breaking news Νέο

Η «μάχη» για την τετράδα των πλεϊ οφ

Η «μάχη» για την τετράδα των πλεϊ οφ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας και το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχης μας κορυφώνεται σε δύο επίπεδα: Στην μάχη της κορυφής και της ουράς.

Στην μάχη της κορυφής πέντε ομάδες ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο ΦΑΣ Νάουσας, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος αρχικά “παλεύουν” να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να πάρουν οσο το δυνατόν καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας.

Αυτή τη στιγμή δεκατρείς αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην κανονική του διάρκεια το Ροδοχώρι βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Νάουσα και οκτώ από τον πέμπτο Αγρ. Αστέρα Πλατέος που είναι εκτός της τετράδας των πλεϊ οφ.

Δεύτερη όπως ήδη έχουμε αναφέρει είναι η Νάουσα με δύο επισης βαθμούς διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, τρείς από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και έξι από τον πέμπτο Αγρ. Αστέρα.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που έχει 45 βαθμούς θα παίξει επτά παιχνίδια στην έδρα του μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένα ντέρμπι αυτό με τον ΦΑΣ Νάουσα ενω στα υπόλοιπα έξι εντός έδρας παιχνίδια του αντιμετωπίζει κατά σειρά τον Κοπανό, την Χαρίεσσα, τον Αχιλλέα Νάουσας, την Μαρίνα και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος στο φιναλε του πρωταθλήματος.

Εκτός εδρας η ομάδα του Ροδοχωρίου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα δώσει έξι παιχνίδια μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο με αντιπάλους ομάδες που επισης διεκδικούν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων. Στα υπόλοιπα τέσσερα μακριά από το γήπεδο του παιχνίδια κατά σειρά θα αντιμετωπίσει τον Αρη Παλαιοχωρίου, το Μακροχώρι, τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και τον Φίλιππο Μελίκης.

Ο ΦΑΣ Νάουσας που βρισκεται στην δεύτερη θέση με 43 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δίνει έξι αγώνες στην έδρα του, το ΔΑΚ στους οποίους δεν υπάρχει ούτε ένας αντίπαλος που να διεκδικεί την συμμετοχή του στην τετράδα των πλεϊ οφ. Συγκεκριμένα στην έδρα της η Νάουσα κατά σειρά αντιμετωπίζει την ΑΕ Χαρίεσσας, τον συντοπίτη της Αχιλλέα, τον ΑΟ Μαρίνας, τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, τον Άρη Παλαιοχωρίου και το Μακροχώρι.

Τα δύσκολα για την Νάουσα από δω και πέρα έρχονται στα εκτός έδρας παιχνίδια της, καθώς τρεις από τους επτά αντιπάλους της αυτή την στιγμή βρίσκονται στην πρώτη τετράδα και συνεπώς διεκδικούν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ. Συγκεκριμένα εκτός έδρας ο ΦΑΣ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια παίζει κατά σειρά με τον Εθνικό Κλειδίου, τον Κεραυνό Επισκοπής, τον ΓΑΣ Κοπανού και την Αγ. Μαρίνα.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 41 βαθμούς παίζει επτά παιχνίδια στην έδρα του και έξι μακριά από αυτήν.

Στην έδρα του μεταξύ των άλλων φιλοξενεί και τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ, τον ΦΑΣ Νάουσας, τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ενω εκτός έδρας θα δώσει επτά αγώνες όμως με πιο βατούς αντιπάλους, τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας, το Σάββατο τον δυσκολότερο ίσως μακριά από το γήπεδο του αντίπαλου, τον Φίλιππο Μελίκης, τον Αχιλλέα Νάουσας, τον ΑΟ Μαρίνας, τον Εθνικό Κλειδίου, τον Κεραυνό Επισκοπής και τον Άρη Παλαιοχωρίου, ενω στην έδρα του εκτός από τέσσερα ντέρμπι κορυφής που αναφέραμε θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Χαρίεσσας και τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Η θέση που θα καταλάβει ο ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα όπως ολοι δείχνουν θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει στα τέσσερα ντέρμπι που θα δώσει στην έδρα του.

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων με 40 βαθμούς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα των Τρικάλων μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα δώσει επτά αγώνες στο γήπεδό του μεταξύ των οποίων οι τρεις αντίπαλοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα ο ΦΑΣ Νάουσα, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι το Μακροχώρι, η ΑΕ Χαρίεσσας, ο Αχιλλέας Νάουσας και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας.

Το εκτός έδρας πρόγραμμα των Τρικάλων είναι πιο βατό καθώς αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο τον ΓΑΣ Κοπανού και στη συνέχεια τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας (το δυσκολότερο εκτός έδρας παιχνίδι του), τον Φίλιππο Μελίκης, τον ΑΟ Μαρίνας και τον Εθνικό Κλειδίου.

Και με την ομάδα των Τρικάλων πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει στα τρία ντέρμπι με αντιπάλους που διεκδικούν την είσοδο τους στα πλεϊ οφ.

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος με 37 βαθμούς βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα συμπληρώνοντας το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την είσοδο τους στην τετράδα των πλεϊ οφ.

Η ομάδα του Πλατέος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα δώσει στο γήπεδο της έξι αγώνες και μακριά από αυτό επτά.

Συγκεκριμένα στην έδρα της κατά σειρά αντιμετωπίζει τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, τον Κεραυνό Επισκοπής, τον Άρη Παλαιοχωρίου, τον ΓΑΣ Κοπανού, το Μακροχώρι και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας.

Εκτός έδρας παίζει αύριο Σάββατο στη Μελίκη με τον Φίλιππο και ακολουθούν η ΑΕ Χαρίεσσας, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο Αχιλλέας Νάουσας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, ο ΑΟ Μαρίνας και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Οπως βλέπουμε τρία από τα επτά παιχνίδια που θα δωσει το Πλατύ μακριά από την έδρα του είναι με αντιπάλους ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και με δεδομένο οτι στον πρώτο γύρο έδειξε μια αδυναμία όταν παίζει με ομάδες της κορυφής (κέρδισε μόνο τα Τρίκαλα στην έδρα του) θεωρούμε οτι πρέπει να κανει την υπέρβαση για να βρεθεί στην διαδικασία των πλεϊ οφ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε οτι αν μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (30η) η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια έχει διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών τότε δεν διεξάγονται πλεϊ οφ και πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρυσσεται αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση.

Επίσης αν η ομάδα που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πινακα έχει διαφορά μεγαλύτερη των έξι βαθμών από την τρίτη τότε, η τέταρτη ομάδα αποκλείεται από την διαδικασία των πλεϊ οφ που πλεον διεξάγονται με τρεις ομάδες με την απαραίτητη προϋποθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ της 1ης και της 2ης, όπως και της 2ης με την 3η θα είναι μικρότερες ή ίσες των 6 βαθμών. Δηλαδή σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ της 2ης και της 3ης ομάδας είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών αποκλείεται και η τρίτη ομάδα και τα πλεϊ οφ διεξάγονται μονο μεταξύ της 1ης και της 2ης επαναλαμβάνουμε πάντα με μία προσπάθεια η διαφορά του ζεύγους να μην είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών.

 

Σημείωση: Η “μάχη” της παραμονής στο επόμενο σχετικό ρεπορτάζ μας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής