breaking news Νέο

Οικονομική Επιτροπή Δ.Βέροιας : Ομοφωνία σε όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, πλην του σχετικού με τη γέφυρα Κούσιου

Οικονομική Επιτροπή Δ.Βέροιας : Ομοφωνία σε όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, πλην του σχετικού με τη γέφυρα Κούσιου

Μία...11άδα τακτικών θεμάτων περιελάμβανε η χθεσινή (στις 11 το πρωί) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας. Μεταξύ των θεμάτων, που κλήθηκαν να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις τα παρόντα μέλη της Ο.Ε. (Θανάσης Αποστολόπουλος, Διονύσης Κουλουριώτης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος και με προεδρεύοντα της συνεδρίασης τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου) ήταν και ο ορισμός νέων μελών μετά από παραίτηση μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «ολοκλήρωση κατασκευής γέφυρας Αφών Κούσιου» κατ' εφαρμογή της αριθμ. 628/2018 απόφασης Ο.Ε. Δήμου Βέροιας με θέμα «Μη αποδοχή αιτημάτων παραίτησης μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «ολοκλήρωση κατασκευής γέφυρας Αφών Κούσιου». Ως εκ τούτου, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «ολοκλήρωση κατασκευής γέφυρας Αφών Κούσιου», όπως αυτή είχε συγκροτηθεί με την αριθμ. 865/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας, δηλαδή των Αγαθαγγελίδη Πέτρου και Χατζηγαβριήλ Δέσποινας (εκπρόσωπος του εργοληπτικού Συλλόγου με τον αναπληρωτή του), με τα νέα μέλη κ. Γελαδάρη Ιωάννη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Συνωπίδη Εμμανουήλ.

Πάντως, στην ψήφιση του εν λόγω θέματος ο Θανάσης Αποστολόπουλος διαχώρισε τη θέση του, δίνοντας «λευκή» ψήφο.

 

Ομόφωνη στάση των μελών της Ο.Ε. στα υπόλοιπα θέματα

Από κει και μετά, όλα τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ανάμεσα σ' αυτά, α) η έγκριση του 2ου Πρακτικού του Ανοιχτού - Τακτικού Διαγωνισμού του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» και κατακύρωση της σύμβασης στο Ζαρκάδα Απόστολο του Νικολάου, με ποσοστό έκπτωσης 52,79%, δηλαδή έναντι του συνολικού ποσού των 95.833,46Ε /χωρίς ΦΠΑ, β) η έγκριση του 2ου Πρακτικού του Ανοιχτού - Τακτικού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού του έργου «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΟΔΟΥ ΠΙΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ» και κατακύρωση της σύμβασης στην «ΑΦΟΙ Σιουραντάνη Ομόρρυθμος Τεχνική Εταιρεία», με ποσοστό έκπτωσης 42,01%, δηλαδή έναντι του συνολικού ποσού των 164.751,49 /χωρίς ΦΠΑ και γ) η έγκριση πρακτικών διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου «Συντήρηση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας οδών πόλης και ΔΕ», ανάδοχος ο κ. Τράντος Οδυσσέας του Χρήστου, με ποσοστό έκπτωσης 57,99% και συμβατικό ποσό 33.875,30Ε /χωρίς ΦΠΑ.

 

Έκτακτο θέμα

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκε ως έκτακτο θέμα η λήψη απόφασης και προσδιορισμός ενεργειών μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. οικ. 2/6748/ΔΛΓΚ/24-01-2019 (ΦΕΚ Β' 194) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Όμως επειδή το εν λόγω θέμα κρίνεται ως μείζονος σημασίας, αποφασίσθηκε η παραπομπή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου, για τη λήψη απόφασης.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής