breaking news Νέο

«ΗΔΗ ΒΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΛΑΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ» - Των Στ. Κισιώτη, Π. Σαββίδη και Ευ. Χωματά

«ΗΔΗ ΒΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΛΑΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ» - Των Στ. Κισιώτη, Π. Σαββίδη και Ευ. Χωματά

Πολλές συμπτώσεις συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων, αφού εξάντλησε κάθε επιχείρημα και με πλήρη διεθνιστική συνείδηση θα εγκρίνει, θα υπερψηφίσει  τη «συμφωνία των Πρεσπών».

«Φωνή βοώντος  εν τη ερήμω»: Ο λαός με ηχηρό τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή του. Συλλαλητήρια, τοπικές πολυάριθμες διαδηλώσεις κατά πόλεις, κείμενα ειδικών (ιστορικών-συνταγματολόγων-γεωπολιτικών επιστημόνων-διπλωματών), η Εκκλησία… φορείς και οργανώσεις. Όλοι φώναξαν, κραύγασαν, είπαν ΟΧΙ στη «συμφωνία». Κι όλα αυτά έφυγαν στην «έρημο», «εις ώτα μη ακουόντων». Κανείς από τους κυβερνώντες δεν ακούει, αλλά ούτε και από τους «προσκολλούμενους». Τι να σκεφτεί κανείς; Ότι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν έχουν συναίσθηση των όσων πράττουν ή ότι εκτελούν εντολές «άνωθεν» και «έξωθεν»… Οι οποίοι «πληρώσαν δώρων την δεξιάν αυτών κρύπτειν ενόμιζον» την αλήθειαν, όπως αναφέρει διαχρονικά και συμβολικά το τροπάριο.

Καμία συνεννόηση  με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Καμία διεκδίκηση Εθνικών συμφερόντων. Γι’ αυτή τη συμπεριφορά υπάρχουν πολλές λέξεις στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο, με τις οποίες θα μπορούσαμε κάνουμε χαρακτηρισμούς. 

«Εγώ ο Καίσαρ». Καμία φωνή αντίδρασης στο κυβερνόν κόμμα. Τόση ομοψυχία, τόση ομοφωνία!!!  Ακόμη και οι προσκολληθέντες από το χώρο της πατριωτικής κεντροαριστεράς, οι πάλαι ποτέ σύντροφοι του Ανδρέα Παπανδρέου, υποτάχτηκαν στον «καίσαρα». Δεν υπάρχουν Εθνικά θέματα, δεν υπάρχουν Εθνικά όρια (οι κόκκινες γραμμές έγιναν ροζ, πολύ ροζ), στα οποία να σταθούν με περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης: «Τι πάω να κάνω, τι πάω να ψηφίσω»; Ο «καίσαρας» είπε, «dixit», και «όλοι έπεσαν και προσκύνησαν την εικόνα τη χρυσή», του «καίσαρα».

«Ήθος ανθρώπω δαίμων» είπε ο Ηράκλειτος. Το ήθος του ανθρώπου είναι ο τρόπος ζωής, η συμπεριφορά του, ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει, ό,τι πιστεύει και διαμορφώνει τη ζωή του, «το πιστεύω» του.  Άραγε σε τι πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί; Σε ένα αχταρμά αριστερόστροφης ιδεολογίας, όπου οι βασικές πατροπαράδοτες αξίες του ελληνισμού αμφισβητούνται και τελικά διαγράφονται με ισχυρό κριτήριο τον άκρατο υποκειμενισμό και το διεθνισμό. Ό,τι το εθνικό, πατριωτικό και ελληνικό (Γλώσσα, Ιστορία, Οικογένεια, Ήθος, Πίστη…) τίθενται στην άκρη και στη θέση τους μπαίνουν «υποκατάστατα» αμφιβόλου ή μηδαμινής αξίας. Όλα επιτρέπονται, όλα ανατρέπονται. Ποιος μιλάει σήμερα για αρετή; Ποιος χρησιμοποιεί τη λέξη Πατρίδα ή Έθνος ή Γένος;  Οι ελληνικές σημαίες και ο Εθνικός Ύμνος χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα στα γήπεδα, εκεί φτάσαμε. Όποιος μιλήσει για τα εθνικά δίκαια ή τα διεκδικήσει, χαρακτηρίζεται ακροδεξιός ή φασίστας. Υπάρχει επ’ αυτού ενορχηστρωμένη γραμμή.

Οι δικοί μας αριστεροφρονούντες και οι κυβερνώντες, είναι διεθνιστές με άκρα συνέπεια. Διεκδικούν τα «δίκαια» των άλλων κρατών και λαών, όχι όμως και τα δικά μας, της Πατρίδας μας. Όμως  σε αντίθεση με τους δικούς μας, όλοι οι άλλοι αριστεροί διεκδικούν τα «δίκαια» των λαών τους. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για αυτή την άποψη, ας αναφέρουμε ότι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη  της κυβέρνησης συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στα Σκόπια μαζί με τους εθνικιστές της FYROM υπέρ του ονόματος Μακεδονία για τη χώρα αυτή. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Με καμάρι, η προεδρεύουσα στη Βουλή στις 23/1/2019, κα Τασία, είπε από το προεδρείο ότι είναι υπερήφανη που υποστήριξε το όνομα Μακεδονία για τη χώρα αυτή!! Τα συμπεράσματα δικά σας. Αλλά δεν είναι η μόνη. Οι κύριοι Μπαλαούρας, Μουζάλας, Τσακαλώτος, Γαβρόγλου, Παπαδόπουλος, Σταματάκη, Τζανακόπουλος και άλλα στελέχη υπέγραψαν σχετική διακήρυξη ή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στα Σκόπια.

 Και τίθεται το ερώτημα: Πώς αυτοί οι άνθρωποι, με αυτά τα πιστεύματα θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν τα δίκαια της Πατρίδας μας;

«Ήδη βάπτεται κάλαμος αποφάσεων». Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει μπει το μελάνι των υπογραφών στο κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή έχει εγκριθεί από το ελληνικό  Κοινοβούλιο.

Η ζημιά είναι τεράστια. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε λίγο χρόνο. Ίσως δεν θα έχει στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των 151, 152, 153… που υπέγραψαν.

Γιατί τόση ταχύτητα από την κυβέρνηση; Ο πρόεδρος Ιβάνωφ αρνείται να υπογράψει τις συνταγματικές «αλλαγές» που ψήφισε η βουλή των Σκοπίων. Που σημαίνει ότι η διαδικασία εκεί δεν έχει ολοκληρωθεί. Εμείς γιατί τρέχουμε; Τι θέλουμε να προλάβουμε;

Μόνη ελπίδα παραμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτός κρατάει στα χέρια του τις εξελίξεις. Σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, ως Έλληνας Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ως Πατριώτης. Διαφορετικά θα πρόκειται για μια αποφράδα ημέρα. Αποφράδα σημαίνει: Ημέρα δυσοίωνη, κακή. Στη Ρώμη αποφράδες πύλες ονομάζονταν οι πύλες, απ’ τις οποίες περνούσαν οι κατάδικοι που οδηγούνταν στο θάνατο.

Σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2019, η ελληνική Βουλή ψηφίζει για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα. «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου. Πρόσχωμεν».

Το Συναξάρι της ημέρας μνημονεύει: «Την 24η Ιανουαρίου η  Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του οσίου Μακεδονίου και του αγίου μάρτυρος Ελλαδίου». Σύμπτωση ή Σημείο αποκαλυπτικό;

Κισιώτης Στέφανος

Σαββίδης Παύλος

Χωματάς Ευθύμιος  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής