breaking news Νέο

Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»

  • Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : «Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε»

Την πρώτη του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης, μπροστά σ' ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο οικογενειακό κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ», στη Μελίκη. Ο Μιχάλης Χαλκίδης ξεκινώντας την ομιλία του, θύμισε το τι πέτυχε ο ίδιος από τη θέση του Δημάρχου Μελίκης στη γενέτειρά του, ενώ αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, δήλωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει τη μοίρα του τόπου του, κρίνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή ως την πιο αποτυχημένη.

«Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούται ο Δήμος μας και θα τα πάρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αμέσως μετά έκανε αναφορά στο τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας, σε κάθε τομέα (κοινωνική πολιτική, αγρότες, υγεία κλπ). Ειδικότερα, έκανε λόγο για :

Α)αγορά 5 ασθενοφόρων (δύο στην Αλεξάνδρεια, ένα στο Πλατύ, ένα στη Μελίκη και ένα στον πρώην Δήμο Αντιγονιδών), για να σωθούν ζωές,

Β)αγορά 5 περιπολικών, τα οποία θα διατεθούν στην αστυνομική δύναμη με ταυτόχρονη άσκηση πίεσης προς την πολιτεία για την επάνδρωσή τους, ώστε να υπάρχει ένα κλίμα ασφάλειας στο Δήμο,

Γ)αξιοποίηση ξενοίκιαστων κάμπινγκ στα παράλια της Πιερίας, τα οποία - όπως είπε - θα νοικιαστούν, για να μεταφέρονται εκεί άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ το καλοκαίρι, να κάνουν διακοπές, όπου και θα ανταλλάσουν απόψεις με φοιτητές, που θα στελεχώνουν τα κάμπινγκ.

«Εγώ δεν θέλω καρέκλα, είχα καρέκλες. Εγώ θέλω 4 χρόνια να αλλάξω τον τόπο», υπογράμμισε εν μέσω χειροκροτημάτων.

 

Πρόγραμμα και παρουσίαση υποψηφίων

Επιπλέον, ο κ. Χαλκίδης ανέφερε πως σ΄ ένα μήνα από τώρα στο «Αλεξάνδρειο» της Αλεξάνδρειας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και υποψηφίους του συνδυασμού του.

 

Αυτοκριτική

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Μελίκης και επί σειρά ετών βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, έκανε την αυτοκριτική του, λέγοντας πως «έκανα λάθη, όχι όμως εσκεμμένα και ζητώ συγνώμη. Πολιτικά στήριξα ανθρώπους, που είναι σήμερα απέναντί μου», κάνοντας αναφορά συνάμα σε πρόσωπα, όπως τον Κώστα Βενιόπουλο («δεν έχει το δικαίωμα να πάει κόντρα στον τόπο του, έχει ηθική υποχρέωση να συνεργαστεί μαζί μας», είπε), και τον Κώστα Καρέλη («τον στήριξα και τον βγάλαμε μαζί, άλλο αν έχει πρόβλημα με τη διαχειριστική του αρχή», επεσήμανε).

Αναφερόμενος και πάλι στη διοίκηση του νυν δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, έκρινε ότι «πρέπει να φύγει» και πρόσθεσε : «Δεν είμαι σωτήρας, αλλά έχω τις δυνάμεις να αλλάξω τη μοίρα αυτού του τόπου».

 

Απόδοση τιμής σε κάποια πρόσωπα

Ο Μιχάλης Χαλκίδης επίσης αναφέρθηκε και σε κάποια πρόσωπα της Μελίκης (Σωτήρης Περτσούνης, Βέτα Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Μελίκης, Μάκης Μαμουτόπουλος), στα οποία - όπως είπε - θα πρέπει να αποδοθεί μια τιμή, για το ότι αφιλοκερδώς βοηθάνε τον τόπο από κάποια μετερίζια.

 

«Οι εκλογές τελείωσαν σήμερα!»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χαλκίδης απηύθυνε κάλεσμα σ΄ όλους και σ' όλες στην παρουσίαση του γενικού προγράμματος στο «Αλεξάνδρειο», ώστε να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, στέλνοντας μήνυμα με...αποδέκτες. «Οι εκλογές τελείωσαν σήμερα. Το μήνυμα το πήραν σήμερα», δήλωσε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.

 

Παρουσίες

Παρόντες ήταν, η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης, οι πρώην Δήμαρχοι Αποστόλου Παύλου και Αντιγονιδών, Κοσμάς Λουκίδης και Τάσος Τασιόπουλος αντίστοιχα, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, φίλοι και υποστηρικτές του Μιχάλη Χαλκίδη, που γέμισαν ασφυκτικά τον εσωτερικό χώρο, αλλά και αρκετοί που βρέθηκαν έξω από τον αυτόν.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Την πρώτη του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Μ. Χαλκ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής