breaking news Νέο

Συνωστισμός στην κορυφή

Συνωστισμός στην κορυφή

Η τετράδα των πλεϊ οφ, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο ΦΑΣ Νάουσας, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων είχαν βατό πρόγραμμα και όλα σχεδόν τα προγνωστικά συμφωνούσαν πριν την έναρξη της προχθεσινής αγωνιστικής στο ότι δεν θα συναντούσαν ιδιαίτερα μεγάλη αντίσταση από τους αντιπάλους τους.

Καμία όμως δεν είχε εύκολο απόγευμα. Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου στην έδρα του ουραγού του βαθμολογικού πίνακα Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 0-1 και τελικά κέρδισε μόλις με 0-2.

Ο ΦΑΣ Νάουσα, αφού πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο και έμεινε στο 0-0, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ευτύχησε να προηγηθεί και λίγο αργότερα να ζευγαρώσει τα τέρματά του για να επικρατήσει του Φιλίππου Μελίκης τελικά με το εύθραυστο 1-2

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων κέρδισε στο Παλαιοχώρι τον τοπικό Άρη με 0-1 και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είχε ένα εύκολο αντίπαλο.

Και αυτός που «πλήρωσε» ήταν ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που παρότι πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο προηγήθηκε με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έκανε περίπατο, σκόνταψε στο εκπληκτικό, στα εκτός έδρας παιχνίδια του Μακροχωρίου (από τους 17 βαθμούς που έχει πάρει φέτος τους 15 τους κέρδισε μακριά από το γήπεδό του) αφήνοντας στην έδρα του, το Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας δύο πολύτιμους βαθμούς (ισοπαλία 2-2).

Η μοναδική ίσως ομάδα που είχε εύκολο απόγευμα, ήταν ο πέμπτος του βαθμολογικού πίνακα Αγρ. Αστέρας Πλατέος, που αφού προηγήθηκε με 3-0 επί του Εθνικού Κλειδίου τελικά πήρε την νίκη με 3-1.

Από τις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ κερδισμένες ήταν το Μακροχώρι και ο Αχιλλέας Νάουσας που πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας, με αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας το πρώτο και τον ΓΑΣ Κοπανού ο δεύτερος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ΑΕ Χαρίεσσας και Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ ο Κεραυνός Επισκοπής κέρδισε στην έδρα του 2-0 τον ΑΟ Μαρίνας.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της Α' κατηγορίας της 17ης αγωνιστικής.

 

 

OI AΓΩΝΕΣ

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου νίκησε 0-2 στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας τον τοπικό Αγρ. Αστέρα και διατήρησε την διαφορά που τον χωρίζει από την Νάουσα που τον ακολουθεί από την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το Ροδοχώρι που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη σχεδόν την διάρκεια του 90λεπτου άνοιξε το σκορ στο 44' με τον Μουρουζίδη και διαμόρφωσε το τελιικό 0-2 στο 50' με τον Μπρέγκου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μ. Πίτου (Αργυρίου – Χαλατζιούκα).

Καλύτερη η Νάουσα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού νίκησε στη Μελίκη τον Φίλιππο με 1-2 και παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Από την άλλη ο Φίλιππος σε ένα ακόμη παιχνίδι άφησε καλές εντυπώσεις δίχως όμως να καταφέρει να προσθέσει στο φτωχό φετινό ενεργητικό του βαθμούς.

Η Νάουσα προσπάθησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως στο 7' το σουτ του Καραγιάννη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της γηπεδούχου.

Στη συνέχεια ο Φίλιππος οργάνωσε σωστά την αμυντική του λειτουργία με αποτέλεσμα να καταφέρει να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων. Έτσι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην επανάληψη και με την συμπλήρωση 52 λεπτών η Νάουσα πήρε προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Λαμπριανίδη και τρία λεπτά αργότερα ο Περηφανόπουλος κέρδισε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τσώμου σε σουτ του Καραγιάννη και από κοντά με πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του.

Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας κτύπημα φάουλ του Πιτσιάβα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παύλιδης (Μπακάλης – Τσιουγκαρής).

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 16ο λεπτό το Μακροχώρι στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας από τον ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Πατσιαβούρα και στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Ηλιάδη να φέρει το παιχνίδι στα ίσα του και να πάρει έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο, ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και όπως ήδη αναφέραμε προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, με γκολ, που πέτυχαν ο Αργυρόπουλος στο 8' και ο Πετραϊ στο 16'.

Στην επανάληψη το Μακροχώρι ανέβασε την απόδοσή του και αφού μείωσε με σουτ του Πατσιαβούρα στο 66' στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ισοφάρισε με τον Ηλιάδη. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γεωργιάδης (Τζιαμπάζης – Σύκου) από την Ένωση Κοζάνης.

Μέτριο παιχνίδι, με ελάχιστες καλές φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου και στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του τοπικού Άρη και του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων, που ανέδειξε νικήτρια την φιλοξενούμενη με γκολ από τα ένδεκα βήματα, μια ποινή όμως που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι.

Όπως ήδη αναφέραμε το μοναδικό γκολ του αγώνα επιτεύχθηκε με πέναλτι, όταν στο 42' ο Νικολόπουλος έκανε την προβολή πάνω στον Παρσόπουλο βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια τα πόδια του επιθετικού των Τρικάλων με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και τον Παρσόπουλο να ευστοχεί γράφοντας το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Τράντος – Ρηγόπουλος).

Επέστρεψε στις νίκες ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, καθώς στο γήπεδο του επεβλήθη του Εθνικού Κλειδίου με 3-1.

Η γηπεδούχος ομάδα που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα προηγήθηκε στο σκορ στο 15' με κεφαλιά του Κίρτσογλου ύστερα από σέντρα του Καραούσογλου και στο 25' ζευγάρωσε τα τέρματά του και πάλι με κεφαλιά αυτή τη φορά του Καραντουλαμά από σέντρα επίσης του Καραούσογλου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (49') το Πλατύ έκανε τρια τα τέρματά του με τον Καραντουλαμά που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, με το Κλειδί να μειώνει στο 67' με τον Καϊμακαμίδη.

Εκτός από τα τέσσερα τέρματα στο παιχνίδι είχαμε και τρία δοκάρια. Δύο για το Κλειδί και ένα για το Πλατύ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Μουσενίκας – Δεβετζίδης).

Ισόπαλο δίχως γκολ έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Αχιλλέα και του ΓΑΣ Κοπανού που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ της Νάουσας. Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, καθώς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις ελάχιστες ευκαιρίες του αγώνα.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Λαζάρου – Χριστοδούλου Κ.).

Δεν ανέδειξε νικητή και το άλλο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ της Α.Ε. Χαρίεσσας και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας.

Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 18' με τον Τσακαλίδη, ενώ σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ και να πάρει διαφορά ασφαλείας. Δεν το έκανε όμως και στην επανάληψη, κυρίως μετά το 65', η Χαρίεσσα βγήκε μπροστά και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76' με τον Πετρίδη σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνιδης (Νησελίτης – Γκόγκας).

Με δύο τέρματα που πέτυχε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Κεραυνός Επισκοπής κέρδισε με 2-0 τον Α.Ο. Μαρίνας και απομακρύνθηκε από τις επικίνδυνες θέσεις.

Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις και έμεινε στο 0-0. Στην επανάληψη ο Κεραυνός μπήκε δυνατά και στο 50' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σγούρου και δύο λεπτά αργότερα ο Λούρης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο Α.Ο. Μαρίνας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πουτακίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Γιαγκιτζόγλου – Χαραλαμπίδης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής