breaking news Νέο

Το είχε προβλέψει και δυστυχώς δικαιώνεται…

Το είχε προβλέψει και δυστυχώς δικαιώνεται…

Μέγας επιστήμων και μέγας άνθρωπος ο Σαράντος Καργάκος, η κηδεία του οποίου έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στα Άνω Πατήσια.

Εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου, για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον σπουδαία Έλληνα και σύγχρονο δάσκαλο του Γένους, το «Μέγα Φιλέλληνα», όπως τον αποκαλούσαν, ο οποίος μάλιστα είχε προβλέψει εδώ και πολλά χρόνια τα μελλούμενα στο ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων!

«Η Ελλάς και πάλι θα υποχωρήσει, θα δεχθεί τον όρο Νέα Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία», είχε γράψει ο μεγάλος ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος στον επίλογο ενός βιβλίου του, που είχε εκδοθεί το 1992!

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις αρχές του 2018, είχε εκφράσει ανοικτά την άποψή του για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονταν τότε σε εξέλιξη. «Για αυτό το ζήτημα, που το είχα ονομάσει «σκοπιανή εμπλοκή» σε βιβλίο μου, που εκδόθηκε το 1992, ήμουν ανήσυχος από τότε. Στον επίλογο αυτού του βιβλίου είχα γράψει τα εξής : «Είμαι ανήσυχος, διότι ο «ρεαλισμός» στο τέλος θα νικήσει. Η Ελλάς και πάλι θα υποχωρήσει, θα δεχθεί τον όρο Νέα Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν πρέπει να υποκύψει». Δυστυχώς υποκύψαμε. Ο όρος FYROM ήταν παγιδευτικός, διότι μέσα σε αυτό το μακροσκελές όνομα το μόνο που έμενε ήταν η Μακεδονία. Αναγνώριζαν τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαράντος Καργάκος. Και - δυστυχώς - δικαιώνεται...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής