breaking news Νέο

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας υποδέχεται στην πόλη μας, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 μ.μ., τη «φλόγα της  αγάπης» της 15ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). 

Ο θεσμός της λαμπαδηδρομίας αποτελεί μια γιορτή, που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Ε.Α.. Η «φλόγα της αγάπης», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Η άφιξη της φλόγας θα γίνει  μπροστά στο Δημαρχείο (Εθνικής Αντίστασης 42). Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία με κονβόι μοτοσικλετιστών, ποδηλάτες, αθλητές, εθελοντές και πολίτες, επί των οδών: Ν. Πλαστήρα - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Βετσοπούλου - Αριστοτέλους και θα καταλήξει στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί άναμμα του βωμού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Μελίκης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τρικάλων, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας, η ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου και το τοπικό τμήμα Αλεξάνδρειας  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από  τον ιατρό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Κουπίδη Θεόφιλο, με θέμα «Αιμοδοσία : Μύθοι και Αλήθειες». Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας θα ακολουθήσει βράβευση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών  Μελίκης, Τρικάλων και των Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας και του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.  Τέλος θα δοθούν έπαινοι σε όλους του εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. 

Με τη λήξη της εκδήλωσης «η φλόγα της αγάπης» θα συνεχίσει το ταξίδι της και στις Δημοτικές Κοινότητες Μελίκης, Πλατέος και στην Τοπική Κοινότητα Λιανοβεργίου, όπου θα ακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις. 

Παράλληλα την ημέρα της εκδήλωσης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλούν τους πολίτες να προσφέρουν φάρμακα (ενδεικτικές κατηγορίες φαρμάκων: παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, καρδιολογικά, φάρμακα για στομάχι, χοληστερίνη, σάκχαρο, αντιαλλεργικά, αντιφλεγμονώδη, φάρμακα αναπνευστικού, επιδεσμικό υλικό, γάζες κ.α.), προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του νεοσύστατου Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αλεξάνδρειας, που στόχο έχει τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αγορά φαρμάκων.  

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Το  Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλεί όλους τους αθλητικούς συλλόγους, τους αθλητές, τους Εθελοντές Αιμοδότες καθώς και όσους Δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 15η  Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ως λαμπαδηδρόμοι, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στα τηλέφωνα: 2333053072, 2333053045, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. 

 

Ο Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Χαλκίδης Ισαάκ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής