το κακό. Μακεδόνες και Μακεδόνισες, να μη χαρίσουμε τη Μακεδονία μας. Δεν είμαστε φασίστες, είμαστε πατριώτες».

Ο Γιώργος Σοφιανίδης από τη μεριά του, υπογράμμισε : «Το συλλαλητήριο είναι των πολιτών και όχι των κομμάτων. Τα ονόματα Ζάεφ, Γκρουέφσκι, Δημητρόφ, δεν είναι Μακεδονικά. Αν επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, θα γίνουν Μακεδονικά. Και δεν θα είναι ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος. Ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα, το οποίο είναι η μόνη λύση. Ζητάμε να είναι όλοι εκεί και να είναι ένα ειρηνικό συλλαλητήριο».

Τέλος, ο Βασίλης Λυκοστράτης τόνισε : «Η παρουσία όλων μας και στις δυο κινητοποιήσεις (Βέροια, Αθήνα) είναι απαραίτητη. Χωρίς χρώματα. Δεν πρέπει να λείψει κανένας. Να φωνάξουμε, ίσως ακουσθεί η φωνή μας ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής