breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης : «Τι προβλέπει ακριβώς η συμφωνία των Πρεσπών για τα εμπορικά σήματα;»

Γιάννης Παπαγιάννης : «Τι προβλέπει ακριβώς η συμφωνία των Πρεσπών για τα εμπορικά σήματα;»

Σχολιάζοντας τις σφοδρές  αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας και εν γένει της βόρειας Ελλάδας η ασάφεια γύρω από τη μελλοντική χρήση των εμπορικών σημάτων «Μακεδονία», «μακεδονικός» κτλ. ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

«Η Ημαθία, αυτός ο ευλογημένος τόπος, είναι η έδρα πολλών υγιών επιχειρήσεων που στα μαύρα χρόνια της κρίσης και με όχημα την εξωστρέφεια, το εξαγωγικό εμπόριο, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.  

Την αυξανόμενη δυναμική αυτών των επιχειρήσεων που έχουν κατακτήσει τις αγορές όλου του κόσμου έρχεται να θέσει εν κινδύνω η ίδια η κυβέρνηση μας, με την υπογραφή της συνθηκολόγησης των Πρεσπών. 

Είναι εύλογες οι ανησυχίες του Επιμελητηρίου Ημαθίας, που προειδοποιεί πως «η χρήση του όρου από τη γειτονική χώρα πέραν της μείζονος εθνικής σημασίας της, θα διαταράξει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία ενός μεγάλου όγκου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» στην επωνυμία τους αφού καμία ρητή πρόβλεψη δεν υπάρχει για την εμπορική χρήση του όρου από την επιχειρηματική κοινότητα στη «Συμφωνία των Πρεσπών» όσον αφορά στα προστατευόμενα σήματα, τις προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και τις Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης». 

Θεωρούμε πως το μείζον αυτό ζήτημα πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια τι ισχύει την επόμενη μέρα. 

Πλέον, καλούμαστε να αγωνιστούμε για το αυτονόητο, πως τα προϊόντα που παράγονται στη γη μας είναι μακεδονικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά ψήφισαν, χωρίς ίχνος ντροπής».

 

Γιάννης Παπαγιάννης 

Υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής