breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ο τίγρης Αμούρ… μετακομίζει κι αφήνει πίσω τον τράγο Τιμούρ!

Ο Αμούρ, ο τίγρης που έγινε διάσημος παγκοσμίως για τη στενή φιλία του με μια... κατσίκα, θα μεταφερθεί σύντομα σε άλλο πάρκο, αφήνοντας πίσω το μοναδικό φίλο του. Την ανακοίνωση έκανε χθες το Πάρκο Σαφάρι του Πριμόρσκι, όπου ζει εδώ και μερικά χρόνια ο Αμούρ.

Ο Αμούρ γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πάρκο Σαφάρι, ζευγάρωσε με την Ουσούρι και απέκτησαν ένα τιγράκι, το Σιρχάν. Ωστόσο, το υπουργείο Επενδύσεων, Γαιών και Ιδιοκτησίας της περιφέρεας Χαμπαρόφσκ, επέμενε να αποκλειστεί ο Αμούρ από το πρόγραμμα αναπαραγωγής των τίγρεων της Σιβηρίας. Τελικά, συμφωνήθηκε να μεταφερθεί ο Αμούρ στο μη κερδοσκοπικό Πάρκο Τίγρεων του Κρασνοντάρ.

Ο διευθυντής του Πάρκου Σαφάρι, Ντμίτρι Μεζέντσεφ, υποστήριζε ότι, αν απομακρυνθεί ο Αμούρ, θα χωριστεί από την τίγρη, με την οποία έχει ζευγαρώσει, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για τον πληθυσμό των τίγρεων αλλά και να θεωρηθεί ακόμη και κακομεταχείριση των ζώων.

Παράλληλα, η διεύθυνση του Πάρκου Σαφάρι θεωρεί αναγκαίο να παραμείνει στο Πριμόρσκι ο τράγος Τιμούρ.

*****

Η Γιαπωνέζα… Μαίρη Παναγιωταρά!

Μια δημοφιλής σειρά του Netflix, που παρουσιάζει μια Γιαπωνέζα... γκουρού, η οποία υποστηρίζει ότι το συγύρισμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα για το συμμάζεμα και έχει φέρει στο προσκήνιο το μέγεθος της απλήρωτης δουλειάς, που συνεχίζουν να κάνουν οι γυναίκες.

Η εκπομπή «Tidying with Marie Kondo» («Συμμαζέψτε με την Μαρί Κόντο») βγήκε στον αέρα από την αμερικανική Netflix αυτό το μήνα και η προσέγγιση «KonMari» – το να κρατά κανείς πράγματα που «σκορπίζουν χαρά» – έχει κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η εκπομπή των οκτώ επεισοδίων, όπου η Κόντο βοηθά οικογένειες Αμερικανών να συγυρίσουν τα σπίτια τους, αποκάλυψε ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό των φύλων, με τους άνδρες να ενδιαφέρονται λιγότερο και να αναλαμβάνουν μικρότερο μερίδιο της ευθύνης για το χαμό που επικρατεί στο νοικοκυριό τους. Σε ένα επεισόδιο, μια γυναίκα δηλώνει ότι ο σύζυγός της τής είπε ότι το «καθάρισμα είναι σέξι» και ότι ο ίδιος ήταν πιο ρομαντικός και τρυφερός απέναντί της, αφότου συγυρίστηκε το σπίτι τους. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας σύζυγος δήλωσε απερίφραστα ότι το καθάρισμα «δεν είναι προτεραιότητά μου».

«Είναι ένα πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, ένα πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες και τις ανεπτυγμένες χώρες», δήλωσε η Τζόνι Σίμπσον, ειδικός σε θέματα ισότητας φύλων στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ.

Η ανισότητα φύλων συνεχίζει να υφίσταται σε νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη, με τις γυναίκες να εκτελούν τα τρία τέταρτα μη αμειβόμενων εργασιών, όπως το καθάρισμα, το μαγείρεμα και τη φροντίδα των παιδιών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε πέρυσι η ILO.

*****

Έρχονται τα…αυτόνομα λεωφορεία

Τρεις εταιρίες-προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο, για να αναπτύξουν αυτόνομα λεωφορεία, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ανθρώπους, που κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.

Η Robert Bosch, η Continental και η ZF Friedrichshafen παρουσίασαν τα συγκεκριμένα αυτόνομα λεωφορεία πόλης, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15 επιβάτες. Τα λεωφορεία θα μπορούν να ικανοποιήσουν στο μέλλον μεγάλες εταιρείες κούριερ ή e-shop για διανομές εντός πόλης.

Θεωρητικά, αυτά τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή λειτουργία πολλές ώρες ημερησίως, για να αποσβέσουν το κόστος κτήσης τους, τους υπολογιστές και τη συντήρησή τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι τρεις μεγάλοι γερμανικοί οίκοι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με άλλες υποστηριχτικές εταιρείες, προκειμένου να λύσουν κάθε εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία τους.

Κάθε προμηθευτής-κατασκευαστής αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία και ακολουθεί παρόμοιες στρατηγικές ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα ατόμων, που θα στηρίζει το εγχείρημα και θα είναι «χρεωμένη» για μια γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα, πολυτελή σήματα, όπως η Mercedes-Benz, η Cadillac και η BMW, εισάγουν οχήματα με αυτοματισμό επιπέδου 3. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο, μπορούν να κινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο, να επιταχύνουν και να φρενάρουν. Όμως η υποστήριξη τέτοιων οχημάτων είναι ακόμη αρκετά δαπανηρή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος, που οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των συμβατικών μοντέλων.

*****

Αγώνας ταχύτητας μέσα σε κελάρι κρασιών!

Εκατοντάδες δρομείς αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα 10χλμ στο μεγαλύτερο κελάρι κρασιών στον κόσμο (!), καθοδηγούμενοι μόνο από το φως των προβολέων! Οι δρομείς έτρεχαν στις σκοτεινές στοές της υπόγειας κάβας, που εκτείνεται σε μια απόσταση 200 χλμ κάτω από τη γη, κοντά στη πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές, που φορούσαν παραδοσιακά κοστούμια, έδιναν παράσταση μέσα στο σκοτάδι στο κελάρι, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τουρίστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη αλλά και ντόπιοι.

Το κρατικό οινοποιείο Milestii Mici εισήλθε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2005, επειδή αποθήκευσε το μεγαλύτερο αριθμό μπουκαλιών με κρασί στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί.

Μέρος του αγώνα έλαβε χώρα στα ολισθηρά μονοπάτια έξω στο χιόνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος εκτυλίχθηκε υπογείως, με τους δρομείς να τρέχουν δίπλα σε τεράστια δρύινα βαρέλια με κρασί. Μετά τον τερματισμό, τους περίμενε, τι άλλο, από ένα ποτήρι κρασί.

«Αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο αγώνα, στον οποίο έχω συμμετάσχει, αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το να τρέχουμε μέσα σε ένα κελάρι δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο και παντού υπήρχαν άνθρωποι που ζητωκραύγαζαν. Ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, τόσο απίστευτα χαρούμενοι που ήμασταν εκεί, αυτό δεν το ζεις ποτέ σε ένα απλό αγώνα 10χλμ», περιέγραψε η Έιμι ΜακΝτόναλντ από τον Καναδά.

Προκειμένου οι συμμετέχοντες να μη χαθούν, οι διοργανωτές τους έδωσαν χάρτες με τις υπόγειες «οδούς», στις οποίες είχαν δώσει ονόματα από ποικιλίες κρασιών.


Η Γιαπωνέζα… Μαίρη Παναγιωταρά!
Έρχονται τα…αυτόνομα λεωφορεία
Αγώνας ταχύτητας μέσα σε κελάρι κρασιών!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής