breaking news Νέο

ΑΝΗΜΑ Α.Ε. : Στα 2,3 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τις ιδιωτικές επενδύσεις του «LEADER»

  • ΑΝΗΜΑ Α.Ε. : Στα 2,3 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τις ιδιωτικές επενδύσεις του «LEADER»
  • ΑΝΗΜΑ Α.Ε. : Στα 2,3 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τις ιδιωτικές επενδύσεις του «LEADER»
  • ΑΝΗΜΑ Α.Ε. : Στα 2,3 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τις ιδιωτικές επενδύσεις του «LEADER»

Θετικά τα νέα στην κοπή της βασιλόπιτας της «Αναπτυξιακής Ημαθίας», το μεσημέρι της Τετάρτης, 30ης Ιανουαρίου, από τον πρόεδρό της, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, με το τυχερό κομμάτι να πέφτει στο μέλος του Δ.Σ. και συνάδελφο του προέδρου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκη Καρατζιούλα.

 Την ίδια μέρα υπήρξε η προδημοσίευση του σχεδίου της πρόσκλησης για τις ιδιωτικές επενδύσεις του προγράμματος LEADER/CLLD. (Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να ενημερώνονται για το αναλυτικό της περιεχόμενο (δυνατότητες επενδύσεων, ποσοστά ενίσχυσης, απαιτούμενοι όροι, διαδικασία υποβολής, κλπ.) από την ηλεκτρονική σελίδα της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. στη διεύθυνση www.anhma.gr.)

Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος φθάνει στα 2,3 εκ. ευρώ, ενώ με την προσθήκη και της ιδιωτικής συμμετοχής, αναμένεται να αγγίξει τα 4,5 εκ ευρώ συνολικά, μεγιστοποιώντας έτσι τον αντίκτυπο στην οικονομία της Ημαθίας.

Καλύπτει επενδύσεις στους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος για την περιφερειακή μας ενότητα (εμπορία γεωργικών προϊόντων, μεταποιητικές δραστηριότητες, τουρισμός και εστίαση, κλπ.), ενώ τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 45 έως 65%, ανάλογα με την υποδράση.

Η οριστική πρόσκληση με τα παραρτήματα που τη συνοδεύουν, θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, μετά την τελική κοινοποίησή της στην Ε.Ε. και την εισαγωγή της στο ηλεκτρονικό σύστημα Π.Σ.Κ.Ε., όπου θα πραγματοποιείται και η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων.

Επιπλέον στο χώρο των εγκαταστάσεων της «Αναπτυξιακής» θα εγκατασταθεί παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τύπου 2) της ΠΚΜ, σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Σερρών», όπως τόνισε ο κ. Τεληγιαννίδης. Το πιστοποιημένο Κέντρο είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην κατάρτιση των δικαιούχων της Ημαθίας, με  αναβαθμισμένες ειδικότητες.

Επίσης παρουσιάστηκε το νέο στέλεχος της ΑΝ.ΗΜΑ, ο  Γιώργος Αδαμίδης, έγκριτος και έμπειρος οικονομολόγος, τέως γραμματέας του δήμου Νάουσας, επί δημαρχίας Καραμπατζού, που έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν την «Αναπτυξιακή Ημαθίας». Ο κ. Αδαμίδης θα ασχοληθεί με την υλοποίηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην περιοχή παρέμβασης του LEADER/CLLD στην περιφερειακή μας ενότητα, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τα έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, που  αποτελούν και το βασικό αντικείμενο ενασχόλησης του LEADER. Η προσθήκη του εντάσσεται στην προσπάθεια περαιτέρω επέκτασης των εργασιών της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. και αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της αναπτυξιακής πορείας, στην οποία έχει εισέλθει, υλοποιώντας το ρόλο της ως αναπτυξιακού πυλώνα της περιοχής μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής