breaking news Νέο

Τα δεδομένα της μάχης για την πρώτη θέση, η ΒΕΡΟΙΑ είναι το φαβορί, υπάρχουν όμως και ανταγωνιστές

Τα δεδομένα της μάχης για την πρώτη θέση, η ΒΕΡΟΙΑ είναι το φαβορί, υπάρχουν όμως και ανταγωνιστές

Μπορεί οι προπονητές των ομάδων που την αντιμετωπίζουν στα πλαίσια του πρωταθλήματος να χρίζουν την ΒΕΡΟΙΑ φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το εισιτήριο της απευθείας ανόδου στην Β’ Εθνική, ομως με βάση τον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου αυτή τη στιγμή, εννέα αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, υπάρχουν πέντε ομάδες, που άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, “κρυφοκοιτάζουν” την κορυφή κι ας μην το βροντοφωνάζουν.

Πρόκειται για τις πέντε πρώτες του βαθμολογικού πινακα, τον Άρη Παλαιοχωρίου, την ΒΕΡΟΙΑ, την Νίκη Αγκαθιάς, τον ΠΟ Τρίγλια και τον Εδεσσαϊκό, καθώς ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα Άρης Παλαιοχωρίου με 38 βαθμούς απέχει μόλις οκτώ βαθμούς από τον πέμπτο Εδεσσαϊκό που έχει 30.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε οτι η ΒΕΡΟΙΑ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 36 βαθμούς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης αυτό με τα Γιαννιτσά που αν το κερδίσει φθάνει στους 39 βαθμούς, περνάει στην πρώτη θέση με την διαφορά του πέμπτου, επαναλαμβάνουμε που είναι ο Εδεσσαϊκός από την κορυφή να πηγαίνει από τους οκτώ στους εννέα βαθμούς.

Ομως στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε οτι έχουμε και τη δεύτερη θέση για την οποία επίσης υπάρχει ενδιαφέρον αφου δίνει το δικαίωμα στις οκτώ ομάδες των ισάριθμων ομίλων της Γ’ Εθνικής που θα την κατακτήσουν να διεκδικήσουν μέσα από αγώνα μπαράζ την άνοδο τους στην Β’ Εθνική (από τις οκτώ δεύτερες των ισάριθμων ομίλων θα ανέβουν οι τέσσερις).

Συνεπώς μέχρι και την πέμπτη θέση στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Εδεσσαϊκός και μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας στην Γ’ Εθνική, η ΒΕΡΟΙΑ και η Νίκη Αγκαθιάς όχι μόνο δεν υπάρχει αδιάφορη βαθμολογικα ομάδα αλλά και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν με βάση την εικόνα που βγάζει στα τελευταία της παιχνίδια όπως ομολογούν οι προπονητές των ομάδων που την αντιμετωπίζουν είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 2ο όμιλο που οδηγεί στην απευθείας άνοδο.

Αυτό αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο κατά γενική πλεον ομολογία υπερέχει έναντι των συνδιεκδικητών της πρώτης θέσης.

Τι γίνεται όμως με το άλλο τεκμήριου, το πρόγραμμα των εννέα αγωνιστικών που απομένει και που επίσης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος;

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπον από τα εννέα παιχνίδια που τις απομένουν τα τέσσερα τα δίνει στην έδρα της και τα πέντε μακριά απο αυτήν.

Στην έδρα της αντιμετωπίζει συγκεκιμένα τον ΠΑΟ Κουφαλίων την Κυριακή, τον Εδεσσαϊκό, τον Ερμή Αμυνταίου και τον Ολυμπιακό Κυμίνων.

Οπως γίνεται αντιληπτό το κρισιμότερο και δυσκολότερο παιχνίδι στην έδρα της είναι με τον Εδεσσαϊκό που είναι προγραμματσμένο για τις 24 Φεβρουαρίου.

Εκτός έδρας τώρα όπως ήδη αναφέραμε έχει πέντε αγώνες και συγκεκριμένα κατά σειρά με τον Μελιτέα Μελίτης, την Νίκη Αγκαθιάς, την ΑΠΕ Λαγκαδά, τον Άρη Παλαιοχωρίου και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στον Εύοσμο με τον Αγρ. Αστέρα. Τα σημαντικότερα και ίσως δυσκολότερα για τη ΒΕΡΟΙΑ είναι την 21η αγωνιστική (3 Μαρτίου) με την Νίκη Αγκαθιάς και με τον Αρη Παλαιοχωρίου 24η αγωνιστική 31 Μαρτίου.

Να δούμε όμως και το πρόγραμμα των υπολοίπων τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα και θεωρητικά τουλάχιστον ενδιαφέρονται για μια από τις δυο προνομιούχες πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου.

Αρης Παλαιοχωρίου: Πέντε αγώνες στην έδρα του (Κύμινα, Γιαννιτσά, Τρίγλια, Βέροια, Μελίτη) και τέσσερις μακριά από αυτή (Αγρ. Αστέρας, Μακεδονικος, Αριδαία, Εδεσσαϊκό).

Νίκη Αγκαθιάς: Πέντε στο γήπεδό της (Τρίγλια, Βέροια, Εδεσσαϊκό, Κουφάλια, Λαγκαδάς) και τέσσερα μακριά από αυτό (Μακεδονικός, Αριδαία, Μελίτη και Αμύνταιο).

ΠΟ Τρίγλιας: Πέντε αγώνες στην έδρα της με Εδεσσαϊκό, Ερμή Αμυνταίου, ΑΠΕ Λαγκαδά, Ολυμπιακό Κυμίνων, Γιαννιτσά και τέσσερις μακριά από αυτήν (Νίκη Αγκαθιάς, Αρης Παλαιοχωρίου, Αγρ. Αστέρας Ευόσμου και Μακεδονικός).

Εδεσσαϊκός: Πέντε αγώνες στην έδρα του με Αριδαία, Μελίτη, Κουφάλια, Αμύνταιο και Παλαιοχώρι και τέσσερις μακριά από αυτήν (Τρίγλια, Βέροια, Αγκαθιά και Λαγκαδά).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής