breaking news Νέο

«Το Θύμα της Επανάστασης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Το Θύμα της Επανάστασης», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ξεχωριστή και μοναχική φιγούρα στην ιστορία της Ρωσικής Λογοτεχνίας του 20ου αι., ο Μιχαήλ Ζόσενκο (1894-1958), στην Συλλογή Διηγημάτων του «Το Θύμα της Επανάστασης» (Εκδ. «Επίκεντρο», Εισ. Μτφρ. Επίμετρο Δ. Β. Τριανταφυλλίδης, Θεσσαλονίκη 2018), αναδεικνύεται σε συνεχιστή της μεγάλης ρωσικής παράδοσης της μικρής φόρμας.

Έντιμος άνθρωπος, συνειδητός πολίτης, σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Μ. Ζόσενκο συμμετείχε στα προκεχωρημένα φυλάκια της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Παρά το γεγονός ότι εργάστηκε με έμπνευση, μεράκι και αυταπάρνηση για τα ιδανικά μιας καλύτερης ανθρωπότητας, η ανταπόδοση που έλαβε από το σοβιετικό καθεστώς ήταν η δυσμένεια, η διαπόμπευση, ο παραμερισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας του έργου του.

Η πολυσχιδής συγγραφική του δραστηριότητα, περιλαμβάνει νουβέλες, μυθιστορήματα, διηγήματα, έργα για παιδιά, λιμπρέτο για όπερες. Στον παρόντα τόμο παρουσιάζεται ένα απάνθισμα, από τα εκατοντάδες διηγήματα που έγραψε, όπου γίνεται κατανοητό το λογοτεχνικό ποιόν του, αναδεικνύοντας έναν δεξιοτέχνη του χιούμορ και παράλληλα μια όντως ξεχωριστή διάσταση του ανθρώπου-καλλιτέχνη.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής