breaking news Νέο

Δημοσκόπηση Pulse : Πόσο δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις «Πρέσπες»

Δημοσκόπηση Pulse : Πόσο δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις «Πρέσπες»

Κακή θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών το 62% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι. Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις 10,5 μονάδες, με αναγωγή επί των εγκύρων (9,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου).

Το 62% έχει αρνητική γνώμη για τις «Πρέσπες», το 27% θετική και το 11% δεν απαντάει. Έχει ενδιαφέρον ότι αρνητικοί με τη συμφωνία είναι το 40% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η αξιωματική αντιπολίτευση αποσπά το 33%, ενώ η Κουμουνδούρου ακολουθεί με 22,5%. Αμφότερα τα δύο κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Δεκεμβρίου, δηλαδή φαίνεται να έχουν υποστεί την ίδια φθορά κατά την κορύφωση της διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 8%, ενισχύοντας τη θέση της κατά μία μονάδα. Πρόκειται για τη μοναδική κοινοβουλευτική παράταξη, που βελτιώνει την επίδοσή της αυτόν το μήνα. Έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%), που αμφότερα έχουν απωλέσει μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν εισέρχεται στη δημοσκοπική Βουλή. Πιο κοντά στο όριο είναι η Ένωση Κεντρώων, με 2%, ενώ οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι μετρήθηκαν στο 1%, που σημαίνει πως ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης επωφελούνται από τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις τους για τις Πρέσπες.

Η ΝΔ διατηρεί καθαρό πλεονέκτημα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Στα θετικά για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η συσπείρωση των υποστηρικτών της παραμένει υψηλή, στο 81%. Από τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το 53% δηλώνει πως μένει πιστό στην Κουμουνδούρου, ενώ διαπιστώνεται μία διαρροή της τάξης του 17% προς τη ΝΔ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής