breaking news Νέο

Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στην Καλλιθέα

  • Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στην Καλλιθέα
  • Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στην Καλλιθέα
  • Με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στην Καλλιθέα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 26/1,  η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ημαθιώτη δημοσιογράφου – συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα, «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας», με πρωτοβουλία του ΜΑΣ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ», στα γραφεία του συλλόγου στη Βέροια.

Τους παρευρισκόμενους (μεταξύ τους και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης) υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τοπαλίδης. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαναξίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσιος πολύωρος διάλογος του συγγραφέα με το κοινό.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης ανάμεσα στ’ άλλα υπογράμμισε: «…Δεν είναι το πρώτο βιβλίο  του Αλέκου. Είναι  το τέταρτο που αναφέρεται στην τοπική ιστορία. Να θυμίσω ότι προηγήθηκαν το «η εθνική αντίσταση στην Ημαθία»,  το «η Ημαθία από την Βάρκιζα στον εμφύλιο» και «η Ημαθία  στον εμφύλιο», να αναφέρω  και το βιβλίο της συζύγου του Ευγενίας Kαβαλάρη για τις εκλογές του 1958  στην Ημαθία. Το  βιβλίο του Αλέκου δεν είναι  ένα κλασσικό βιβλίο ιστορίας που μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία  του ηρώα ή ενός κράτους από τη γέννησή του στη διάρκεια του χρόνου. Το βιβλίο μας  δίνει στιγμές, όπως είναι και  ο  τίτλος του, φωτογραφίες  θα έλεγα εγώ, της Ημαθίας. Όπως μπορώ να έχω αντιληφθεί, πρέπει να ήταν μια μακροχρόνια και επίπονη ερευνητική προσπάθεια. Εξάλλου, μικρά δείγματα του βιβλίου έχουν κατά καιρούς  δημοσιεύει  στην εφημερίδα του «η άλλη άποψη  της Ημαθίας». Ένας αιώνας  είναι όπως και να το κάνουμε ένα μεγάλο διάστημα. Στην εισαγωγή αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε  στη συλλογή του υλικού. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθειά του είναι αξιόλογη  και σίγουρα θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα  για τον τόπο τους,  αλλά και  για τους ιστορικούς  που θα θελήσουν να συμπληρώσουν το έργο του Αλέκου …»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής