breaking news Νέο

Τρόμαξε αλλά κέρδισε η ΒΕΡΟΙΑ

Τρόμαξε αλλά κέρδισε η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε την περασμένη Κυριακή, στο Δημοτικό Στάδιο με 1-0 και τον Αλμωπό Αριδαίας και συνεχίζει ακάθεκτη τον νικηφόρο δρόμο της προς την κορυφή.

Βέβαια η προχθεσινή νίκη της συνοδεύθηκε από μέτρια εμφάνιση, που ήρθε σαν συνέχεια από το μέτριο τελευταίο 30λεπτο του προηγούμενου αγώνα της στην Τριγλια κάτι που ο προπονητής της χαρακτήρισε φυσιολογική συνέπεια της κουρασης των ποδοσφαιριστών του και την οποία όπως υποστήριξε στις δηλώσεις του, είναι βέβαιος ότι γρήγορα θα καταφέρει η ομάδα του να την ξεπεράσει με την συντήρηση των ποδοσφαιριστών που γίνεται στις προπονήσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα του παιχνιδιού, όπως ήδη αναφέραμε ήταν ένας μέτριος αγώνας με ελάχιστες σχετικά ενδιαφέρουσες φάσεις στα καρέ των δυο ομάδων και τον Αλμωπό Αριδαίας να ξαφνιάζει ευχάριστα με την πολύ αξιοπρεπή παρουσία του.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε σε ελαφριά υπεροχή της ΒΕΡΟΙΑΣ δίχως όμως κάτι το ιδιαίτερο και με ελάχιστες ευκαιρίες μια από τις οποίες κατάφερε να αξιοποιήσει πετυχαίνοντας και το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα.

Στην επανάληψη η ομάδα της Αριδαίας που βρίσκονταν πίσω στο σκορ και δεν είχε να χάσει τίποτα βγήκε μπροστά σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει το σκορ και όσο περνούσε ο χρόνος και το 1-0 παρέμεινε τόσο ανέβαζε την πίεση της.

Από την άλλη η ΒΕΡΟΙΑ με το εύθραστο 1-0, όπως ηταν φυσικό αρχικά θέλησε να διαφυλλάξει το σκορ και να κτυπήσει με αντεπιθέσεις μήπως πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα και κλειδώσει την νίκη της. Και η αληθεια είναι ότι δεν τις έλλειψαν οι ευκαιρίες. Δεν κατάφερε όμως να τις αξιοποιήσει και όσο περέμεινε το ρευστό 1-0 και πλησιάζουμε προς το τέλος του παιχνιδιού τόσο ανέβαινε και το άγχος των φιλάθλων της Βέροιας που βρίσκονταν στο Δημοτικό Στάδιο από το οποίο τους απάλλαξε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ετσι η Βέροια πήρε μια ακόμη πολύτιμη νίκη την 8η στη σειρά και έμεινε σε απόσταση βολής (δύο βαθμούς) από την κορυφή στην οποία παραμένει ο Άρης Παλαιοχωρίου έχοντας όμως έναν αγώνα αυτόν με τα Γιαννιτσά λιγότερο.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

6’ Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Χαντζάρας “κλέβει” την μπάλα φεύγει στην αντεπίθεση μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή το “σπάσιμο” της μπάλας προς τον Σκαθαρούδη όμως που έβγαινε μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

15’ Η σειρά του Αλμωπού να απειλήσει με τον Μεντή να πιάνει το σουτ η μπάλα να βρίσκει το πρόσωπο του Ταϊρη και να καταλήγει στον Ξόμπλιο, τον οποίο όμως προλαβαίνει ο Μουχάλης πριν σουτάρει και διώχνει.

31’ Η Βέροια προηγείται στο σκορ. Ο Μουχάλης από δεξιά και πλαγια θέση βγάζει την συρτή παράλληλη σέντρα. Ο Μαραγκός πιεζόμενος από τον Κόρτζιο δεν βρίσκει την μπάλα που καταλήγει στον Σκαθαρούδη ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι ολομόναχος δεν δυσκολεύεται να την στείλει στα δίχτυα του Μένιου γράφοντας το 1-0.

56’ Κορνερ εκτελεί ο Χαντζάρας στην καρδιά της άμυνας της Αριδαίας ο Κανούλας πιάνει την κεφαλιά με τον Ασλαμπάλογλου να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα πάνω στην γραμμή του τέρματος της εστίας των φιλοξενουμένων.

65’ Ο Κανούλας κερδίζει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Αλμωπού η μπάλα καταλήγει στον Μελικιώτη που βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για γκολ. Αυτός αντι να πλασάρει στον αέρα επιχειρεί να κατεβάσει την μπάλα με αποτέλεσμα να προλαβουν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων και να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

68’ Σέντρα του Σκαθαρούδη καρφωτή κεφαλιά του Κανούλα πέφτει στη γωνία της εστίας του και αποκρούει ο τερματοφύλακας του Αλμωπού Αριδαίας.

90’+ Ο Βεργώνης αντιλαμβάνεται εκτός εστίας τον αντίπαλο τερματοφύλακα επιχειρεί από μακριά να τον “κρεμάσει” με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90’+3 Σύγχυση στα καρέ της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Κοντογουλίδη να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα δίνοντας λύση στο πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί στην εστία του.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Οπως ήδη αναφέραμε η ΒΕΡΟΙΑ είχε μέτρια απόδοση, όμως αυτό που έχει αξία στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που πρόσθεσε στο ενεργητικό της.

Από τους παίκτες της ξεχώρισαν ο Κανούλας που μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως για εναν ακόμη αγώνα ήταν παρών σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις που δημιουργήθηκαν στην αντίπαλη περιοχή ενω καλή απόδοση είχε και ο Μαραγκός, με τον Ταϊρη και τον Κυριακίδη.

Απο την Αριδαία ξεχώρισαν ο Τζημογιάννης, ο Σαμαρόπουλος και ο Ελευθεριάδης.

Σωστή σε γενικές γραμμές ηταν η διαιτησία του κ. Μουτσίκου και δίχως λάθη οι υποδείξεις των βοηθών του Παπαδόπουλου και Μιχτατίδη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βέροια: Κοντογουλίδης, Μουχάλης, Κυριακίδης, Μπακάλης, Μαραγκός, Ταΐρης, Βεργώνης, Μπλέτσας (75΄ Μυλωνάς), Κανούλας (87΄ Μουρατίδης), Σκαθαρούδης (69΄ Τσικόπουλος), Χαντζάρας (59΄ Μελικιώτης).

Αλμωπός Αριδαίας: Μένιος, Αργυρίου, Ασλαμπάλογλου, Ελευθεριάδης, Κάρτζιος (46΄ Άλεξ), Κυριακίδης, Μεντής (70΄ Προύντσης), Νικολίτσας (80΄ Κουλτζιόπουλος), Ξόμπλιος, Σαμαρόπουλος, Τζημογιάννης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής