breaking news Νέο

Εβδομάδα φιλοξενίας από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για τους εταίρους του νέου προγράμματος Erasmus+

  • Εβδομάδα φιλοξενίας από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για τους εταίρους του νέου προγράμματος Erasmus+
  • Εβδομάδα φιλοξενίας από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για τους εταίρους του νέου προγράμματος Erasmus+

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας εκπαιδευτικών-εταίρων, ευρωπαϊκών σχολείων (Βελγίου, Λιθουανίας, Τουρκίας, Πολωνίας) από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

Ήταν η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συντονισμού των εταίρων και γι’ αυτό δεν υπήρχαν μαθητές στις αποστολές. Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+που συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας έχει τον τίτλο “Together We Can Do So Much” και στόχο έχει την εξεύρεση και εξασφάλιση κοινού, δημιουργικού και ποιοτικού χρόνου ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, μέσα από τον προγραμματισμό δράσεων (με έμφαση σε θέματα ανακύκλωσης και αειφόρου ανάπτυξης …), κατασκευών, ανάληψης πρωτοβουλιών (δημιουργικά εργαστήρια, λέσχη κινηματογράφου, φιλαναγνωσίας …) κ.λ.π.

Ήδη, από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας υλοποίησε πολλές δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή (κοινές επισκέψεις γονιών-παιδιών, ημέρες συνύπαρξης και συνδημιουργίας στο χώρο του σχολείου, απογευματινά δημιουργικά εργαστήρια για γονείς και μαθητές, διοργάνωση βιωματικών δράσεων με πυρήνα το παραμύθι …

Ήδη, εδώ και καιρό δημιουργήθηκε βήμα-βήμα όλη εκείνη η απαραίτητη υποδομή που θα έκανε τους εταίρους του προγράμματος να αισθανθούν το χώρο μας, χώρο του προγράμματος και δικό τους.

Οι ημέρες φιλοξενίας περιελάμβαναν παρουσιάσεις γνωριμίας χωρών, περιοχών, εκπαιδευτικών συστημάτων και σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συναντήσεις και συσκέψεις εργασίας, επισκέψεις – ξεναγήσεις, τόσο σε αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα, Γαλεριανό συγκρότημα Θεσσαλονίκης-Ροτόντα, Καμάρα, Βασιλική …), όσο και σε χώρους παράδοσης (Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο ¨Γ. Μελίκη¨) καθώς και σε γεγονότα με ευρύτερα ευρωπαϊκό ενδιαφέρον (έκθεση-αφιέρωμα στον Van Gogh). Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους εταίρους του προγράμματος να γνωρίσουν τον ορθόδοξο μοναχισμό και τα Μοναστήρια της περιοχής των Μετεώρων, καθώς και το εξαιρετικό και μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των βράχων.

Εκτός των παραπάνω, όλες αυτές τις ημέρες, οι εταίροι μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές, αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις μέσα σε καλούς και με προσοχή επιλεγμένους χώρους εστίασης.

Το μόνο σημείο που προκάλεσε μια σχετική θλίψη στους εταίρους είναι το γεγονός ότι η πρώτη συνάντηση του προγράμματος που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα, τοποθέτησε τόσο ψιλά τον πήχη που θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν, όταν έρθει η δική τους σειρά, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

Το συμπέρασμα βέβαια, είναι ότι μια ακόμη καλή και εργατική συντροφιά προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Συντροφιές που δούλεψαν και εξακολουθούν να δουλεύουν, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να ανταλλάσουν παιδαγωγικές σκέψεις και προτάσεις, να μοιράζονται προβληματισμούς και καλές πρακτικές επίλυσης προβλημάτων, να κοινωνούν την εμπειρία και τη γνώση, είτε ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα συνεργασίας, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, κι αυτό γιατί πάνω απ’ τα προγράμματα, τους στόχους, τις δράσεις, τα ταξίδια και τις ανταλλαγές, είναι οι άνθρωποι. Κι αυτή είναι η ουσία των προγραμμάτων Erasmus+, ανοίγουν δρόμους, αλλάζουν ζωές, διευρύνουν την οπτική θέασης των πραγμάτων όλων των συμμετεχόντων, μαθητών και εκπαιδευτικών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής