breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Συνδικάτου γάλακτος τροφίμων & ποτών Ημαθίας - Πέλλας

Ανακοίνωση του Συνδικάτου γάλακτος τροφίμων & ποτών Ημαθίας - Πέλλας

Οι αγρότες της περιοχής μας βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα. Έστησαν αγωνιστικά μπλόκα στη διασταύρωση Νάουσας, στον κόμβο της Κουλούρας, στο Γυψοχώρι Πέλλας κα. Το υψηλό κόστος, οι μειωμένες τιμές, η άγρια φορολόγηση, οι συνέπειες του εμπάργκο, η επιβολή της αντιαγροτικής ΚΑΠ, οδηγεί τους αγρότες μας στο σταδιακό ξεκλήρισμα τους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην μικρομεσαία αγροτιά, είναι συνέχεια της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που πετσόκοψε και δικά μας δικαιώματα. Χαμηλά μεροκάματα, πενιχρό ταμείο ανεργίας, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας, συνεχής υποχρηματοδότηση σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας κλπ.

Για εμάς τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία το εισόδημά μας εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή. Επίσης πολλοί φτωχοί αγρότες εργάζονται παράλληλα στις επιχειρήσεις αυτές και στους συνεταιρισμούς για να συμπληρώσουν το λιγοστό εισόδημά τους, να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα επιβίωσης. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να απαντήσουμε ενιαία. Αγρότες, εργάτες, μαγαζάτορες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, να δυναμώσουμε την πάλη μας, να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αντίστασης με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας σε Ημαθία και Πέλλα να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να επισκεφθούν τα μπλόκα, να δώσουν κουράγιο στους αγωνιζόμενους αγρότες. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας!

 

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής