breaking news Νέο

Θ. Παπακωνσταντίνου : «Ο κ. Αραχωβίτης κινείται στην ίδια λογική με τον κ. Αποστόλου»

Θ. Παπακωνσταντίνου : «Ο κ. Αραχωβίτης κινείται στην ίδια λογική με τον κ. Αποστόλου»

Για όγδοη συνεχόμενη μέρα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας ωστόσο, σε κάποια χωριά να αδυνατούν να βγάλουν τα τρακτέρ τους και να σπεύσουν προς... ενίσχυση, εξαιτίας - όπως επισημαίνουν - της αδυναμίας να βάλλουν πετρέλαιο, απόρροια της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται.

 

«Ο κ. Αραχωβίτης κινείται στην ίδια λογική με τον κ. Αποστόλου»

Μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, για την πρόσκληση διαλόγου που έχει απευθύνει ο ΥΠΑΑΤ Σταύρος Αραχωβίτης στους αγρότες, επεσήμανε : «Ο κ. Αραχωβίτης κινείται στην ίδια λογική με τον προκάτοχό του κ. Αποστόλου. Από τη μια παρουσιάζει ένα ευγενικό πρόσωπο, καλώντας τους αγρότες να συζητήσουν. Προκαλεί δε από την άλλη, με το ύφος και τον τόνο, με τον οποίο απευθύνεται προς αυτούς, δηλώνοντας ψευδώς ότι οι αγρότες κατεβαίνουν με άλλου είδους αιτήματα. Έχει επιλύσει υποτίθεται τα προηγούμενα αιτήματα των αγροτών και επικαλείται τώρα ότι δήθεν υπάρχουν νέα αιτήματα από την πλευρά τους».

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θύμισε πως «όταν τον περασμένο Δεκέμβριο πήγαμε στη συνάντηση που είχε κλεισθεί με τον κ. Αραχωβίτη και του θέσαμε 10 αιτήματα, δεν ικανοποίησε κανένα από αυτά και έβγαλε απλώς μια απάντηση, στην οποία, όπως υποστηρίζει, τώρα δήθεν αλλάξαμε ατζέντα και διεκδικούμε νέα πράγματα. Αυτό δεν ισχύει».

O Θόδωρος Παπακωνσταντίνου ακόμα, ανταπαντώντας στη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου για δηλώσεις του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», σημείωσε : «Αν πράγματι ήθελε η κ. Καρασαρλίδου να στηρίξει, όπως λέει, τους αγρότες, θα έπρεπε να φροντίσει, ώστε οι αποζημιώσεις για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις να γίνουν μέσω ΕΛΓΑ και όχι να μας παραπέμπει στα ψίχουλα του προγράμματος ήσσονος σημασίας (deminimis). Θα έπρεπε η κ. Καρασαρλίδου να φροντίσει τα τελευταία 3 χρόνια, αν πραγματικά ήθελε να μας στηρίξει, να αποζημιωθεί το σύνολο των αγροτών από το Ρωσικό Εμπάργκο, από το οποίο οι ροδακινοκαλλιεργητές έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια εισοδήματος».

Όσο για τη δημιουργία μεγάλων σχημάτων οικονομίας κλίμακας που επικαλείται η κ. Καρασαρλίδου, μία από τις τελευταίες ανακαλύψεις της, απαντώ πως για να υπάρξει μία τέτοια περίπτωση και να υπάρξουν σοβαρές συνεταιριστικές οργανώσεις, αυτό δεν γίνεται με την επιβολή εκ των άνωθεν και διά της εξαθλίωσης των αγροτών. Αυτό γίνεται με καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες και κίνητρα συμμετοχής των αγροτών. Επίσης θα συνιστούσα στην κ. Καρασαρλίδου, με την ίδια θέρμη και ταχύτητα που οργανώνει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες ελέγχου της μαύρης εργασίας και της μαύρης διακίνησης, ας φροντίσει να απλοποιηθεί και το θέμα των μετακλητών εργατών. Όπως επίσης να δει και το πολύ σημαντικό ζήτημα του κόστους παραγωγής και να παταχθεί η αισχροκέρδεια στα εφόδια, οι τιμές των οποίων έχουν φθάσει στα ύψη, αλλά και τα καρτέλ που με εναρμονισμένες πρακτικές έχουν οδηγήσει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων στα τάρταρα...».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής