breaking news Νέο

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας : Ημέρα μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας η 27η Ιανουαρίου

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας : Ημέρα μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας η 27η Ιανουαρίου

Σαν σήμερα πριν 74 χρόνια συντελέστηκε από τους Ναζί το μεγαλύτερο έγκλημα εναντίον της Εβραϊκής κοινότητας και όχι μόνο.

Το ολοκαύτωμα του Ευρωπαϊκού πληθυσμού σ΄όλη την Ευρώπη ήταν ότι πιο άγριο και θηριώδες έγκλημα που έχει διαπραχθεί στα στρατόπεδα του Άουσβιτς και του Μπικερνάου, από τα ανθρωπόμορφα τέρατα του ναζισμού.

Αυτή τη μέρα έχει επιλέξει η διεθνής κοινότητα ως συμβολική ημέρα μνήμης των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά 6.000.000 εβραίου σκοτώθηκαν με τρόπους που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει. Δεν εξοντώθηκαν μόνο Εβραίοι, αλλά Ρομά, ομοφυλόφιλοι, κομμουνιστές αλλά και Γερμανοί πολίτες που αντιδρούσαν στο ναζιστικό καθεστώς.

 Μπροστά  σ΄αυτό το γεγονός, οφείλουμε να μην ξεχνάμε, οφείλουμε να θυμόμαστε τα εγκλήματα των Γερμανών ναζιστών και των συνεργατών τους.

Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τη φρίκη του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, ιδιαίτερα σήμερα, που σε πολλές χώρες της ηπείρου μας αυξάνεται η εκλογική επιρροή πολιτικών μορφωμάτων με ακραίες εθνικιστικές, ρατσιστικές και νεοναζιστικές θέσεις, στα οποία συγκαταλέγεται και η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός ευρύτατου προοδευτικού και αντιφασιστικού μετώπου, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με κύριο στόχο την διεκδίκηση μιας πιο δημοκρατικής, κοινωνικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης.

Στόχος που απαιτεί, μεταξύ άλλων, και την ήττα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που με τις πολιτικές λιτότητας δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις κοινωνίες για την ενίσχυση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

                                                                          Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ  ΗΜΑΘΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής